Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - koalka

Страници: [1]
1
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 27, 2017, 19:35:51 »
Опитахме се да намерим моно за полиомиелит, но е доста трудно да се открие в момента в Германия, така че най-вероятно ще сложим Пентаксим в някакъв момент.
Поздрави!

2
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 16:06:13 »
Здравейте отново, получх резултатите от дооълнителното изследване и те са:
HbsAg quantitative Орицателен
Anti Hbs - 37.5 единици.
Това би трябвало да значи, че има защита, нали така?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4315966/
Междувременно в линка по-горе  споделям и информация, на която попаднах търсейки как да разчета положителния anti Hbc. Може да е от полза за някой, който се се притесни без време.
Поздрави!


3
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 14:36:39 »
Да, бебето е родено в България, но решихме да поставим моноваксини, там където можем. Съответно към момента поставяме Енжерикс.

4
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 10:46:43 »
Само да допълня, че лекарят на Цибалаб ми каза, че е възможно антитела да са преминали при раждането и това да дава положителния резултат, а не непременно течаща инфекция. Това възможно ли е? Предложиха да пуснат и изследване за антитела на Австралийския антиген и сега чакам тях.
Трябва да се сложи и третия Енжерикс, а предполагам, че ако има вирус това е безмислено. Много малко информация намирам в мрежата, така че ако някой може да помогне ще съм много благодарна.

5
Диагностика / положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 08:31:17 »
Здравейте, аз съм с хроничен хепатит Б и имам бебе на 6 месеца и 20 дни. Тъй като беше болен и изостана с последната ваксинация реших да пусна antiHbsAg за да видя титрите за антитела и да знам дали да я пришпорвам. В лабораторията обаче са ми пуснали antiHbc по грешка и резултатът е положителен. Аз съвсем се обърках и естествено паникьосах. Не означава ли това, че има инфекция. Ако някой може да ми разтълкува. Малко по-късно ще ходя до лабораторията да видя дали има грешка и мисля да пусна в друга лаборатория, но какво? Дали само за австралийски антиген и пак antiHBc e достатъчно. На бебето по препоръка на роф. Антонов не е слаган глобулин, защото вирусния ми товар беше много нисък.
Ще съм благоарна за отговор, защото срещнах няколко неща за този резултат, че има и че няма връзка с поставянето на ваксина.

6
Здравейте,
искам да споделя опита си с поставянето на имуноглобулин в Тина Киркова в София. Сега като прегледах темите, не мога да повярвам, че не съм проверила по-сериозно как стоят нещата в тази болница. Както и да е...
На 27.11 родих дъщеричката си в Тина Киркова. Причината да се насоча към тази болница беше, че исках максимално естествено раждане, с минимална намеса на медицинския персонал (т.е. без индуциране с окситоцин, без упойка, без епизиотомия и т.н.). Затова с таткото се насочихме към раждане във вана. Свързах се с д-р Панова, казах й за хроничния си хепатит Б и за това, че имаме допълнителна ваксина, която трябва да бъде поставена. За поставянето на имуноглобулина имах становище от проф. Антонов и пълната документация за медикамента от фирмата вносител за България. Д-р. Панова ме увери, че няма проблем и че само трябва да занесем ваксината в деня на раждането. И така щастливи с таткото си зачакахме.
След като родих предоставих документацията за медикамента на акушерката си и тя ги предаде в неонатологията на Тина Киркова. И от там се почна цирка. След 2 часа дойде педиатър и каза, че не могат да поставят глобулина. Попитаха ме, дали съм нясно с риска за бебето, че може да получи анафилактичен шок, знаелала ли съм, че медикамента се поставя венозно и т.н. Естествено комбинирано с доза глупости от сорта на това, че нямало нужда, че бебето не можело да се зарази, че съм му предала антитела и т.н. Естествено с таткото се побъркахме и започнахме да обясняваме, че поставянето на този  медикамент е бил един от критерийте да изберем тази болница и че е безумно да ни поставят пред свършен факт, след като предаврително сме получили уверение за поставянето му, а същевременно срокът, в който има смисъл да се постави е 48 часа и той вече тече. Свързах се с проф. Антонов, защото имах нужда от съвет ( тук и в скоби и извън тях, мога да кажа че този лекар е най-невероятния на света, говорих няколко пъти с него и той направи всичко възможно да ме успокои). Обясних му ситуацията, естествено той беше крайно възмутен от некомпетентността на педиатрите в Тина Киркова. Тъй като в 6тия месец бях с вирусен товар около 100 000 копия, ми каза че няма голяма опасност за бебето, но разбира се не може да ми гарантира 100 процента. Глобулина трябваше да се постави най-късно до 48мия час след раждането, след това нямаше смисъл. Смисълът в неговото поставяне е да покрие първите дни до момента, в който бебето си изгради защита от противохепатитната ваксина. Това щеше да ми позволи и спокойно да кърмя бебката. След многократни разправии с педиатрите, те са се свързали с Специализираната педиатрична клиника и от там са им казали, че могат да приемат бебето и да влеят имуноглобулина. Беше тежко решение, тъй като съзнавахме колко е важно да прекараме първите си часове неотлъчно до  бебето (затова и бяхме тръгнали по пътя на естественото раждане)  и същевременно осъзнавахме  макар и минималния риск да съм я заразила. Затова решихме първите 24 часа да остане с нас и след това да я преведат в другата болница, където до 48 мия час да и влеят имуноглобулина. Така и стана, с малко изнервяне от страна на неонатологията, които ме увериха че ще ме информират в часа, в който ще тръгнат, за да може таткото да чака в другата болница и да натиска да спазят часа. Но никой не ме информира и когато ми казаха, тя вече беше транспортирана. В крайна сметка с много нерви всички срокове бяха спазени. За съжаление в педиатрията я задържаха 6 дена, за да проследят дали всичко е наред, т.е. не бяхме заедно в първите й дни. Но поне сме спокойни, че е понесла препарата нормално. д-р Влахова от педиатричната клиника беше много мила ни увери, че всичко е наред. Сега ще чакаме 6тия месец, за да видим дали всичко е наред с титъра на антителата.
За да бъда честна, раждането ми беше чудесно, отношението на целия пресонал от чистачките до лекарите в Тина Киркова беше чудесно. Таткото е събрал много думички за цензуриране към неонатологията, аз се радвам, че все пак предложиха вариант и го изпълниха. Изумлението, защо в педиатрично отделение, в което със сигурност често се раждат деца изложени на риск от заразяване с хронично носено от майката заболяване, лекарите са толкова невежи си остава. В крайа сметка, никой не иска от тях да са специалисти по ядрена физика, превенцията на новородените е изцяло в техния ресор.
Положителното в цялата работа е, че д-р Панова (която ме изражда) прояви интерес и любопитство. Въпреки, че в началото ме убеждаваше, че няма никаква опасност да заразя бебето и че нещо съм се объркала, след като с таткото неколкократно обяснихме, че сме чели доста, и че поставянето на имуноглобулин е практика в цяла Европа. Че е необходимо само да чекнеш в гугъл, за да видиш какво се прави по света и то като норма, а не като глезотия, тя явно бше проверила и каза, че ако има следващи случаи с пациентки с моето заболяване, ще уговори вариант предварително, за да са наясно всички какво могат да направят.
Така, че ако някой се е насочил към Тина Киркова да знае, как стоят нещата там. Не съжалявам за начина, по който протече раждането ми, но мисля, че все пак Токуда е най-добрия вариант, в случаи като моя. И си мисля, нещо друго: защо в Педиатричната клиника искаха да проследят детето минимум 5 дена, явно има защо. И как има лекари, в различни болници, които се сългасяват да поставят глобулина, и не правят такова проследяване, т.е. и в двата случая опираме до неинформираност. В единия случай, лекаря не иска да носи отговорност, не е запознат и отказва, в другия не е много запознат, но се навива и поставя медикамента.  Както каза проф. Антонов, това е във водещта АГ болница в София, да си представим какво е в по-малките градове в страната.
Това е от мен, стана малко дългичко, но се надявам да има полза за някоя бъдеща мама.
Поздрави!

7
Здравейте,
тъй като току що говорих с представител на фирмата, която внася имуноглобулина, който трябва да се бие на новороденото, пиша за да споделя актуалната информация за доставка и цена, в случай че още някой има нужда от медикамента скоро.
Казаха ми, че имат нужда само от рецепта, което си е логично. За доставката - вече го поддържат в наличност и ако човек иска, може да си го вземе от офиса на фирмата в София ( ул. Индустриална 11, ет. 8, Фирма Антисел; Работно време от 9 до 18ч. ) Цената за опаковката от 2мл. е 99,23 лв. (явно и цената е паднала).
Някъде мернах, че Хепатект се поема от Здравната каса, но не намерих пълно потвърждение на тази информация. Дали някой знае нещо повече по въпроса.
Поздрави и хубав ден,
Ваня

8
Здравей,
Отдавна не съм влизала във форума и може би не е случайно, че попаднах на твоята тема, търсейки инфо за периода на заплатенто от НЗОК лечение с НУК аналози . Моят случай е много подобен на твоя с разликата, че когато аз си открих хепатита репликацията ми беше по-висока (около 1 300 000 копия). Аз съм се консултирала само с доц. Антонов, но съм безкрайно доволна от този си избор, защото му имам пълно доверие. Да не кажа, че не съм срещала лекар, който да ме кара да се чувствам толкова спокойна.
Предполагам, че си изчакала с лечението, но исках само да ти кажа, че при мен от 2 години нещата само се следят. Аз съм с нормални чернодробни ензими, открих си вируса края на 2009г, и по преценка на доц. Антонов си проследявам състоянието през 3 месеца и веднъж годишно ПСР. Чак сега - преди един месец ми направиха биопсия, която показа фиброза 1 степен. И на мен през цялото време ми минаваха мисли как аз хубаво си чакам, но може черния ми дроб да е сериозно увреден и да имам нужда от незабавно лечение, но това което ми е казвал доц.Антонов е, че в случаи като моя и твоя имунната система не разпознава вируса и за това лечение с Интерферон най-вероятно ще е безсмислено. А пък решението за млада, нераждала  жена да почне лечение с НУК аналог си е сериозна работа, която много добре трябва да се обмисли, не само по финансови причини.
Исках само да те успокоя да не те притеснява чакането, следи си състоянието и го обсъждай с хепатолога си. Мога да споделя, че моя близка се лекува в Холандия, и при състояние с доста висок вирусен товар и силно завишение ензими още не са пристъпили към лечение с Интерферон. Да не говорим, че там дори хепатопротектори не изписват, за да не компроментират реланото състояние на дроба. Така че на различните места има различна политика на лечение.
Само да отбележа, че много ме зарадва информацията, че при лечение с НУК аналог, НЗОК продължава да го поема и след изтичане на 3те или 5те години, това доста ме пристесняваше.
Поздрави и успех  :congrats:

9
Здравейте Д-р Михайлов,
вече се опитах да се свържа с Вашия кабинет, но ме уведомиха, че най-ранните часове са за месец септември.
Аз съм с Хроничен хепатит Б, орицателен Е-антиген, нормални чернодробни ензими, но с висока концентрация (1 290 000 копия/мл) на вируса. Към момента не ми е правена биопсия, по преценка на лекуващия ме лекар. Все още  не съм започнала лечение. Правя опити да забременея и целта ми е да намаля вирусната репликация, за да мога когато това се случи, да не ми се налага прием на медикаменти, с цел да се намали риска от заразяване на бебето. Към момента ползвам Хранителни добавки (продукти на Аквасорс)и съм провеждала едномесечно хомеопатично лечение. Бих искала да се консултирам с Вас, но тъй като се опитвам да постигна резултати по-скоро, искам да попитам дали има начин това да стане в близките два месеца, а не през септември.
Предварително Ви благодаря,
Поздрави и всичко добро!

10
Здравейте отново и Честита Коледа на всички. Пожелавам ви много усмивки, повече щастливи мигове и много успехи в борбата с вируса !
Тъй като все още не съм започнала лечение и може би скоро няма да започна, реших да си пусна едни чернодробни изследвания, за да видя дали нямам някаква промяна. Октомври месец бях с нормални АСАТ И АЛАТ (около 29) и висок вирусен товар 1 209 000 копия. От тогава от време на време имах чувството за остра болка в черния дроб (понякого по-силно,  понякога по-слабо) и след като мина първоначалния шок от ПСР-а, прецених че едва ли става въпрос за внушение. Бях почти сигурна, че от стреса съм си разбутала ензимите и ще се наложи бързо да взема мерки. Така реших да си пусна пакет изследвания "разширен черен дроб" на втория месец след първите изследвания, въпреки че доц. Антонов каза да си ги следя на 3 месеца.
Проблемът е, че освен АСАТ и АЛАТ (които слава богу са ми в норма), не мога да разчета останалите   изследвания. Молбата ми е ако някой мине през форума и му се занимава да даде акъл.  :book_read:
Помествам ги по-долу.
Само да кажа, че съм на 28 :) вече:)
Биохимия
Общ белтък (Total protein)    82.50g/l    
Албумин (Albumin)    48.90g/l    
Билирубин - общ ( Total Bilirubin )    16.10µmol/l
Билирубин - директен ( Direct Bilirubin )  6.20µmol/l
АсАТ (GOT; ASAT ) 25.40   U/l    
АлАТ (GPT; ALAT ) 28.10   U/l    
Гама - GT (GGT) 17.90U/l    
Алкална фосфатаза ( Alkaline Phosphatase ) 66.00U/l    
LDH    288.80U/l
HBDH (LDH1+LDH2) 150.50 U/l
LDH5 13.8 % от тоталното LDH
Кръвосъсирване    
Протромбинов индекс ( PT)    104    % активност от калиб    
Фибриноген ( Fibrinogen )  3.78 g/l
Общо взето ми е ясно, че докато не си направя биопсия, няма да ми е съвсем ясно какво е положението, пък и прочетох че случаи на хроничен хепатит Б с отрицателен е-антиген, са по-застрашени от рак на черния дроб, отколкото от цироза, но за сега имам тези резултати.
Благодаря предварително !
Весело посрещане на Новата Година, много партита, танци и усмивки. Дано 2010 да е по-добра за всички  :congrats:

11
Моята история / Re: Здравейте и благодаря :)
« -: Ноември 19, 2009, 10:14:30 »
Благодаря Радо,
пак ще прочета интервюто с доц. Антонов, защото със сигурност не всичко съм за :girl_haha:помнила.
И при мен, партньорът ми не е заразен, а сме от 8 години заедно. Но за по-сигурно ще изчакаме да мине ваксинацията. Оказа се че може да премине към ваксинация със скъсен срок (през месец) и допълнителна четвърта ваксина, независимо че е минал месец от първата поставена.
Междувременно започвам с хранителни добавки (от постовете ти разбрах, че си скептик на тази тема  :wink3: , но не тръгвам с грешна представа за излекуване, ползвала съм преди години, защото бях със сериозни пристъпи на бронхиална астма и ми помогнаха). Ще споделям резултати, дано да има такива. Може би ще си поискам биопсия, мисля че си прав, че това е добър начин да следиш как се развива заболяването.
Поздрави и хубав ден  :girl_haha:
п.с. Емотиконите са много готини :)

12
Моята история / Re: Здравейте и благодаря :)
« -: Ноември 12, 2009, 09:19:16 »
Благодаря за отговорите :)
За да не става прекалено подробно не съм описала, че вече всички в семейството ми си направиха изследване и резултатите са, че само баща ми не се е срещал с вируса, майка ми и сестра ми имат доста антитела, което предполагам означава, че са изкарали острия хепатит. Не знам дали има вероятност да съм се заразила при раждане!? Най-странното е, че освен тях, три от първите ми братовчедки също са се срещали с вируса, като едната също е с хроничен като мен. Знам че вирусът е доста често срещан, но се изненадах, че едва ли не цялата фамилия е минала през това.
А дали можете да ми кажете от какво зависи заразността, от фазата в която е вируса или от вирусния товар. Странно ми е, че човека с който съм имала най-близък контакт (приятеля ми) не е заразен и няма антитела (за което много се радвам, разбира се  :clap2: ) Но за сега сме ограничили всякакъв контакт и се чудя дали не е прекалено :)
Друго,което ме учуди е абсолютно разнопосочните мнения за това кои храни са подходящи и кои  не. Въпреки, че доц. Антонов  ми каза, че нямам нужда от никакъв хранителен режим (изключвам алкохола :) все пак ми е интересно. Особенно въпроса с грейпфрутите, за който прегледах поста за действието  при спиране на размножаването на вируса. От интервюто на доц. Антонов, а и от нещата които си говориха неговите пациенти пред кабинета останах с впечатлението, че цитрусовите плодове и морковите не са препоръчителни.
А инъче за биопсия ще помисля, може при следващите ензими направо да отида при доц. Антонов.
Поздрави и хубав ден  :bye2:
Ако имам въпросчета, ще тормозя  :write:

13
Моята история / Здравейте и благодаря :)
« -: Ноември 11, 2009, 17:34:34 »
Здравейте на всички,
аз съм "заек" във форума :girl_wink: Казвам се Ваня и съм на 28 години. Разбрах, че имам хепатит Б преди три седмици и благодарение на информацията поместена в сайта и форума успях да се ориентирам какво да правя, за което много благодаря  :flowers3:. За съжаление хепатита ми е хроничен, изследванията са ми:
HBsAg  +
AntiHbsAg -
HBeAg -
AntiHbeAg +
Anti HBc ImG -
HBV DNA 1 290 000 copies/ml
АСАТ - 28,90
АЛАТ - 28,80
Изследването за вирусно натоварване получих преди два дена и от там започва чуденката ми.
Надявах се, че хепатита ми е неактивен (такива бяха и очакванията и на доц. Антонов от маркерите и нормалните ми ензими), но според това натоварване по-скоро е HBeAg отрицателен хепатит Б. Изчетох доста неща, главно от форума и сайта, но тъй като информацията ми е много нова, а и не мога да кажа че съм особенно спокойна докато я чета, предполагам, че не всичко съм разбрала правилно. Така че, моля поправяйте  :smile:
Тъй като все още нямам деца, а вече ми е време, доц. Антонов ми предложи за сега да не провеждаме лечение, а когато живот и здраве има бременност на 6тия месец да се провери вирусното натоварване и ако е високо да започна със Зефикс. За сега той смята, че няма нужда от чернодробна биопсия и че е по-добре да се направи след раждане. Аз предпочитам да съм  наясно какво е положението, но от друга страна каквото и да е искам деца, така че..
До колкото разбрах Зефикса е един от препаратите, към които в най-висок процент  вируса става резистентен и именно за това много ми се иска да го избегна. Въпроса ми е защо не е удачно интерфероново лечение, защото са ми нормални ензимите, защото няма да вляза в програма? Прочетох  в една от статиите, че пациенти с е-негативен хепатит също се подлагат на интерфероново лечение.
Другият проблем е, че потенциалният татко, все още е на етап - втора ваксина, т.е. до третата има още 4-5 месеца и после още 6 месеца до следващ PCR. Притеснява ме тази една година или повече без лечение и без реална представа за увреждане на черния дроб. Възможно ли е да имам такава концентрация и да нямам увреждане?
За сега съм решила  през този период да пробвам алтернативно лечение. Наясно съм, че няма да ме излекува, но ще се опитам да си подсиля имунитета и и да подобрявам състоянието на черния дроб (което не знам какво е  :laugh: ) По принцип ползвам продукти на Аква сорс (мисля че имаше хора, които питаха някъде из форума за тях) и мисля да пробвам и с хомеопатия. Така и така не съм на лечение, няма да си навредя. Доц. Антонов каза, че хранителните добвки не са проблем.
Имам цял раздел с алтернативни методи да чета, така че запрятам ръкави и действам..
Та това е.
Малко длъжко стана, но ще съм благодарна, ако някой сподели опит в подобна ситуация или пък някаква информация.
Много благодаря за всичко, което научих и за това което тепърва ще научавам. :flowers:
И на края да споделя, че съм страшно впечатлена от доц. Антонов, чувството да се чувстваш в сигурни ръце е страхотно.
Поздрави на всички и прекрасна вечер:)

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007