Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Зори

Страници: [1]
1
Ето ме отново.Ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ви,на други,за съжаление, няма да мога.
И така,заболях на 10г от хепатит А.След двуседмичен престой в Инфекциозно отделение изведнъж хепатитът ми се оказа Б,нали се сещате по каква причина?Така и никой не доказа нечия вина. 3 месеца варненските лекари се чудиха какво да ме правят и накрая ме прехвърлиха на колегите си в София.Ще ви пусна цитат от една от епикризите ми,за да добиете представа за състоянието ми и проведеното лечение.
"Касае се за момиче,преболедувало от остър вирусен хепатит със затегнето протичане.От тогава досега е с данни за висока трансаминазна активност,положително за HBsAg (1:20),но негативна за изследваните органни антитела.Биопсирана през 1988г,като резултатът показал данни за хроничен персистиращ хепатит на фона на изявена биологична активност.досега е провеждано лечение с Имуран,дехидрокортизон- без ефект,а през 1988 г е проведен 6-месечен курс на лечение с Интерферон,също без ефект,при персистиране на антигенемията и трансаминазната активност."
Изписана съм по настояване на родителите ми,които не са искали да се правят повече опити с мен(Интерферона беше още в експериментална фаза).След това съм била няколко години на поддържащо лечение,но нови и цялостни изследвания не съм правила.Постепенно нещата се уталожиха,трансаминазите се движеха леко над нормата и като цяло не съм имала някаккви проблеми.Родих 2 здрави дечица и покрай грижите за тях някак си забравих за болестта ми. По тази причина и досега не съм правила задълбочени изследвания,защото не съм виждала смисъл,нали се чувствам добре!Може да ме упрекнете в немарливост и безотговорност,но това е положението.
Стартирах лечението при д-р Михайлов на 17 февруари 2010г. със АСАТ- 38,79 ;АЛАТ-41,30;гама-21,23 и HBsAg (+) 302.06 при референтни стойности 2.0 negative(-).  И въпросът ми е, когато цифрата 302.06 спадне до 2,означава ли това,че вирусът ще е ликвидиран и ще видя заветния минус? извинявам се за тъпия въпрос,но наистина съм малко назаднала в тази област.Моля да не ми се смеете.При първа възможност ще си науча урока. :book_read:
Напълно съм наясно,че "квартирантът' ми е твърде възрастен и трудно ще го изгоня от топлата,уютна квартира,но надявам се,че съм се въоръжила с достатъчно търпение.
Това е засега,като направя новите изследвания ще пиша пак.

2
Здравейте отново!Благодаря за топлото посрещане.Обещавам съвсем скоро да пиша подробно,но имам доста ангажименти и ми е трудно в момента.Другата седмица обещавам!

3
Здравейте!
Аз съм една от онези майки от сайта на предаването "Часът на мама",където вилня люта битка.Много се радвам и се надявам,че томахавката е заровена и заедно ще изпушим лулата на мира.Най-важното,според мен, е хората да имат информация за различни варианти на лечение,за да може всеки да направи своя избор.
Аз съм на 33г.,от Варна.Живея с хепатит вече 23 г. Преминах през интерферона още през 1989г-без резултат.
За щастие съдбата ме срещна с д-р Михайлов и ето,че сега,двамата с него решихме да уморим веднъж завинаги "звяра"  в моя черен дроб.В момента прилагам назначената от него схема на лечение и се надявам,че ще бъде полезно и интересно тук да съобщавам получените резултати.
Благодаря на вашия екип,за възможността, която давате на д-р Михайлов да сподели своя опит и знания,защото смятам,че той би могъл да помогне на много от нас,засегнатите от тази коварна болест!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007