Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - лиана

Страници: [1]
1
Здравейте  :smile:

Какво мислите за употребата на ферментирали напитки при хроничен хепатит. Моят е С :smile:

Имам предвид кефир, комбуча, японски алги...такива неща. Ферментират с течност и захар, като в тях има някакво остатъчно алкохолно съдържание.

Чудя се дали да си взема гъби и да си ферментирам в къщи. Дават ги много полезни, а кефира поне този от магазина много ми харесва.
Ще донесат приятно разнообразие, но се притеснявам да не ми навредят.

Та, какво мислите по въпроса драги съфорумци  :love5:

2
Здравейте  :smile:

Сравнително скоро започнах работа в лаборатория. Докато се зарадвам и започнах да се притеснявам дали няма да си навредя. Няма много отрови, но все пак се работи с химикали, няма как да не вдишаш нещо. Толкова бях ентусиазирана, че изобщо не се замислих предварително. Сега се чувствам като в небрано лозе


Аз съм с хроничен хепатит С, фиброза 0-1 установена с фиброскан. На 2 пъти асат и алат ми бяха леко завишени, но последно лятото бяха в норма. От както съм в лабораторията не съм правила изследвания.

Иска ми се да обсъдим моята и подобни ситуации. Смятате ли, че трябва да си търся друга работа. Вие сменихте ли работата си, ако тя е била рискова за хепатитно болни?

В работата ми не знаят за болестта ми и не бих искала да узнават. Това означава, че нямам довод да искам преназначаване на друга позиция. Остава варианта да си търся работа на друго място, но знаете че да си намериш прилична работа не е никак лесно.

Задачка-закачка  :write:

3
Моята история / Здравейте и от мен!
« -: Декември 16, 2013, 19:43:37 »
Здравейте отново! Най-после успях да си отворя темичка, в която да разкажа и своята история с хепатита. Толкова съм блокирала, че от снощи се опитвам и нищо не се получаваше.

Първо искам да изкажа огромната си благодарност към тези, които са създали и поддържат това място, безценно е.

Почти случайно и защото е безплатно си пуснах изследвания в КАБКИС в моя град. Напълно спокойна отидох да си взема резултатите, като не очаквах никакви изненади. Но какво се оказа, положителен резултат за хепатит С. Не повярвах и поисках да повторим изследването. За мое огромно съжаление вторият тест също беше положителен. Бях съкрушена и шокирана. От къде ми дойде това чудо? Още след първото изследване започнах да търся информация и попаднах на вас. Радвам се, че ви открих! Много мислих къде може да съм се заразила, но отговора не е ясен за сега. Може да е при зъболекар, от маникюр, имам и една интервенция в болница ... В крайна сметка важен е крайния резултат, но направо се ужасих колко много хора може да са заразени и да не знаят.

Имам познат гастроентеролог, но от КАБКИС ми препоръчах друг, който явно работи със заразените с хепатит в нашия град. Казаха, че той ще ме включи в някаква програма /предполагам на Рош/ и няма да плащам за изследването ПСР. Взех направление от личната без да и казвам защо конкретно и днес бях при него. Не знам дали не сбърках, че не отидох при моя познат, но ми се искаше поне засега да не се разбере за заразяването ми. Бях първи номер и след 45 минутно закъснение доктора най-после дойде. Аз бях много притеснена и доста неадекватна, но човека се опита да ме успокои. Каза ми, че хепатит С е сериозно заболяване, но все пак лечимо. Тъй като нямах официален документ за положителния тест ме изпрати в друга лаборатория за нов тест /ще бъде трети по ред, резултата излиза утре, но аз мога да го взема в сряда/ и пуснахме при тях следните изследвания, които вече са готови:
   Билирубин - общ         9,9 микромол/л      реф.граници  3,4 - 21
   АСАТ                           22  U I                                             0  -  40
   АЛАТ                           30  U I                                             0  -  40
   ГГТ                              19  U I                                             0  -  50
   АФ                             100                                                      няма
Не са лоши май, но както се казва совите не са това, което са. Ако някой от вас е достатъчно голям, за да помни сериала Туин Пийкс. Загадката тепърва ще се разплита. Много се надявах да пуснем днес ПСР, ноо ще се наложи да почакам. Следващия път като се видим ще говорим повече и трябва да прочета нещо, което ще разпечатат. Предполагам, че може да ми предложи да се включа в програмата на Рош, ако съм разбрала правилно. Извинявам се, това сигурно е писано някъде, но толкова много четох, че в главата ми е пълна каша. Ако е така, да приемам ли? Малко повече безплатни изследвания няма да са ми излишни. Освен това нямам против лечението ми, ако се наложи такова, да бъде използвано за допълнителна статистика. Мисля, че колкото повече описани случаи имат, толкова повече могат да подобрят лекарствата и начина на лечение. Искаше ми се нищо на никой да не казвам за сега, но след това ще подготвим и документи за уведомяване на личната ми лекарка. Макар, че ако се наложи лечение, това няма как да остане скрито. Бих предпочела да се лекувам в София, аз съм на 100-на км, но не знам при описаните странични ефекти дали ще бъда в състояние да пътувам. Ако реша да се лекувам в София, документите в РЗОК в моя град ли ще подготвям?

Ох, много въпроси имам. Ако се порежа, какво да направя? Предстоят празници и много семейни сбирки и много се притеснявам да не заразя някой, особено децата. Ние се прегръщаме и целуваме, когато се видим и аз съм направо в шах. Имах предвидени зъболекар, козметик, гинеколог, всичко отказах. Страхувам се, както да не заразя някой, така и да не ми бъде отказана необходимата услуга.

И кажете ми, как се казва на близките за това заразяване? Ако можех, не бих казала на никой. Поне до нова година със сигурност няма да го направя, а после не знам. Не искам да страдат и да се притесняват за мен.

Извинете ме, много дълго стана, но думите не стигат. Още много питанки имам, но ще се уча на търпение  и ще продължавам да търся отговори и в другите теми.

Ще се радвам да си пишем и взаимно да се подкрепяме! Успех на всички в личните им битки!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007