Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - лиана

Страници: [1] 2 3 ... 8
1
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Октомври 04, 2018, 20:13:21 »
С известно закъснение да се похваля и аз с успешно лечение на хепатит С.
Пожелавам на всички да видят отрицателния резултат на финалния тест.


2
snd242, дано е лабораторна грешка. Стискам палци за отрицателен резултат!

3
 snd242, много съжалявам. Какво се случва? След отрицателния резултат след първия месец, сега се е появил отново вируса ли? Какво казват лекарите?
Скоро си мислех, че ти вървиш малко преди мен, а те няма да споделиш резултата. Аз съм тази седмица на контрола след втория месец.

4
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Февруари 20, 2018, 18:30:22 »
Какво става тази зима с мен не знам, но аз пак съм болна. От снощи болки в дясната сливица, днес плюс болки в ставите и мускулите и температура най-вероятно, но нямах термометър в работата. По едно време ме втрисаше дори. До миналата седмица бях болнични и уж се възстанових напълно. Не мога пак да излизам болнични, и януари и февруари се отчетох, а другата седмица ще ползвам 2 дни болнични за изследванията. А момента изобщо не е подходящ. Дано само всичко е наред с лечението!

5
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Февруари 19, 2018, 19:49:07 »
Края на другата седмица ще правя изследванията след първия месец. Надявах се да приключа за един ден, но се оказа че изписването е на втория ден.

snd242, на мен ми казаха, че 50лв е доплащане към клиничната пътека. Сутринта предполагам пак на гладно се правят изследванията?

Някой да е започнал да забравя по време на лечението? Например да си забравиш чантата, или част от нещата за работа, в тази посока забравяне.
6
На лечение съм / Re: Започнах и аз битката
« -: Февруари 05, 2018, 23:09:13 »
Браво snd242! Само такива новини да се чуват! Ще чакаме да се похвалиш и на финала  :smile:
Ти ли беше на нисковъглехидратно хранене?

Аз в крайна сметка изкарах вируса с повръщане и разстройство и се наложи в най-тежкия ден с голямо закъснение да приема лекарствата. Следващите два дни също съм притеснена какво изобщо съм приела от тях. Дано в крайна сметка да не ми се провали лечението, заради тези кофти три дни. Не мога да променя станалото, така че ми остава да продължа напред и да се надявам, че финалът ще е какъвто трябва.

7
На мен при биопсията ми взеха 150лв за избор на екип без да съм предупредена. Добре, че при влизане в болница човек винаги си предвижда нещо в повече да има на разположение.
Все пак най-важното е финала да е отрицателен. Стискам палци там всичко да е наред!

8
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 15, 2018, 17:47:59 »
Те нали са сутрин и вечер едните хапчета, та се чудех дали трябва да има  12часа между двата приема т.е. сутрин в 8-9 часа и вечер в 20-21часа.

Почетох малко във форума и видях, че трябва да се правят изследвания по таблица. Намерих моята и видях, че за изходни са писани тези от края на август, при хоспитализацията за биопсията. Има два объркани резултата, но при тях трябва да ги има верните. Докторката нищо не ми е казала по въпроса, аз се бях отказала да пускам каквото и да било, но сега се замислих, дали пък не е задължително. Днес не успях да се чуя с нея.

Вие пускахте ли някакви изследвания точно преди да започнете лекарствата и на втората седмица, и личния лекар ли ги назначава тях.

9
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 14, 2018, 15:10:14 »
Така е Панев, спокойствието винаги е важно. Трябва да ставам.

10
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 14, 2018, 00:31:32 »
Днес съм малко руса, та да видим дали съм разбрала правилно.
Пример:
Взет протокол и лекарства - понеделник 15 януари
28 дни са до 11февруари

Започвам да ги пия събота - 20 януари
28 дни са до 16 февруари
 :smile:
Контролните изследвания трябва да бъдат напр на 9 февруари петък и в понеделник на 12 февруари при личния и в аптеката за новите лекарства. До 16 феврури би трябвало да ги имам.
Правилно ли съм разбрала?

Този страничен ефект, който споменаваш ме притеснява. Работя с химикали. Май ще трябва да си взема няколко дни отпуск или болнични, а момента е крайно неподходящ.
Дано резултата те изненада положително  :smile: ще стискам палци.

Някой друг имал ли е подобни оплаквания?


11
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 13, 2018, 22:57:50 »
Благодаря ти за включването snd242  :smile:
Аз докато се наканя да ти честитя началото на лечението и хоп, и моят протокол пристигна.
 
Ти как ги пиеш, по средата на закуската и вечерята, или хапваш нещо малко и пиеш хапчетата. Кафета, чайове, имат ли значение?

Пуска ли си някакви изследвания преди да започнеш лекарствата или  си остана с тези от хоспитализацията за биопсията. Аз не съм в къщи в момента и не мога да видя какви бяха тогава, но доста неща имаше пуснати.

Четох листовки онлайн, но ще изчакам да прочета и тези от кутията, тогава може би ще пробвам пак да позвъня на моята лекарка.
Ако ги взема в понеделник напр., да ги започна в събота добре ли е? Предпочитам началото да е почивните дни, въпреки че не се очакват някакви значителни реакции.

12
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 12, 2018, 23:33:26 »
Ето, че малко след изтичането на двумесечния срок и аз получих протокола си от здравната каса. Другата седмица ще си го взема и ще започна лечението.

Докторката беше доста лаконична и моля за съвети от вече миналите по пътя  :smile:
Няма хоспитализация в началото. Каза ми да чета листовките и да спазвам указанията.

Сутрин и вечер  с храна, ок, това значи след закуска и вечеря ли, или по време на хранене?

Трябва ли да се спазват точни часове на прием?

Искам да си пусна някакви изследвания и в самото начало на лечението, какви да бъдат те?

Колко дни пауза да направя от вземането на лекарствата до началото на пиенето им?
До колкото разбрах, срока започва да тече от взимането на протокола от здравната каса.

На няколко места във форума прочетох, че е нужно спокойствие по време на лечението. Колко важно е това?
Работата ми в момента е много натоварваща,стресираща и ниско платена като бонус  :smile:, и обмислям сериозно смяната и, и без връзка с лечението. Би ли могъл стресът да провали лечението? Ако е така, готова съм веднага да реагирам.

Днес като ми се обадиха и предизвикаха буря от емоции в мен. Корема ми е свит на топка и имам чувството, че ще експлоадирам. Докторката каза, никакви лекарства по време на лечението, дори и билки не са разрешени.
Четох листовките в нета,  но ми е трудно да си събера мислите. Ще съм много благодарна за вашите съвети и споделен опит не само по моите въпроси, но за всичко, което сметнете за нужно и полезно.

Успешно лечение и добро здраве на всички ни! И честита Нова Година  :flowers: макар и с малко закъснение  :smile:

13

Благодаря ти много за включването Силвана   :flowers:


14
Успокои ли се вече?
И аз съм в същата болница, но на мен ми изписаха Абви за 8 седмици. Питах не трябва ли 3 месеца, но ми отговориха, че толкова е лечението при сериозно увреждане на дроба. Не знам, малко се притесних. Досега не съм прочела във форума за някой, който се е лекувал по този по-кратък вариант на лечение.

Дано не бъркам, но ако не се лъжа ти беше дал линк къде да се проверява за съвместимост на приемани лекарства с лекарствата изписани за хепатит С. Приемам ежедневно едно лекарство, което пише в документите че трябва да се спре при започване на лечение. Искам да си проверя там за алтернативи някакви. Засега ми казаха да си го пия, пък като ми отпуснат лечението ще го мислим, но бих предпочела да се подготвя поне малко теоретично  :smile:
Би ли пуснал линка отново, ако не съм в грешка  :smile:
15
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Ноември 06, 2017, 17:55:20 »
И аз вече съм в редиците на чакащите отговор от здравната каса, но 2-месечния срок още не е изтекъл.
Назначено ми е Виекиракс и Ексвиера, но за 8 седмици, а не за 12, както очаквах. С 1б съм.

Страници: [1] 2 3 ... 8

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007