Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - snd242

Страници: 1 ... 6 7 [8]
106
От резултата се вижда, че си "желязна" мравка. Леко са в плюс нещата, но това е от вируса и повредата на дроба. Докато взимаш хаповете резултатите няма как да са нормални. В някакъв момент може да се наложи корекция на количаствата рибавирин надолу, това ще реши доктора.

107
А може ли на рецепта да се напише активната съставка вместо търговското наименование? Приеха ли го това или пак имаме мафия?
Като чета Наредба №4 за отпускане на лекарствени продукти, вътре дават.
Чл. 8. (1) Лекарствените продукти се изписват четливо на латиница с международното непатентно или фармакопейно наименование на лекарственото им вещество или търговските им наименования.
Чл. 57. Български граждани и чужди граждани, постоянно и временно пребиваващи в страната и пътуващи извън Република България, могат да носят или да изнасят от и за трети страни следните видове лекарствени продукти:
1. лекарствени продукти, предназначени за лечението им, отпуснати по реда на Наредба № 34 от 2005 г. за реда за заплащане от републиканския бюджет на лечението на българските граждани за заболявания, извън обхвата на задължителното здравно осигуряване;
2. лекарствени продукти, отпускани без лекарско предписание;
3. лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание.
Чл. 63. Лекарствените продукти по чл. 57, ал. 1, т. 3 могат да се пренасят от следните лица:
1. пациента, за чието лечение са предназначени предписаните лекарствени продукти;
2. лице, което притежава изрично пълномощно от пациента, за чието лечение са предназначени предписаните лекарствени продукти.
Чл. 64. (1) Лицата по чл. 63 удостоверяват правото си да носят или да пренасят лекарствените продукти по чл. 57, ал. 1, т. 3 със заверено от магистър-фармацевта копие на изпълнена рецепта от съответната аптека, предписана за конкретното лечение.
(2) Лицата по чл. 63 могат да носят или да изнасят лекарствени продукти, предназначени за лечението им, в количества, посочени цифром и словом в рецептата.

Например аз искам да ми напишат на рецептата: Sofosbuvir 400mg х 84, Daclatasvir Dihydrochloride 60mg х 84.

Ако някой с юридически познания може да коментира по темата.....

108
Влязоха ли в сила новите правила на здравната каса? Нали трябваше от първи Март да са в сила.

109
Чета ги тези критерии, но интерферон виждам само ако първия опит е неуспешен. За генотип 3 дават три терапии SOF+RBV (92% шанс за успех) и SOF/LED -+RBV (82 - 100% шанс за успех) (стр. 6 от новите правила).
Пропускам ли нещо?

110
Ако си взела хаповете за целия курс да не ти дреме!

111
На лечение съм / Re: Лечение с Harvoni
« -: Февруари 24, 2017, 00:17:35 »
Здравейте,
И майка ми вече е на лечение с Харвони. Всеки ден я питам дали се чувства по-добре или с повече енергия, както е станало при повечето тук във форума, но единственото, с което ми се хвали, е че има повече апетит от преди. Иначе в първите дни от лечението имаше силни коремни болки, които в последствие отшумяха от самосебе си. По-голямото ни притеснение сега е това, че вдига кръвно до 170 горна граница, въпреки че редовно си приема хапчето за това. Личният лекар й казал, че след като толкова много се вдига кръвното, то да увеличи двойно дневната доза на лекарството, знаейки за хепатита на майка ми. Но аз като прочетох в листовката дори пишеше, че при хора с нарушена чернодробна функция да се приема най-много по половин табл. дневно.  За сега такива тревоги имаме и се боим да не рефлектира върху самото лечение това високо кръвно. А възможно ли е да е страничен ефект от лечението, как мислите /въпреки, че в листовката на харвони не се срещат такива/?

Лека вечер,
Фея

В чужди форуми има оплаквания за високо кръвно, има и лекарствени взаимодействия с медикаменти за кръвно например амиодерон и нефидипин. Лекарственото взаимодействие не означава непременно, че трябва да се спира приема.

112
На лечение съм / Re: Лечение с Harvoni
« -: Февруари 23, 2017, 19:03:46 »
Харвони го пишат по изследванията с Рибаварин за генотип три. И без него пак процента успеваемост е по-висок от тази на интерфероновите терапии.
Аз още не съм тръгнал по мъките. Чакам първи март, за да почна от нулата. До края на годината белким сколасам да се уредя за хапчета.
Както казват комарджиите: пред малък шанс и нулев - винаги се избира малкия шанс.
Има вероятност за догодина да одобрят някое от пангенотипните лекарства и тогава изборът ще е друг.

113
ZEPATIER и Харвони за генотип 1 и 4 имат приблизително еднакъв шанс за успех около 95%, при генотип 3 Харвонито е по-слабо около 80% шанс за успех без Риба, с Риба има по-голям успех.
http://www.infohep.org/Hepatitis-C-treatment-factsheet-iHarvonii-sofosbuvir-ledipasvir/page/2942285/

114
Колега Данаил, гледам си обявил че си на лечение с  Софосбувир + Даклатасвир. От касата ли го изписаха, ако не е тайна?

115
То за семолечението е ясно, но гледах преди малко едно видео със Силвана и една от здравната каса. Женицата от касата сподели за договорена цена от около 20000 лева за курса на лечение, което е напредък. Пък и при мен PCR e нисък и мисля, че мога да изчакам малко.

116
Вече има и генерици на Epclusa, а именно Velpanat - Индия и Sofosvel - Бангладеш в рамките на горепосочените цени. Доставката да речем, че се осъществи успешно, ще се намери ли кой да ни лекува с тях, при опасност да си загуби практиката?

117
Gilead са подали заявка до U.S. FDA за ново лекарство за хепатит С и генотипи от 1-6. Ако бъде одобрено лекарството ще бъде спасителна терапия за пациенти лекувани неуспешно с директни антивирусни препарати. Комбинацията е sofosbuvir 400 mg, velpatasvir 100 mg и voxilaprevir 100 mg. Проценти - около 97% успеваемост.

->
http://www.businesswire.com/news/home/20161208005609/en/

118
При мойто ниво на вируса ще има да чакам 1000 години, за да ми отпуснат някакви хапчета :angry3:. Ако се "регламентира" лечението с генерици  :medicine: за собствена сметка на пациента, ще се отвори голяма дупка в лодката на алчните типове :crying2:. Имам предвид само скъпите изследвания да минават през касата, а скъпите оригинали на лекарствата да си ги ползват за свещички.

Страници: 1 ... 6 7 [8]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007