Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Цени на чернодробна биопсия??

(1/2) > >>

Dilyara:
Здравейте!Каква е  цената на чернодробна биопсия?Или колко ще ми струват изследванията за  ензимните  показатели-без направление..? :-\

Силвана Лесидренска:
Здравей,


Не съм чувала досега някой да си е правил платена биопсия- всичко минава през Здравна каса. Мисля, че в Александровска ми бяха споменали,че биопсията излиза към 700 лв, но това може и да е градска легенда. Чернодробните ензими са с различни цени във всяка лаборатория, но са в рамките на около 3-5 лв. на показател. Виж тази тук има ценова листа,сертифицирани са по ISO 9001:2000 / за качество/ и най-хубавото е,че имат онлайн проверка на резултатите. Аз използвам само тях и съм страшно доволна/ надявам се да не прозвучи като реклама/.

Силвана

anita:
На мен Чернев ми каза, че ако искам да ми стане бързо готов резултата от биопсията срещу 50 лв, ще го направят в частна лаборатория  за няколко дни.

Радослав Русинов:

--- Цитат на: anita в Септември 12, 2008, 06:51:13 ---На мен Чернев ми каза, че ако искам да ми стане бързо готов резултата от биопсията срещу 50 лв, ще го направят в частна лаборатория  за няколко дни.

--- Край на цитат ---
Да уточним, че става въпрос не за правене на биопсия, а за по-бързо задействане на процедурата по хистологичната оценка на пробата в частна лаборатория.
Но пак биопсията си остава много скъпа процедура, която трябва да мине по пътека на Здравната каса.
Аз за Щатите съм чувал цена от 5000$. В България със сигурност ще е по-евтина, но цената от 700 лева, за която споменава Силви ми се струва абсолютния минимум.

Поздрави,
Радо

Силвана Лесидренска:
Ради,

да така е, но все пак моята е правена преди год. и половина и може би за тогава цената е била наистина реална, както ми каза Чернев. Към днешна дата със сигурност тази услуга е поскъпнала поне с 30-50%. което ще рече около 1000 лв. Спомням си,че и самата игла за взимане на материал не беше евтина- някъде към 80лв и е имало момент когато са карали пациентите да си я плащат.Отделно който желае си заплаща и по-бързото излизане на биопсия/ 50лв/ така че както се вижда парите движат света. Или поне здравето  :fight2:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия