Повече за вирусния хепатит > Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии

 Кампания в подкрепа на болните от хепатит в България

(1/1)

Радослав Русинов:
Националното сдружение за борба с хепатита "Хепасист" е започнало сериозна кампания в подкрепа на правото на лечение на всички болни от хроничен хепатит.

--- Цитат ---В България има над 250 000 пациенти, болни от хроничен хепатит.

През 2006 г. едва по-малко от 100 души получиха необходимото лечение.

В листата на чакащите за лечение има близо 150 човека, а документите на над 200 души не бяха приети от Националната здравноосигурителна каса.

Всички положени досега усилия за диалог не доведоха до резултат. "Хепасист" счита, че държавата нарушава законното право на пациентите за достъп до адекватно лечение. Много от тези хора ще развият цироза и рак на черния дроб, ако не бъдат лекувани.

Помогнете със своя глас.

Тази инициатива се осъществява и в множество европейски държави и е първото общоевропейско гласуване в подкрепа на български пациенти с нарушени права.

--- Край на цитат ---
Всеки, който иска да подкрепи тяхната кампания, може да гласува на този адрес: Хепасист -  в подкрепа на болните от хепатит в България
Тази събота видях и снимка във вестник "Капитал", има я и на страницата на Хепасист, а и на здравния портал Puls.bg
Снимката е от една много въздействаща кампания, започната от Roche през 2005 година Roche Launches New Campaign to Educate Consumers About Hepatitis C.
На сайта на Roche, посветен на хепатит C, можете да видите снимките от кампанията http://hepcsource.com/
Освен горната снимка, успях да намеря и още две други от същата кампания, но те са по-малки като размер.

irka:
Вече гласувах в кампанията!

Дано да даде резултат все пак!

Stefan:
 и аз гласувах преди време, имаше банер в dnes.bg  или някой подобен саит. Мислех си дали може да сложим линк към този форум на някой по голям и известен сайт?

Радослав Русинов:
Да, може да се помисли по този въпрос. Проблема е, че повечето големи портали имат и форуми и могат да приемат, че се опитваме да откраднем аудиторията им. Но може би трябва да опитаме да се свържем с някои от тях.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия