Автор Тема:  Откриха ми хроничен хепатит С! Лечим ли е наистина?  (Прочетена 57655 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен hepatitna c

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 52
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Благодаря ви от сърце доктор Стефанова свалихте голям камък от душата ми !!! Ще празнувам тази вечер, разбира се, че ще бъда на натурален сок  :laugh:
А що се отнася до кирилицата, кое бутонче трябваше да натисна за да мина на нея, че нещо не разбрах.
Поздрави и целувки от Берлин, Германия.
« Последна редакция: Юли 08, 2009, 00:53:52 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Здравей,
Предполагам не те притеснява особено това, че вече пренаписваме вече 6-ти твой пост от латиница на кирилица, но сигурно предполагаш че това е напълно естествено и си е в реда на нещата, нали тук целта е да си помагаме  :pardon:
Да пишеш на кирилица е демонстрация най-малкото на уважение към всички, които четат постовете ти, и се опитват да ти помогнат с информация и подкрепа.
Във форума няма някакви кой знае какви правила или забрани, които трябва да се спазват, но писането на кирилица е нещо на което ние, модераторите държим.
Добавих още допълнителна информация в поста за фонетичната клавиатура: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=261.0, надявам се, че сега ще е достатъчно ясно как тя може да се използва.
Всеки следващ пост, който пуснеш на латиница, ще бъде изтрит. :chat2:

Лека вечер!
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен hepatitna c

• Немедицинско лице
    • Профил
Zdr Rado  :bye2: Parvo za prav pat vlizam na tozi sait i ne sam na iasno kak se raboti s nego,vtoro rabotia sas Germanska instalasiona sistema i vaobste niamam vgradena kirilisa ,treto proslovutia buton za koito vsi4ki mi spomenavate foneti4na azbuka vaobste ne mi izliza na ekrana e ajaba hora na kakav ezik da pisa ,a i tova s uvajenieto ve4e e prekaleno  mislia 4e kogato  niamas drug na4in osven da se izraziavas na latinski ne e ot neuvajenie kam vas osven tova ne sam vi molila da redaktirate vsiako moe saobstenie ajaba pove4e ot polovin sviat pisat na angliiski horata ne sa prosti za da razberat kakvo sam napisala moi savet e ostavete horata da se izraziavat taka kakto mogat ,a  tova s zaplahite 4e pri sledvasto moe pisane na latinski ste iztrivate napisanoto ot men ve4e e  izlisno mislia 4e glavnata sel na vsi4ki nas  tyk e da si pomagame a ne da si vredim i bez tova sme dostata4no uvredeni ot virusa  ,nedeite da  izdrebniavate za vsiako edno nesto  vse pak jiveem v erata na svobodata na slovoto  :clap: posledno priatna ve4er vi jelaia :bath:      :laugh:

« Последна редакция: Юли 09, 2009, 07:46:16 от hepatitna c »

Неактивен hepatitna c

• Немедицинско лице
    • Профил

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
Във форума има вградена кирилица. Когато отвориш полето за писане в левия горен ъгъл ще видиш зеленото бутонче "Изключена":chat:
Като го натиснеш се появява "Фонетична".

Така ще можеш да пишеш на кирилица, като ползваш латинските букви на клавиатурата си.

Хайде пробвай пак. И други членове на форума пишат от чужбина и се справят с кирилицата. Не ми се вярва само ти да не можеш да се справиш! :congrats:

А ето и препоръките за използване на форума.http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=262.0 , които е препоръчително да се спазват.

• Профил
    • My Home Page
treto proslovutia buton za koito vsi4ki mi spomenavate foneti4na azbuka vaobste ne mi izliza na ekrana
Ако не ти излизат зелените бутони, тогава си смени брaузъра си. В момента ползваш Opera, можеш да си свалиш и да си инсталираш Internet Explorer или Firefox, тогава зелените бутони, които са показани в този пост http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=262.0 ще се покажат.

Пак казвам, че това да пишеш на кирилица, е единствено въпрос на желание, което досега не си показала. Може би не си посещавала други форуми, за да направиш разлика, но тук модераторите са доста толерантни. Така, че явно е имало причина за това че съм ти написал горното съобщение. Поне няколко човека вече ми споделиха, че изобщо не четат постовете ти, които са написани на латиница.

Поздрави,
Радо

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Аз пък онзи ден се оплаквах, че не мога да пиша на латиница (исках нещо на английски да кажа).
Опитай пак.
Ти искаш да четем твоите публикации, ние също искаме да ги четем, но латиницата много изморява и така ни се губи смисъла на написаното. Съответно, за да помогнем адекватно, се връщаме пак в началото на написаното и пак не е сигурно, че ще се справим. Тоест не става въпрос за някакво правило, което сме си измислили ей така от скука, и просто от инат си държим на него.
« Последна редакция: Юли 09, 2009, 11:16:10 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Здравей и от мен!
За Хепатит Ц дали се предава по полов път, мога да споделя само мойте наблюдения, които са, че не може.
Освен в изключително инцидентни случаи при които би бил възможен контакт на кръвтта на заразения с кръвтта на сексуалния му партн(не знам къде е ер малък)ор по време на половия акт, но по същия начин би било възможно и предаването на вируса чрез целувка. Например ако и на двамата устите са им сцепени.
П.П. Желая ти скоро да започнеш лечение и още по-скоро да го приключиш успешно.
Поздрави!
Петя!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен hepatitna c

• Немедицинско лице
    • Профил
здравеите наи после открих и аз Америка и разбрах кьде е кирилицата вав този саит моля за извинение за неудопството което ви сьздадох обеставам няма да се повтори

Неактивен hepatitna c

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря ти Петя сега 4акам резултати за генотипа на вируса които нося след това сте се назна4и вида на ле4ението поздрави Валентина

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Вале,
а направиха ли ти изследване за вирусния товар или за вирусната репликация и какви са резултатите?
Дани
Hang in there.

Неактивен hepatitna c

• Немедицинско лице
    • Профил
здравеи Дани не са направени все о6те ако ти може6 или някои друг да ми разтьлкува какво озна4ават тези изследвания тези 6те ги направя утре FAN AMA ASMA,anti-lKM antiperossidasi antimicrosoma tiroideo antiTG,antiTR,genotipo HCV HCV-RNA HBsAg anti HBc ako знае6 не6то за тези изследвания какво озна4ават моля ми пи6и или ако някои  друг може да ми ги разтьлкува 6те ви бада много благодарна !а са6то така искам да задам и един последен вьпрос преди да ми открият заболяването с приятелят ми не сме използвали предпазни средства направихме изследвания слава богу се оказа 4е тои е здрав вьпросьт ми е следният сега когато знаем 4е тои е здрав а аз сьм с хепатит задьлжително ли е да ползваме презерватив благодаря предварително за вниманието радвам се 4е ви има  :bravo2:

• Профил
    • My Home Page
ако ти може6 или някои друг да ми разтьлкува какво озна4ават тези изследвания тези 6те ги направя утре FAN AMA ASMA,anti-lKM antiperossidasi antimicrosoma tiroideo antiTG,antiTR,genotipo HCV HCV-RNA HBsAg anti HBc ako знае6 не6то за тези изследвания какво озна4ават моля ми пи6и или ако някои  друг може да ми ги разтьлкува 6те ви бада много благодарна !
Здравей,
Не съм сигурен, че разчитам всичките изписани изследвания, но виждам, че има изследване за автоимунен хепатит, изследване на функцията на щитовидната жлеза, изследване за генотип, изследване за хепатит Б, изследване за вирусния товар за хепатит C. Общо взето, всички изследвания, които ще са нужни на лекаря ти, за да добие пълна представа за състоянието ти, както и да се предпази от започване на лечение, което може да е противопоказно (в случай, че имаш автоимунно заболяване), изключване на коинфекция с хепатит Б. Единствено не виждам изследване за ХИВ, което също трябва да се изключи, или поне да се знае дали лекувания има ХИВ.

а са6то така искам да задам и един последен вьпрос преди да ми открият заболяването с приятелят ми не сме използвали предпазни средства направихме изследвания слава богу се оказа 4е тои е здрав вьпросьт ми е следният сега когато знаем 4е тои е здрав а аз сьм с хепатит задьлжително ли е да ползваме презерватив
Хепатит C се предава много трудно по полов път, като рискът при моногамните продължителни връзки се води като най-нисък (под 3%). Не е задължително да използвате презерватив, но ако приятеля ти има притеснения може като за начало да започнете да използвате, всичко зависи от вас двамата и как гледате на ситуацията. Трябва обаче да внимавате да нямате контакт кръв-кръв, при който вируса може да се предаде.

Поздрави,
Радо

Неактивен hepatitna c

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря ви от сьрце Д-р Русинов
изяснихте ми напално как стоят не6тата сас моите изследвания ,сега сьм по наясно ,дано да не излезе хепатита автоимунен доколкото разбрах 4е автоимуният хепатит не подлежи на ле4ение а това какво озна4ава 4е сьстоянието ми 6те се вло6и по опасен ли е автоимуният хепатит от вирусният и има ли ле4ение автоимуният хепатит благодаря о6те ведньж за полезната информация която ми давате поздрави Валентина Германия
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 00:33:00 от hepatitna c »

• Профил
    • My Home Page
Здравей Валентина,
Автоимунния хепатит може да овладян, не винаги, но има варианти. За да научиш какво представлява той можеш да прочетеш тази статия на нашия сайт: Автоимунен хепатит.
Все пак, в момента нямаш никакви основания да си мислиш, че имаш автоимунен хепатит, просто лекаря ти е пуснал изследване за тях, така че няма нужда да се притесняваш излишно.
p.s. Не съм доктор, а пациент, просто се интересувам повече по темата  :smile:

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007