ако ти може6 или някои друг да ми разтьлкува какво озна4ават тези изследвания тези 6те ги направя утре FAN AMA ASMA,anti-lKM antiperossidasi antimicrosoma tiroideo antiTG,antiTR,genotipo HCV HCV-RNA HBsAg anti HBc ako знае6 не6то за тези изследвания какво озна4ават моля ми пи6и или ако някои друг може да ми ги разтьлкува 6те ви бада много благодарна !
Здравей,
Не съм сигурен, че разчитам всичките изписани изследвания, но виждам, че има изследване за автоимунен хепатит, изследване на функцията на щитовидната жлеза, изследване за генотип, изследване за хепатит Б, изследване за вирусния товар за хепатит C. Общо взето, всички изследвания, които ще са нужни на лекаря ти, за да добие пълна представа за състоянието ти, както и да се предпази от започване на лечение, което може да е противопоказно (в случай, че имаш автоимунно заболяване), изключване на коинфекция с хепатит Б. Единствено не виждам изследване за ХИВ, което също трябва да се изключи, или поне да се знае дали лекувания има ХИВ.
а са6то така искам да задам и един последен вьпрос преди да ми открият заболяването с приятелят ми не сме използвали предпазни средства направихме изследвания слава богу се оказа 4е тои е здрав вьпросьт ми е следният сега когато знаем 4е тои е здрав а аз сьм с хепатит задьлжително ли е да ползваме презерватив
Хепатит C се предава много трудно по полов път, като рискът при моногамните продължителни връзки се води като най-нисък (под 3%). Не е задължително да използвате презерватив, но ако приятеля ти има притеснения може като за начало да започнете да използвате, всичко зависи от вас двамата и как гледате на ситуацията. Трябва обаче да внимавате да нямате контакт кръв-кръв, при който вируса може да се предаде.
Поздрави,
Радо