Автор Тема:  Възможно ли е заразяване с хепатит С при кървене на венците?  (Прочетена 9158 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен drago

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 135
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте , за да не отварям нова тема ще пиша в тази . Въпроса ми е  имали вероятност от заразяване при кървене на венците  и случайно попадане на кръв в устната кухина на партниора и има налична няква малка раничка , също така случайно изпръскване на кръв от заразен върху рана или в очите на друг човек , по мои проучвания вероятноста за такова заразяване се оценява на от 1% до 7% , искам да разбера и вашето мнение какво е . Става въпрос за заразяване с хепатит С
« Последна редакция: Юли 08, 2009, 00:42:46 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Здравей,
След като има вероятност за контакт кръв-кръв, то заразяването е възможно. Хепатит C е по-малко заразен от хепатит Б и заразяването по този начин би трябвало да става по-трудно. Но все пак, ако твоя кръв достигне до отворена раничка на друг човек, то има вероятност за заразяване. Не мога да дам оценка в проценти, но не мисля, че това е най-важното. Вероятността би трябвало да е близка до всеки друг вариант на заразяване кръв-кръв.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен drago

• Немедицинско лице
    • Профил
Преди около 4 години попитах завеждащия хепатологията в ХЕИ , за предаването чрез целувки като и венците на заразения и венците на партниора кървят , той първо ми каза че от над 25 години се занимава с хепатити и такова заразяване при хепатит С неможело да стане , вероятноста била под 3% , тогава не го попитах защо вероятноста е толкова малка , а след това го попитах за заразяване от зъболекар и той ми каза че е абсолютно възможно , та още незнам каква е разликата , обяснение си давам единствено от интервюто на д-р Антонов , че след като вируса на хепатит С попадне върху кожа , лигавица и т.н  се унищожава

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Що за глупост?
Вирусът на Хепатит е жив извън човешкото тяло до 36 часа, ми се струва, а влажната среда по пътя на логиката може би би го предразположила и към по-дълъг живот извън циркулиращата в организма ни кръв.
Не съм чела нищо за това твърдение на г-н завеждащ хепатологията, но сега ще прочета, за да не се окаже, че съм се изказала пак неподготвена.
Поздрави!
Петя!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен pamche

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
Мое мнение е ,че специялно Хепатит Ц се предава доста трудно от човек на човек (освен ако някои целенасочено не го вкара в кръвтра ти), преди да ми го открият хепатита с женами бяхме женени от околу 7 години и не сме се пазили грам - не говоря само за презервативи, а и доста други начини, които е възможно прехвърлянето на вируса и при иследване то и се оказа ,че не е носител на вируса - след актго разбрахме за вируса вече внимаваме доста повече,тук е мястото май да изкажем голяма благодарност на хората които са до нас (носителите на хепатитния вирус) и въпрек ,че са си здрави са винаги до нас и в най тежките моменти и  ни подкрепят безрезервно , мисля че натях в определени  моменти им е по тежко от колкото нанас
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Публикации: 154
    • Профил
ами каква е възможността аз да съм заразила някой след катастрофата. ве4е не се намира вирус в кръвта ми(4акам последни изследвания след 2-3 седмици).При карастрофата много кръв има6е.вси4ки около мене поне едно 3-4 4овека бяха омазани с моята кръв.да не говоря за 6офиора.той има6е толкова много,4е мислех 4е той кърви.
4овека после разбра, 4е имам хеп ц и се опла6и.аз смятам, 4е няма ни6то стра6но, но му казах да се изследва след няколко седмици.
вие какво мислите?той самият няма порезни рани.

Неактивен drago

• Немедицинско лице
    • Профил
Нашата кожа, лигавица, пърхут, косми, имат ензими, които разграждат веднага вируса на хепатит C, за разлика от вируса на хепатит Б. Така, че ние сме предпазени от РНК вирусите (т.е. от вируса на хепатит C).Това го е казал д-р Антонов ,дали е вярно незнам ама и не мисля че както казва Неврон са глупости това , защото поне на всеки трети човек му кървят венците или поне не всички зъби в устата му са здрави , та ако ставаше толкова лесно заразяването щеше да стане страшно , то така би могло да стане заразяване и от хранене с общи прибори от пиене от един и същ съд вода и т.н.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Можем да се заиграем с тълкуването на думите на доц. Антонов, аз не ги поставям под съмнение, но бихме могли да направим следното уточнение.
Ако вирусът на хепатит C стои върху нашата кожа, лигавица, косми, то тогава техните ензими го убиват. Значи ако вируса във вид на капка кръв попадне на едно такова място и остане за известно време (не знам колко, може да са само няколко секунди) върху тях, то вируса ще загине.
Но какво ще стане ако имате кръв, която примерно седи върху четката за зъби и още не е попаднала върху кожа или нашата лигавица и съответно вируса стои латентен, очаквайки да попадне в гостоприемна среда, за да започне да се размножава. Ако в този момент тази кръв почти директно докосне открита рана в устата (например, измием си зъбите с чуждата четка и имаме открита рана в устата, или по някакъв начин това, което е в устата ни, попадне в нашето кръвообращение), тогава това правило не важи, просто защото ензима на лигавицата няма време да убие вируса.
Затова за мен винаги щом има вероятност от контакт кръв-кръв, има и вероятност от заразяване. Друг е въпросът, че тази вероятност явно е по-малка за вируса на хепатит C, в случаите когато този вирус трябва да премине през място, където има кожа, лигавица, или косми и съответно би могъл да загине доста по-бързо.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007