Повече за вирусния хепатит > Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии

 НЗОК отваря програмата за лечение на хроничен вирусен хепатит

(1/2) > >>

Радослав Русинов:
Днес разбрах, че преговорите с НЗОК са завършили успешно и тя отново е отворила програмата си за лечение на хронични хепатити.
Поздравления за Хепасист за това, че успя да доведе докрай преговорите и се пребори за правото на лечение на болните от хепатит.

--- Цитат ---НЗОК отваря програмата за лечение на хроничен вирусен хепатит
Усилията на “Хепасист” се увенчаха с успех - НЗОК отваря програмата за лечение на хроничен вирусен хепатит

От понеделник, 12 февруари 2007 г., започва приемът на документи по програмата на НЗОК за лечение на хроничен вирусен хепатит. Това стана ясно днес, 8 февруари 2007 г. (четвъртък) по време на работна среща между ръководството на НЗОК, “Хепасист”, сдружение “Зачатие”, Фондация “Жени без остеопороза”, Фондация на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност и хемодиализираните в България и Българската фондация за множествена склероза.

От 12:30 ч. НЗОК даде пресконференция, на която бяха официално обявени резултатите от срещата. 
....
По програмата за лечение на хроничен хепатит С за лица над 18 години ще бъдат отпуснати 91 171 лв за лечение със стандартен интерферон и 6 882 400 лв за лечение с пегилиран интерферон и рибавирин.
...

--- Край на цитат ---
Пълния текст на новината може да прочете на страницата на Хепасист: НЗОК отваря програмата за лечение на хроничен вирусен хепатит

irka:
О, дааа! Аз още в събота прочетах новината в сайта на Хепасист! :)

Добра новина е! Дано повече хора да имат възможност да влезнат в програмата за лечение!

А на мен най-накрая ще ми излезнат резултатите от ПСР- само след 3 месеца чакане! Всъщност, надявам се, не че съм абсолютно сигурна!

Поздрави!

Радослав Русинов:
Ирка, обясниха ли ти защо чакаш три месеца за PCR теста, ти къде си го правиш. На мен ми се е случвало да чакам най-много месец и не съм чувал за по-голям срок. 3 месеца са много време.

irka:
Чакам защото когато ми взеха кръв, за да ми го направят, здравната каса прекъсна програмата за лечение и съответно на всички нови болни им се спряха изследванията и останаха на изчакване програмата да бъде пусната отново. И това ми обясниха и от лабораторията когато се обаждах да питам. Сега когато програмата е пусната отново, вече и изследванията ще се направят.

А иначе ПСР ми го правят в лабораторията която се намира в Педиатричната болница, до Военно-медицинска академия!

Радослав Русинов:
Ясно, да това е разбираемо тогава.
Да, и аз сега си правя там качествения PCR, при д-р Цветанска, нали

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия