Автор Тема:  Ниски нива на TSH  (Прочетена 95798 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sara

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 138
  • Пол: Жена
  • HepB
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2007, 15:08:24 »
   blagodarq ti Rado.kakto vinagi si mnogo iz4erpatelen i poqsnitelen.6te si napravq pak isledvane na TSH-to i ako pak sa mi niski stoinostite 6te se posavetvam s endokrinolog.trqbva da pobarzam za6toto spored moqta informaciq lekarstvata mi 6te doidat sled 20-ina dena.a az nai ve4e se pritesnqvam ot strani4nite efekti.a tezi koito se predizvikvat ot 6titovidnata jleza ne sa 6ega rabota.vse se 4udq dali izob6to da zapo4vam tova le4enie....a vremeto nablijava.4uvala sam mnogo otricatelni otzivi, no ako ne se lekuvam ima opasnost ot uslojneniq sled vreme.taka pone mi kazaha nqkoi lekari...a zasega mai nqma dr alternativen metod

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5566
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #16 -: Ноември 08, 2007, 15:29:21 »
   blagodarq ti Rado.kakto vinagi si mnogo iz4erpatelen i poqsnitelen.6te si napravq pak isledvane na TSH-to i ako pak sa mi niski stoinostite 6te se posavetvam s endokrinolog.trqbva da pobarzam za6toto spored moqta informaciq lekarstvata mi 6te doidat sled 20-ina dena.a az nai ve4e se pritesnqvam ot strani4nite efekti.a tezi koito se predizvikvat ot 6titovidnata jleza ne sa 6ega rabota.vse se 4udq dali izob6to da zapo4vam tova le4enie....a vremeto nablijava.4uvala sam mnogo otricatelni otzivi, no ako ne se lekuvam ima opasnost ot uslojneniq sled vreme.taka pone mi kazaha nqkoi lekari...a zasega mai nqma dr alternativen metod
Аз бих те посъветвал да не се отказваш от лечението, то е единствения вариант за момента. Освен ако самите ти показатели не са добри и биопсията не е дала започнало сериозно увреждане на черния дроб. Но въпреки многото странични ефекти и евентуални проблеми интерфероновото лечение не е нещо, през което човек не може да премине. Някои хора се отказват от страх от страничните ефекти или просто го отлагат, а когато след години си направят биопсия и установят колко е напреднала болестта - съжаляват. Така, че ако имаш започнало увреждане на черния дроб помисли върху възможността, която имаш в момента.

p.s. Искам да те помоля да пишеш на кирилица, от вчера във форума има вградена кирилица и това може да стане много лесно. Тук можеш да прочетеш повече за това: Добавена е кирилица във форума.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2008, 13:54:03 »
Искам да попитам,тъй като всичко изчетено ме оплете окончателно,нивото на ТSH от какво би могло в рамките на месец да се вдигне ?На съпругът ми(с хрон.хеп.В) февруари м.г. беше 0,64 ,но все още не се лекуваше.В началото на лечението забравили да му го изследват -т.е. август м.г.,декември беше за ПСР и тогава резултата ни шашна-0,37!Това накара да си направи паралелни платени в друга лаб.и ТSH-0,449(норма 0,35-5,00),FT3-2,88(норма 3,10-6,30)  ,FT4-11.97(норма 11,0-22,60)
Януари  ТSH 3,7  (0,4-6,0)
Февруари  TSH 1,0(0,4-6,0)
И понеже на ехограф са му казали ,че не виждат нищо обезпокояващо в щитовидната му жлеза(а пък при нас в Русе има такива ендокринолози!),реших ,че тук има по компетентни !Междувременно от 07.02.започна втори курс с Реалдирон!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Мери_

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2373
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #18 -: Февруари 15, 2008, 15:12:31 »
В една и съща лаборатория ли са правени изследванията?
Най-добре да направите консултация с ендокринолог.

Всички аспекти на обмяната се регулират от хормоните на щитовшдната жлеза. Докато жлезата отделя адекватно количество хормони, всички системи на организма функционират нормално. Понякога обаче щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони и така се нарушава равновесието на биохимическите процеси в организма.
« Последна редакция: Февруари 15, 2008, 21:20:47 от Mery »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #19 -: Февруари 15, 2008, 18:18:10 »
Първите две изследвания са правени в МВР-болница,третото,паралелно му казвам аз,е от Цибилаб-София,а последните две в Русе.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен nevron

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 700
  • Пол: Жена
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #20 -: Февруари 15, 2008, 18:46:15 »
Здравейте!
Аз знам, че много зависи от моментното състояние на организма и нервната система, какви ще бъдат резултатите от изследванията на щитовидната жлеза. Ако човек не е отпочинал, това може да доведе до нарушение на функциите й. Така, че смятам, че е напълно възможно винаги да излизат рзлични резултати, но като цяло, мисля че функциите на жлезата трябва да се следят стриктно от ендокринолог по време на лечението.
Поздрави!
« Последна редакция: Февруари 16, 2008, 01:27:55 от nevron »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

                    Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Мери_

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2373
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #21 -: Февруари 15, 2008, 22:31:44 »
Здравей, Теди!
Прочети на линка по-долу за подобен проблем с щитовидната жлеза при лечение с интерферон.
При една пациентка нивото на TSH само за 2месеца се е променило от 0,04 до 28!!!
Така, че докато няма сърцебиене и докато не започнат да ни треперят ръцете - никакво спиране на лечението! И задължително - консултация с ендокринолог.

http://www.hcv.ru/forum/viewtopic.php?t=15696
Така, че движението на този хормон по време на лечението се случва и на други пациенти и ако има движение - може би трябва да се следи по-често. Явно за много кратко време стойностите могат много да се променят.
« Последна редакция: Февруари 15, 2008, 22:49:27 от Mery »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #22 -: Февруари 16, 2008, 16:08:24 »
Благодаря за полезната информация!Аз лично се надявам силно това да е само по време на лечението,остават ни обаче,4 месеца от втория курс!Явно ще следим и това ,лошото ,че в Русе няма един ендокринолог на място!Другото което всъщност е по-лошо,че вируса може да е увредил щитовидната жлеза,но ендокр. в МВР болница отрича за нещо такова!Всичко ще се нареди ,още търпение трябва!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Vancheto

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *******
  • Публикации: 1558
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #23 -: Февруари 20, 2008, 10:19:33 »
Здравейте и от мен!
Реших да се вмъкна и аз тук в поста на Сара със моите резултати от 19.02.
TSH :под 0,005  :o
АСАТ:66,1
АЛАТ:114,6
Хемоглобин:111
Левкоцити:3,7
Лимфоцит:45,7
Абе 25 показатели са и всички са извън нормите, а пък аз съм по средата на лечението.Как ще го избутвам, не знам.На 26.02. имам час за ендокринолог, че да видим какво ще каже.Там са ми най-големите притеснения.
Някой имал ли е подобни нива на TSH ?

Тедибон, гледам на съпруга ти също падат?Той взема ли нещо?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #24 -: Февруари 20, 2008, 19:13:01 »
Нищо,на всичко отгоре в Русе няма един ендокринолог,който да е в час!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5566
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Ниски нива на TSH
« Отговор #25 -: Февруари 20, 2008, 20:03:20 »
Искам тук да се намеся с уточнението, че следенето на на нормалното функциониране на щитовидната жлеза по време на лечението, е изключително важно. Не го пренебрегвайте, защото ако по време на интерфероново лечение се увреди щитовидната жлеза, рискувате после цял живот да поддържате нормалното и функциониране с лекарства. Ако щитовидната жлеза тръгне извън референтните граници по време на лечението, не подценявайте проблема, а се консултирайте с ендокринолог.
Всички нива извън или близки до референтните граници, са индикатор че нещо става, затова следете тези стойности и се консултирайте с ендокринолог. И пак действайте на същия принцип, когато става въпрос за сериозни притеснения, винаги се консултирайте поне с двама специалиста. И разбира се, търсете лекари на които имате пълно доверие като специалисти.
Надявам се, не съм ви стреснал, но мисля че проблема с щитовидната жлеза е важен и всеки трябва да се следи изкъсо в това отношение по време на лечението.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007