Не-вирусен хепатит > Друг не-вирусен хепатит

 Натравяне със Зелена Мухоморка

(1/2) > >>

Ivan:
Здравейте :) ,
преди 3 месеца имах нещастието да се натровя с тази токсична вкусотия. В последния момент ме спасиха в Плевен по спешност. Тази гъбка обаче все пак ми съсипа черния дроб, лишавайки ме от много удоволствия за които голяма част от вас се досещат. Едно от тях, с което ми беше крайно неприятно да се разделя е спорта. Тази моя любов към спорта ме кара все по често да поглеждам към календара, питайки се Кога? ще мога отново да спортувам (фитнес залата, тенис корта и пр.). От лекари чувам все различни неща - някои казват 6 месеца, други от година нагоре... Чернодробните ми ензими при влизането ми в болница бяха 3500 и надолу(асат, алат и пр.). След двуседмичен престой и активно лечение с Трансметил паднаха до 130 и сега 3 месеца по-късно всичко е от добре по-добре...поне на хартия :) . Интересно ми е и вашето мнение.

Силвана Лесидренска:
Здравей Ива,

поздравления  :good:, че си успяла да оцелееш след натравяне със Зелена Мухоморка  (:shocked1:).
Предполагам, че трябва да спазваш режима ,който спазват всички със остра фаза на хепатит например- една година диета, повече почивки в хоризонтално положение ( поне първите няколко месеца). Знам, че е досадно, но ако с това успееш да си възстановиш черният дроб, си заслужава, нали?
Изписаха ли ти някакви хепатопротектори?

Мери_:
Здравей, Иване!

Според мен е добре да изчакаш да мине година време и чак тогава да си позволиш по-сериозни физически натоварвания!
На черния дроб му е нужно време, за да се възстанови напълно!

Поздрави,
Мери

vandal:

--- Цитат на: Силвана Лесидренска в Януари 31, 2010, 08:45:09 ---
Изписаха ли ти някакви хепатопротектори?

--- Край на цитат ---

писала е Трансметил....
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0

това намирам за тази гъба...ти си истинска късметлийка щом така ти се е разминало...
само да попитам - сама реши че  е ядлива гъба, някой твой познат, или ... как точно ти попадна в храносмилателната система???

Ivan:
 Здравейте отново,
само да уточня че се казвам Иван и съм 18 годишен младеж :). Относно последният пост, гъбите ги бра баба, която не отскоро се занимава с това, но какво да се прави случва се :) Предписаха ми 6 месечна терапия с Трансметил и Легалон. Диетата ми се състои в това да не консумирам храни, които предизвикват каквото и да било по сериозно натоварване на черния дроб, сиреч сбогом кебабчета и свински пържоли :) Това не ми е проблем защото от много време насам се храня здравословно и спортувам активно, което според някои от лекарите е била една от причините сега да съм сред вас. Сега изследванията ми показват страхотни резултати, но все пак не ми е позволено да тренирам (фитнес напр.). Никога не съм взимал добавки под каквато и да е форма, само стабилна и качествена храна. Иска ми се отново да съм във фитнес залата, защото това е моя начин да избивам стреса. Как мога да разбера че съм в перфектно състояние и мога отново да се отдам на тялото си?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия