Автор Тема:  Какво причинява захарта на черният ни дроб?  (Прочетена 25419 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Какво причинява захарта на черният ни дроб?
« Отговор #30 -: Март 24, 2010, 15:12:44 »
Силве,
откакто Краси тръгна на работа, отново се върнаха колбасите, всякакви кюфтенца и т.н. от топлата витрина на Била и сладкишите - неща, които консумира за обяд и над които нямам власт. А и спря да спазва най-елементарните принципи на разделното хранене - кое с кое е отровно да се съчетава и след коя храна колко време не бива да яде.
От друга страна, аз изгубих едни скъпоценни ми килограми, които в момента се опитвам да върна по-най лесния начин, като ям неща, от които съм сигурна, че се пълнее. Така че и около мен не е лесно да се пази дисциплина в момента.

Дани
Hang in there.

Неактивен sunshine

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #31 -: Март 24, 2010, 17:10:48 »
Анитка, не се поддавай изкривения вкус, когато започнеш да се храниш с добра и силна храна, той ще върне!
В никакъв случай не се храни с празни и отровни въглехидрати, защото от тях ще ти става още по-зле.

Аз за първи път от началото на лечението си взех болничен 3 дни, до края на седмицата, за да мога да си ям и спя на воля като пич и за Великден да съм пушка.  :girl_wink:

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #32 -: Март 25, 2010, 11:16:02 »
Силве, тук ми хрумна да пусна като една малка закачка по повод средиземноморската диета нещо което прочетох преди малко. Надявам се някой да не го разбере неправилно.

Цитат
Жените, които се хранят предимно със средиземноморски тип храни, имат по-големи шансове да забременеят, след като се подложат на лечение за плодовитост

Това сочат данните от от ново изследване. Холандски изследователи са наблюдавали 161 двойки, подложени на лечение за плодовитост. Те установили, че при жените, чийто хранителен режим се приближава най-много до средиземноморския тип хранене, шансовете за забременяване са били с 40% по-големи.

Учените от университета Еразъм в Ротердам посочват още, че най-важните храни са растителните масла, зеленчуците (предимно боб, грах и други бобови растения) и рибата. Хората на науката вярват, че от жизнена важност са мастните киселини Омега-6 и Витамин В6. Те се съдържат в големи количества в женския организъм, който е подложен на този хранителен режим. Предишни изследвания вече са установили, че Витамин В6, предписван на жените, които изпитват трудности да забременеят, повишава шансовете им да станат майки.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007