Автор Тема:  Свърши лечението УЖАС!!! Нещата станаха по зле!  (Прочетена 23972 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Възникналите дискусии относно продължителността на отпусканото лечение с нуклеозидни аналози от Здравната каса, са отделени в отделна тема: Периодът, в който лечението с нуклеозидни аналози се заплаща от НЗОК, трябва да се увеличи и преместена в раздела "Системата за лечение в България".
Всеки, който иска да добие пълна представа за случая на Юми и проблемните казуси с неговото лечение, трябва да прегледа и преместените постове в тази отделна тема.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pgzenga

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 155
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Следих тази тема с голямо притеснение.
На мъжът ми му предстои ПСР в началото на Април, на 6-я месец след края на лечението с Пегасис.
От това, което чета, май няма никой с хроничен Хепатит Б, който да се е лекувал с Интерферон, да е завършил успешно лечението и след 6-я месец да е запазил тези добри резултати.
Напротив, всички пишат, че вирусът се е върнал с милиони, милиарди копия при това. Заслужава ли си тогава това лечение с Пегасис, започнах да се питам.
Чакам следващия ПСР и умирам от страх. :shocked1:

• Профил
    • My Home Page
Павлина, не е задължително и при Миро да се случи същото!
Той е завършил лечението с отрицателен ПСР, АЛАТ-а му в момента е в норма, така, че е излишно да седите и да се притеснявате за нещо, което дори не се е случило.
Изчакайте ПСР-а на 6-ия месец след лечението и продължете с проследяването. Това, че интерферона не е помогнал на повечето хора с хепатит Б във форума, не значи непременно, че това важи за всички, които се лекуват.

Поздрави,
Радо

Неактивен yumivarna

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте,отново! Вчера бях при лек.лекар, и ето какво научих за това "експериментално" лечение! Става въпрос за проучване, възложено от производителя"Новартис",илечението е следното: За период от 6 месеца се приема "Вереад" или "себиво", ако вирусното натоварване е под 300копия/мл. продължаваш със същото, ако е повече вземаш и двете. Всичкотова е за период от 2 год. И през целия период си под по обстойно иследване. Ако ще се минава на нуклеозид,си е малка кирия, 2 г. от тук и 3г. каса = 5г. :smile:

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Здравей и на мен ми се обади доц.Желев да започна,но аз отказах.Желая ти успех.

Неактивен yumivarna

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Свърши лечението УЖАС!!! Нещата станаха по зле!
« Отговор #20 -: Април 19, 2011, 22:25:41 »
Здравейте на всички!
Ето малко данни относно предложеното ми лечение! Преди няколко дена ми се обадиха, че резултатите са готови, и че аз не съм одобрен за проучването!?!
Оказа се, че според последните изследвания HBV PCR - 16 308 IU/ml ; ASAT - 19 ; ALAT - 29 ; HBsAg - 10 381.
Направо не знам какво да си мисля! При положение, че преди два месеца PCR - 18 000 000 !!!!!
И може ли някой да ми разтълкува HBsAg - 10 380 , много ли е !
Така, че за сега страховете по въпроса с нуклеозидите, се отлагат! 
А на yanislav искам да кажа, че с твойте резултати въобще не си и помисляй за тези хапчета!
« Последна редакция: Май 23, 2011, 10:18:50 от Радослав Русинов »

• Профил
    • My Home Page
И може ли някой да ми разтълкува HBsAg - 10 380 , много ли е !
Здравей,
Не знам дали HBsAg, което са ти правили, е истинско количествено HBsAg изследване. Ако е такова, то трябва да е доста по-скъпо и да не е правено в обикновена лаборатория. Ако е правено в обикновена лаборатория, тогава не обръщай внимание на неговите стойности.  Ако е истинско HBsAg количествено изследване, тогава тълкуването му трябва да стане съвместно със стойностите на HBV-DNA изследването  и да се направи от хепатолог. По принцип, в момента резултатите от количественото HBsAg изследване намират приложение главно при лечение на хепатит Б.
Така, че за сега страховете по въпроса с нуклеозидите, се отлагат! 
Не би трябвало да спираш да мислиш за лечение, защото според биопсията ти имаш фиброза Ф3 с преход към фиброза Ф4. Така, че нямаш време да отлагаш нищо, защото ако не започнеш лечение, ще стигнеш до цироза. Това, че имаш нисък ПСР в момента нищо не значи. При напреднало увреждане, ПСР-а не е главния критерий, критерия е фиброзата. Затова, в никакъв случай не се успокоявай, а продължи да работиш в посока на това да избереш най-подходящото лечение за теб, разбира се, съвместно с добър хепатолог.

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007