Здравей и от мен!
Моите адмирации за това, че не си се предала, вярвала си в себе си и в това, че всичко зависи от теб! Сигурен съм, че твоята история ще помогне на много хора, които в даден момент са загубили вяра в бъдещето и са се отчаяли!
От всичко, което прочетох, многократните лечения, лежането по болници, абсолютно неграмотното и глупаво изказване на лекарката, че ти остават само 5 години, ме кара да си мисля, че в немалка степен проблема ти през тези години е бил в това, че си се доверявала многократно на едни и същи лекари - поправи ме ако греша. Явно си била при лекари, които се занимават професионално с хора с хроничен хепатит, но същевременно те наистина са те ползвали за опитна мишка. А пък това, че една лекарка си е позволила да ти каже колко ти остава, при положение, че дори хората с цироза могат да живеят много дълги години, говори само за непрофесионализъм.
Съветът ми е да използваш тези лекари, за да те наблюдават периодично, но в момента в който има раздвижване и ти предложат някакво лечение, да избягаш веднага от тях и да дойдеш за консултация в София при някои от известните и добри лекари.
Относно това, че ПСР-а ти е станал толкова нисък след раждането, възможно е точно раждането да е било причина да преминеш във фаза на неактивен хепатит Б. Имай предвид, че можеш да преминаваш през различни фази през различни периоди от време и поради това е много важно да се проследяваш периодично.
Важно е обаче и да знаеш какво е увреждането на черния дроб в момента. Ти спомена, че скоро не си си правила биопсия, но какъв беше резултата от последната такава?
Иначе съм напълно съгласен, че човек не трябва да подчинява живота си на болестта, а да се опита да прави най-доброто за себе си, без да мисли постоянно и да живее под знака на заболяването си. Положителното мислене със сигурност може да помогне много, но винаги трябва да го съчетаваш с това да знаеш, че правиш най-доброто за себе си и за здравето си.
Пожелавам ти да си останеш във фазата на неактивния хепатит завинаги и повече да не ти се налага нито лечение, нито ходене по болници!
Поздрави,
Радо