Черният дроб > Хранене при чернодробни заболявания

 Диета при хепатит В

<< < (3/7) > >>

nevron:
Моя приятел е с хроничен Б и пие по 20 кафенца на ден. Даже си пийва кафенцето и си ляга да спи. Видимо е здрав като бик. Пуши по 2 кутии цигари на ден и така си живее. Хич не го боли, че има хроничен хепатит. Не ви го казвам, за да го правите и вие, но просто го давам за пример. Прекаленото вглъбяване в тази болест, също не е много полезно.
Поздрави!

Емануил Денков:

--- Цитат на: nevron в Януари 28, 2008, 01:11:07 ---Моя приятел е с хроничен Б и пие по 20 кафенца на ден. Даже си пийва кафенцето и си ляга да спи. Видимо е здрав като бик. Пуши по 2 кутии цигари на ден и така си живее. Хич не го боли, че има хроничен хепатит. Не ви го казвам, за да го правите и вие, но просто го давам за пример. Прекаленото вглъбяване в тази болест, също не е много полезно.


--- Край на цитат ---

 Да то и аз преди спортувах активно, пиех алкохол и пушех цигари (вече не:)) и се чувствах здрав като бик и да си кажа право пак се чувствам супер, но коварното при хроничните хепатити, че почне ли много да се проявява значи вече е много късно и....

Има и хора с цироза с чувството че могат и маратон да избягат, но това не означава че трябва да се изтощят до неузнаваемост и да стане простотията. Но както каза и ти вглъбяването не помага също.

Просто трябва да се намери златната среда.

sara:
       А за цигарките какво ще кажете?!Може ли да пуша по една две цигари на ден.Понякога много ми се пуши особено така с кафенцето!

migle:
Мисля, че по цигара на ден няма да ти се отрази. Защото, като се замисли човек и въздуха, който дишaме в градовете не е чист така, че...
Не знам само дали не ти става лошо като си на лечение. На срещата Силвето и Румен споменаха, че ги дразни тютюневия дим.

_Jessy_:
Благодаря за предложената диета, но някой може ли да ми каже, ако не е хрничен хепатита (остър Б), колко време трябва да се спазва тая диетка... до сега не намерих никъде в нета да се споменава срок... а се ровя вече със седмици   :-[

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия