Други чернодробни заболявания > Други диагностицирани чернодробни заболявания

 Инфекциозна мононуклеоза - много въпроси

(1/3) > >>

mn:
Здравейте,

Извинявам се първо, че публикувам тема, която не в свързана пряко с хепатит, а става дума за друг тип инфекциозно заболяване, което поразява черния дроб - мононуклеоза.

Преди два дни ми го диагностицираха. на 25 години съм.
Какъв тип храна мога да ям? извън месно, мазно, пържено, сплено, кисело..

Четох доста статии, но в някой примерно пише: цвекло е супер, в други че не е препоръчително.
Примерно: ориз, броколо, червено цеекло, моркови, ябълки, брюкселско зеле, зелен чай, банани,... окей ли са? и кой други храни са добре да бъдат комсумирани...

Отново съжалявам за сигурно глупавите въпроси :/

mn:
Здравейте, на 25 години съм, момиче, и преди два дни ми диагностицираха оста инфекциозна мононуклеоза. С показатели:
- Асат: 264.7
- Алат: 341.9
- ГГТ: 459.59
- маркеи на мононукеоза: IgG: 25.9; IgM: 55

Пия Зинат и Изопринозин.

Подуване на лимфните възли под врата и най-много на слюнчената жлеза под долната челюст...

Температурата вечер е около 38, но гледам да издържа с нея. Не знам дали така е добре или да пия нурофен/нимезил, койо са ми предписани в такъв случай.

Както и обилното нощно изпотявяне понякога по два пъти - всичко е мокро.. дрехи, чаршафи.. дали е нормално т.е. вследствие на състоянието ми?

Ще съм благодарна, ако намерите отговор или препоръка/коментар на тези въпроси и факти. Може би звучат глупави, но за мен са важни:/

Благодаря предварително и хубави празници!

Лорей:
Съчувствам ти. Боледувах от мононуклеоза преди две години и съм наясно за какво говориш. Аз два месеца ходих без диагноза, с лека температура до 37.5, уморена като парцал и обложен език.  Когато ми поставиха диагнозата болестта беше отминалаи беше настъпил така наречения синдром на хроничната умора в следствие на вируса. Пих една седмица силен антибиотик и нещата си дойдоха на мястото. Нощните изпотявания според мен са нормални при температура 38.

mn:
Ужас:// мен пет дни ми я бяха объркали диагнозата, после пак.. но реших да сменя болницата и всъщност последният лекар се сети да ми пусне АСАТ, АЛАТ и другите... дълго ли протече при теб възстановявянето? (предполам че... щом е хронифицирала://)
Аз гледам да не пия хапче за температура при 38 и да устискам. Не знам дали така е окей, лекарите винаги са една идея по-смели от пациентите и казват направо да пиел това и това..:)

Лорей:
Кое е хронифицирало не можах да разбера.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия