Автор Тема:  Не вярвам в благополучният изход от лечението  (Прочетена 8390 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rosica

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 62
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
  Здравейте всички!
  От известно време чета и пиша по-малко във форума.Неврон в един от постовете ме помоли да споделя историята си-не бях готова.Сега,обаче искам да .я разкажа.
     Имам хепатит ц от 1985 год.Заразена съм при кръвопреливане,след тежка катастрофа.Иронията е там,че до откриването му бях кръводарител.Всяка година давах кръв безвъзмездно и съм заразила много хора.Успокоява ме единствено моето незнание.
   Хепатита е 1б.Завърших шестмесечното лечение,чакам втори протоколи.НЗОК се бавят и останах без лекарства.Лекуващият лекар ми обеща л-ва и утре трябва да си ги взема.
 Проблема е,че може да ми осигури една инжекция и ако още се забавят протоколите прекъсвам лечението.Но не това ме притеснява толкова.Живях толкова години без никакви проблеми и ако е рекъл бог ще живея още толкова.
    Истинският проблем е НЕ ВЯРВАМ,че мога да се излекувам!!

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
   Роси, малко повече оптимизъм!
   Не мисли, че по някакъв начин си заразила други хора!
   Взетата чиста кръв от безвъзмездните кръводарители се изследва и ако се установи някакъв вирус или негодна по определени показатели тя се бракува! В това съм напълно сигурна! Споделих ти за моята професия. Друг е въпросът, че когато се установи, че кръвта е негодна за кръвопреливане, не съм сигурна, че се уведомява донора.
    Горе главата и бъди уверена в позитивния край на лечението! Не съм суеверна, но понякога и вярата помага.
    Чакам да ми пишеш дали получи, това което ти изпратих.
            Силвия

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей,Роси.
Тъжно звучиш.Дали това не е един от страничните ефекти на интерферона или вече ти е дошло до гуша от неуредиците в здравната система.
Мисля, че докато си на лечение трябва да вярваш в успешния изход иначе.....
Какво да ти кажа извървяла си пътя да тук и трябва да продължиш.
Не губи надежда това е едно от нещата, който могат да съборят човек.

Надявам се Радо да пише той умее да мотивира хората и дава различни гледни точки. :)
Късмет и хубави резултати.
Миглена
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Горе главата Роси само несе предавай всичко ще баде наред,просто неспирай да вярваш в себеси.На всички тук ни е много трудно но няма как и всички имаме лоши моменти  нормално но всичко ще баде наред ;)
Поздрави
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Резултати: Успешнo
Хей, Роси!
Хайде, най сетне и ти да споделиш нещо!
Не се чувствай виновна за това, че си дарявала може би заразена кръв. От къде си 100% сигурна, че си заразена от 1985 година?
В крайна сметка Силви е права, може би кръвта преди да бъде преливана на пациентите е била тествана. Така или иначе това не е от кой знае какво значение в момента. Ти не си виновна за нищо.
Що се отнася до песимизма ти, ще го отнеса към страничните ефекти на интерферона. Аз съм силно вярваща в това, че ти и всички ние в този прекрасен форум в най-скоро време ще започнем да се хвалим с добрите си резултати и отрицателните анализи за наличието на гадния вирус. Аз също съм с хепатит "С", генотип 1б, но това съвсем не ме обезнадеждава. Навивай си на пръста, та даже и на двата пръста, че ти си човек с късмет и на теб ти е писано да уздравееш след всичко претърпяно до момента. Незнам какво още да допълня. Мога цяла вечер да ти пиша успокоителни и окуражителни речи, но според мен те са безсмислени, ако ти самата не си наложиш и натекнеш на съзнанието, че всичко ще е наред и ти ще ни зарадваш скоро с добрите си резултати и ще облъчиш интернет пространството на този форум с огромна доза радост и щастие, струящо от постингите ти в раздела " Завършено лечение."
Желая ти успех и най-вече здраве и разум пълен с оптимистични чувства и настроения.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
И моя мъж е дарявал за последно кръв през 94г.,но никой не го е информирал за хепатит,това не значи обаче,че тогава е бил без "В"вируса!Аз не мисля,че преди 2000г.някой е изследвал кръвта за "В","С"!Не знаем кога е заразен мъжа ми ,но лек. доцентка му е казала,че "това не е ,от две-три години",а въпреки това няма степен на активност,и степен на фиброза!А при него откриха хепатита май 2006г!
Роси,не може да се отчайваш сега,докарай нещата докрай,тогава отсичай,иначе това значи,че си се оставила на депресията и отчаянието!Трябва да си силна и уверена,само така ще пребориш вируса!
Поздрави и целувки,Теди !
« Последна редакция: Март 13, 2008, 18:41:14 от tedibon »

Неактивен rosica

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 62
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Благодаря на всички за милите думи!
  Но аз наистина не вярвам,защото хепатита е заболяване на целия организъм, не само на черния дроб.
  За тези,,,,,,,,,,които не знаят в Б-я преди 1992 дарената кръв не се изследваше нито за хепатит, нито за спин.За хепатита си зная от 1997.
    Специално за Силви-не ,не получих пратката и реших,че си размислила.Трогна ме и ме разплака! Подадената ръка ми вдъхна кураж и ме провокира да действам.И въпреки песимизма зная,че след края на лечението поне ще съм с добри чернодробни показатели
за известно време.
   Днес получих от НЗОК вторите си протоколи-това е добре,нали?
   Поздрави на всички       
                     Роси

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
   Роси, много се радвам, че почти навреме си получила протоколите! Няма да се наложи да прекъснеш лечението, което е най-важното!
    Писах ти на електонния адрес и същевременно ти изпратих лично съобщение за да те предупредя, че изпращам лекарствата! Все пак, ако решиш може да потърсиш пратката и ако на друг се наложи да ги препратиш. Пиша ти отново,защото може да не си прочела съобщенията ми - ако няма кой да получи пратката на посочения адрес, трябва да я потърсиш в най-близкия офис на куриерска служба "СПИДИ".
     С най-добри пожелания за по-леко понасяне на лечението и най-вече увереност в успешния му край!
      Силвия

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Роси, радвам се че всички във форума ти помагат по всякакъв начин!
Трябва да си по-положително настроена за изхода от лечението. Надявам се да погледнеш по-положително на всичко, все пак - в момента се лекуваш и имаш всички шансове да бъдеш излекувана. Знаеш приказката за наполовина празната и наполовина пълната чаша - ти си избери от коя страна да застанеш.
А относно нещо друго, което споменаваш:
     Имам хепатит ц от 1985 год.Заразена съм при кръвопреливане,след тежка катастрофа.Иронията е там,че до откриването му бях кръводарител.Всяка година давах кръв безвъзмездно и съм заразила много хора.Успокоява ме единствено моето незнание.
Можеш да си сигурна, че не си заразила никой като кръводарител. Кръвта се изследва за хепатит C от 1992 или 1993 година и това значи, че са ти я изследвали, откривали са хепатита и не са я давали за кръводаряване. Проблема е, че не са те предупреждавали, тъй като не са били длъжни и тъй като живеем в България!
Едва от 2-3 години мисля, че има нормативна уредба, която задължава центровете по кръводаряване задължително да предупреждават хората, в чиято кръв открият хепатит. Във форума има случаи на хора, които по същия начин не са били предупреждавани.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
Защо нас никой не ни предупреждава като идем на зъболекар  или ни правят някоя друга манипулация, че могат да ни заразят с хепатит?
Най лошото е, че на никого не можеш да потърсиш отговорност.  :(

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007