Вирусен хепатит - Лечение > Алтернативни методи на лечение

 Източни методи за лечение и хранене при хепатити

(1/2) > >>

eli13:
Много сме писали във форума относно алтернативни, природни и други човеколюбиви форми на лечение, подпомагане и подсилване на организма при налични вируси на хепатит Б и Ц. Знаем почти всичко от Бг, някои европейски виждания, а така също и за китайските гъби.
Време е да понапишем нещо и за близкоизточните средства за борба с хепатита, като аз съм отпочнала темата с олиото от черен сусам.
Продължавам тук с една изключително интересна и подробна статия с турски източник, от която е видно, че авторите имат задълбочени познания за хепатитите и се позовават на научни изследвания - http://www.50mucizebitki.com/lavanta.html
Накратко, статията е фокусирана върху лавандулата като изключително средство за самостоятелна борба и потискане вирусите на хепатитите Б и Ц, както и преграждане възможността същите да доведат до цироза и рак. На линка можете да видите таблица с обозначения и на английски език, в която е отразено какви вещества и с какъв ефект върху черния дроб съдържа това растение. Авторите се позовават на научно изследване на проф. Сарачоолу, като подчертават, че лавандулата може да се използва не само самостоятелно за интересуващите ни цели, но така също подсилва ефекта от лечение с интерферон. Говорим за цвят и листа от лавандула, а не за лавандулово масло.
На следващо място както в този, така и масово в турските сайтове като главно средство за подсилване черния дроб и потискане действието на вирусите се сочи артишокът. У нас е трудно да се намери, но ако все пак успеете, препоръчаната употреба е чрез задушаването му в малко вода нарязан на резенчета, като тази вода се изпива, а артишокът се изяжда, без да се соли и по възможност без да се омазнява - просто като лекарство.
Третият главен артикул е целината.
В статията не препоръчват едновременна употреба на лавандулата, артишока и целината, а редуването им с отстояние поне от 3 дни. По отношение на лавандулата е препоръчителен един 15-дневен курс годишно, докато артишокът се препоръчва за постоянна употреба 1-2 пъти седмично.
Според авторите на статията, цитирам, лавандулата е сякаш специално създадена за подобряване състоянието на черния дроб, а артишокът е благословия за него  :girl_wink:
Изненадващо, на следващо място в списъка на най-полезните храни се явяват кашата от ягоди и пресните кайсии. Кашата от ягоди е точно това, което си представяте - ягоди, смачкани на пюре с вилица. Естествено, би било прекрасно ягодите да не са нитратни, но в това отношение едва ли имаме избор.
Ще продължа темата с други публикации от турски източници. Надявам се да е полезна.

eli13:
Пропуснах да отбележа, че според тази статия едно от най-вредните и опасни вещества за черния дроб се съдържа в мухъла върху хляба, така че моля ви се - само пресен хляб, а ако няма хляб - пасти  :mocking:

Аника:
Чудна темичка, Ели  :flowers:

Не е от изтока, но да добавя за ползата от яденето на авокадо :girl_wink:

http://www.liversupport.com/wordpress/2013/03/liver-health-eats-the-almighty-avocado/?eml=lshn97&utm_source=iContact&utm_medium=email&utm_campaign=LiverSupport.com&utm_content=LSHN+%2397B

Лорей:
Лавандулата вероятно се суши и се прави запарка от изсушените цветчета.

болен-здрав:
Ели, здравей!
Как се приготвя лавандулата и какъв е приема? Каква е схемата на прием?

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия