Автор Тема:  Може ли да спортуваме с хепатит С?  (Прочетена 7565 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно завършенo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Може ли да спортуваме с хепатит С?
« -: Септември 21, 2012, 15:07:52 »
Въпросът ми е към запознатите. На 28 години съм и ми се ще да вляза във форма. Та въпросът ми е такъв имам хроничен хепатит С провеждал съм лечение и преди седмица на последните изследвания пише: НCV-РНК - не се открива.
Ако има някой който се занимава със фитнес, ще бъда благодарен ако може да ми състави една лека програмка :carate:
Благодаря предварително!
« Последна редакция: Ноември 30, 2012, 00:39:11 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Може ли да спортуваме с хепатит С?
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2012, 00:44:42 »
Здравей,
Точно в този раздел и друг път сме обсъждали дали е хубаво да се ходи на фитнес при хроничен хепатит C. Можеш да се поровиш за такива теми.
В случая ти току-що си завършил лечението и според мен трябва да си дадеш пълна почивка поне 2-3 месеца. Като се има предвид закъснението, с което ти отговарям, те вече са минали.  :smile:
След това можеш да започнеш с леки тренировки, като слушаш какво ти казва тялото. Много добър вариант е в деня преди тренировката и в деня след тренировка да си пускаш чернодробни ензими. Така много бързо и лесно ще разбереш как реагира черния ти дроб на натоварванията, които ти мислиш за подходящи.
Като цяло, не мисля че фитнеса е най-добрия начин да си върнеш формата през първите 6-12 месеца след лечението. Можеш да спортуваш спортове с по-умерени натоварвания, за да помогнеш на черния си дроб през този период. По никакъв начин няма да си помогнеш с тежки физически натоварвания. Имай предвид, че за да се възстанови черния ти дроб от лечението, трябва да минат поне 6 месеца, а за да започне да се възстановява от увреждането причинено от хепатита, ще му трябват поне няколко години.
Така че ти в момента все още имаш черен дроб на човек с хроничен хепатит, имай го предвид, преди да влезеш във фитнеса.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007