дойде сезона на слънчевите бани, прочетох темата и реших да се включа и аз..
АЗ съм втори месец с остър хепатит Б.. провеждам лечение, и се надявам много силно да приключи успешно.
та по темата.
Не зная дали има разлика най-вероятно има но все още не съм навътре в областа: предполагам че при хроничен и остър хепатит лекарствата а и самото лечение е коренно различно.
но ето моя случай.
Аз лекувам остър хепатит Б. както вече споменах. от 2 месеца. и от самото начало ходя на солариум веднъж седмично 9 минути. нито веднъж лекарката не ми е казала да не ползвам солариум. или да не ходя на плаж. / пак казвам при остро и хронично нещата може да стоят различно/ , няма как да не е забелязала че съм доста потъмнял след като всеки път старателно ми опипва плочките на корема и винаги констатира че имам плосък приятен корем и "ей го къде ми е черното дробче"
така ..
през април постъпих в болница с много високи нива АСАТ / АЛАТ 2560 / 1900 :
края на април ме изписаха с АСАТ 140 / АЛАТ 136 ... до този момент не се бях полдагал на каквито и да е терапии слънце или солариум..
но в болницата имаше една беседка на която прекарвах много време през деня и се радвах на пролетните слънчеви лъчи.
когато излезнах от болница почнах със солариума за да се подготвя за морето което предспои..
след 8 соларни бани по 9 и 6 минути ..
добих желаниа тен...
изследванията ми АСАТ - 33 АЛАТ 35
след още един месец. солариум 5 бани по 9 мин.
АСАТ 17 АЛАТ 16
пълна кръвна картина - всичко в норма.
Вируса все още е на лице за съжаление но е минало много малко време..
черния ми дроб обаче успешно е изчистил пораженията на вируса..
и сега остава да изчистя и самия вирус
пиша цялото това нещо.. с такива подробности за да кажа че според мен
слънцето и солариума съвсем не са вредни за черния дроб.. поне според мен!
Но не казвам че и не са вредни, вредни са за много други неща!
Може да ме упрекнете сега, но чесно да ви кажа ДЕПРЕСИРАН съм, чувствам се някак си отблъснат.
Заради хепатита.. и мислите че няма да оздравея се бях отдъпнал от хората, приключих скоро започнала връзка... и едно от малкото "хубави" неща който правя е да работя и да се грижа за външния си вид. когато ходя на солариум се отпускам след това се чувствам по-красив... а едно шоколадово тяло е винаги красиво.
а когото се чувствам добре в кожата си и виждам погледите на околните ..
знам че има смисъл да го правя.
и накрая.. знаете че за черния дроб е натоварващо да се тревожи ..
така че не се тревожете.. за това как ще ви се отрази слънцето или солариума.. Всичко в рамките на разумното е полезно.
и ЗА ДАМИТЕ ОТ СОФИЯ който все пак поради една или друга причина не могат да се излагат на слънце и солариум.. имам решение.
Студио Верса Спа .
/порверете в гугъл/ това е спрей кабина.. с чист разтвор без автобронзант.. 3 степени на потъмняване. ефекта е 10-15 дни..
не остават петна не боядисва дрехи, пада равномерно.. не съдъжа брозанти. а чист разтвор . безвреден е ...