Автор Тема:  Мога ли да ходя на солариум?  (Прочетена 44317 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Denis

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
Re: Мога ли да ходя на солариум?
« Отговор #30 -: Юли 05, 2008, 23:37:53 »
Здравейте искам да ви попитам тук сте отворили една не маловажна тема за излагането на слънце,при хората прекарали хепатит .Това обаче за какъв период от време след лечението не трябжа да се излагаш на слънце за хеп. Б ако някой му е известно колко месеца 4,5,6 или година след преболедуването,Благодаря предварително.
« Последна редакция: Юли 06, 2008, 05:42:10 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #31 -: Юли 06, 2008, 05:47:05 »
Денис,

Когато съм говорила за това с проф. Чернев не е ставало на въпрос за период от няколко месеца, а за винаги. Идеята е,че при излагане на слънце един вид черния дроб е подложен на затопляне при което е възможно да се активира вируса и да започне да мултиплицира с голяма скорост. Не мисля ,че е болка за умиране,все пак всички знаем че излагането на слънце не е полезно за кожата,увеличава риска от рак и тн. Според СЗО на ден са нужни около 10-15 мин. излагане на слънце за да си набави организма така необходимият витамин Д,така че никому не са необходими часове пържене при 40 градуса.
А и става на въпрос ,че не е препоръчително да се пече областта на дроба, не изцяло.Винаги сме в състояние да използваме цял бански,да седим на шарена сянка,чадър или както намерим за добре.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен LaSombra

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 54
    • Профил
    • Размисли на Сянката
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #32 -: Юли 07, 2008, 20:51:04 »
Заинтригува ме. Би ли могла да уточниш за излагане на слънце ли става въпрос, или за излагане на високи температури?
"Ако държиш всичко под контрол, значи не караш достатъчно бързо"
Стърлинг Моc

Неактивен Pipi

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #33 -: Юли 09, 2008, 09:12:59 »
Благодаря на всички за отговорите, бъдете здрави и щастливи! :congrats: :flowers:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #34 -: Юли 15, 2008, 17:19:46 »
Ла Сомбра,

Аз имам информация само за излагане на слънце, не знам дали важи със същата сила и за високите тепмератури като цяло.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 154
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #35 -: Октомври 27, 2008, 17:37:10 »

Според моята лекуваща лекарка, както и кожната лекарка, която лекува доста пациенти с хепатит от кожните им проблеми по време на терапията, не трябва да се излагаме на слънце, защото кожата която така и така е суха се изсушава допълнително и така се увеличава риска от разитието на разни кожни заболявания като дерматит и тн.
Освен това кожата е по предразположена към образуването на пигментни петна, които май си остават за  винаги.

Неактивен busted

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит В
« Отговор #36 -: Юни 26, 2013, 23:29:16 »
дойде сезона на слънчевите бани, прочетох темата и реших да се включа и аз.. :)
АЗ съм втори месец с остър хепатит Б.. провеждам лечение, и се надявам много силно да приключи успешно.
та по темата.
Не зная дали има разлика най-вероятно има но все още не съм навътре в областа: предполагам че при хроничен и остър хепатит лекарствата а и самото лечение е коренно различно.
но ето моя случай.
Аз лекувам остър хепатит Б. както вече споменах. от 2 месеца. и от самото начало ходя на солариум веднъж седмично 9 минути. нито веднъж лекарката не ми е казала да не ползвам солариум. или да не ходя на плаж. / пак казвам при остро и хронично нещата може да стоят различно/ , няма как да не е забелязала че съм доста потъмнял след като всеки път старателно ми опипва плочките на корема и винаги констатира че имам плосък приятен корем и "ей го къде ми е черното дробче" :)
така .. :)
през април постъпих в болница с много високи нива АСАТ / АЛАТ   2560 / 1900 :
края на април ме изписаха с АСАТ 140 / АЛАТ 136 ...  до този момент не се бях полдагал на каквито и да е терапии слънце или солариум..
но в болницата имаше една беседка на която прекарвах много време през деня и се радвах на пролетните слънчеви лъчи.
когато излезнах от болница почнах със солариума за да се подготвя за морето което предспои..
след 8 соларни бани по 9 и 6 минути .. :) добих желаниа тен...
изследванията ми АСАТ - 33 АЛАТ 35 
след още един месец. солариум  5 бани по 9 мин.
АСАТ 17 АЛАТ 16 
пълна кръвна картина - всичко в норма.
Вируса все още е на лице за съжаление но е минало много малко време..
черния ми дроб обаче успешно е изчистил пораженията на вируса.. :) и сега остава да изчистя и самия вирус
пиша цялото това нещо.. с такива подробности за да кажа че според мен :) слънцето и солариума съвсем не са вредни за черния дроб.. поне според мен!
Но не казвам че и не са вредни, вредни са за много други неща!
Може да ме упрекнете сега, но чесно да ви кажа ДЕПРЕСИРАН съм, чувствам се някак си отблъснат.
Заради хепатита.. и мислите че няма да оздравея се бях отдъпнал от хората, приключих скоро започнала връзка... и едно от малкото "хубави" неща който правя е да работя и да се грижа за външния си вид. когато ходя на солариум се отпускам след това се чувствам по-красив... а едно шоколадово тяло е винаги красиво. :)
а когото се чувствам добре в кожата си и виждам погледите на околните .. :) знам че има  смисъл да го правя.
и накрая.. знаете че за черния дроб е натоварващо да се тревожи .. :) така че не се тревожете.. за това как ще ви се отрази слънцето или солариума.. Всичко в рамките на разумното е полезно. :)
и ЗА ДАМИТЕ ОТ СОФИЯ който все пак поради една или друга причина не могат да се излагат на слънце и солариум.. имам решение. :)

Студио Верса Спа . :) /порверете в гугъл/ това е спрей кабина.. с чист разтвор без автобронзант.. 3 степени на потъмняване. ефекта е  10-15 дни.. :) не остават петна не боядисва дрехи, пада равномерно.. не съдъжа брозанти. а чист разтвор . безвреден е ...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007