Вирусен хепатит - Лечение > Алтернативни методи на лечение

 BHT за блокиране и унищожаване на вируси - херпес, ХепБ/Ц...

(1/1)

Inox:
Здравейте.
Скоро попаднах съвсем случайно на статии/форуми които обясняват ефекта на този химикал. Това е мощен антиоксидант (синтетичен) които се ползва за запазване на мазната молекула против окисляване, промяна на вкуса, мириса и цвета й. Ползва за в много продукти (поне в Северна Америка).
Някой се е светнал отдавна че този препарат има пагубно действие с/у липидните вируси (Хепатит Б/Ц, херпес, вируса на СПИН). BHT (Butylated Hydroxytoluene) разбива липидната обвивка на вируса с което помага на имунната система да си свърши работата и пречи на вируса да се размножава и инфектира други клетки. Това е разбира се при лабораторни тестове, които се оказват оскъдни поради причината че никой не може да патентова или предяви претенции за права при синтезирането на BHT. От там се сещате че няма някоя голяма лаборатория да отдели средства и време за да го тества задълбочено, заради липсата на печалба впоследствие. Най-популярното му приложение (встрани на това на консвервант) е блокиране на херпес вируса.
Прочетох много изказвания на хора които са тествани или със значително занижени вирусни товари или напълно отсъствие на вируса.
Някой има ли по-подробна информация?

болен-здрав:
Благодаря за инфото. Ще търсим в нета, ако намерим нещо ще пишем. Не се знае откъде ще дойде доброто!?
 Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия