Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Уведомиха ли ви от кръвния център, че сте носители на хепатит?

(1/4) > >>

Силвана Лесидренска:
Целта е да разберем колко от вас не са били уведомени от кръвния център, че са носители на хепатит, при констатиран положителен резултат.
За пример: пациент дарява кръв през 2009 г., и отново през 2015 г. като втория път му съобщават, че още през 2009 г. е било видимо, че е с положителен резултат за хепатит С, но по неведоми причини той не е бил уведомен по каналния ред.

Ме:
През 2013 август давах кръв. Малко след това от кръвния център са изпратили бележка до личния ми лекар. Той обаче забравил да ми каже. :)
Добре, че януари 2014 си вадих медицинско за работа и ходих при него, че се сети да ми каже.
Преди това съм давал кръв 2009 и 2010г. Надявам се, че тогава съм бил здрав, защото нищо не са изпратили тогава.

Поздрави!

Irena Pencheva:
Моят съпруг е давал кръв през 2008г.в Плевен и никои и до ден днешен не го е уведомявал че има хепатит ц.Той разбра по друг повод през 2010г.Ходи до кръвна банка да пита защо не е уведомен той или личния лекар. И отговора беше ,че не са длъжни а сам трябвало да си потърси резултата.Затова сме си го носели 25г този хепатит защото всеки бяга от отговорност.

Силвана Лесидренска:
Да, затова подадохме предложение към МЗ да преосмислят начина си на уведомяване на кръводарителите. Ирена, попълни ли анкетата тук?

п.с. стартирали сме и онлайн петиция, моля да я подпишете и разпространите сред близките си:
http://www.peticiq.com/146821

mravche_ot_gorata:
Когато разбрах за хепатита, смятах, че съм се заразила след последното кръводаряване. Но понеже прочетох поне за двама колеги от Варна, на които не са им казали, събрах кураж и отидох да питам. Е, оказа се, че през 2006 г. са го открили, но "не били длъжни да уведомяват".

Не знам какво щях да правя, ако бях разбрала тогава...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия