Ще спомена накратко за лечението като цяло за да не ви натоварвам с всички изследвания. Отначало чернодробните ензими бяха много високи - АЛАТ АСАТ по 130, 160 дори са стигали. След първия месец от лечението спаднаха на по 90 -100, но общо взето се движеха нагоре - надолу често. Едва след 6 месец на лечението се нормализираха горе долу, държа да отбележа че дори и сега АЛАТ си остана с няколко единици по висок от нормалното. До 6-я месец в другите наблюдавани нямаше кой знае какво раздвижване, но след това започна да пада хемоглобина, еритроцитите и стигнаха до 2.2 което е много ниска стойност, тробмоцитите също бяха под нормата. Общо взето кръвната картина след 6-я месец беше такава - нисък хемоглобин, еритроцити и тромбоцити. Другото беше в норма. Появи се и високи стойности на желязо, но това беше в продължение на 2 месеца, после се нормализира.
За страничните ефекти, на всеки действа различно, но ще изброя тези които бяха при майка най - силни - главоболие, безсилие, високо кръвно налягане, треска, температура след инжекция, безапетитие, световъртеж, гадене, безсъние, болка в ставите, отслабване на зрението, депресия, окапване на коса....дано не съм ви отчаяла ! За момента още има някои симптоми дано скоро отзвучат като мине действието на интерферона.
Въпреки всички тези странични ефекти тя намираше сили да ходи на работа, както и да ми помага за синчето ми. Мисля че малкия и даде най - голям стимул да се бори.
Стремяла се е да взима хапчета само в краен случай ако я боли нещо много силно. Но някои си ги пиеше редовно защото нямаше начин / за кръвното/.
Това е общо взето, ако някой го интересува нещо по конкретно да пита.
Пожелавам на всички скорошно излекуване !