Повече за вирусния хепатит > Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии

 Учени са разработили препарат за лечение на Хепатит "Б"

(1/2) > >>

GACH:
 Новината от Шестия европейски конгрес по вирусология е, че учени са разработили средство за лечение на хепатит „Б“. Този препарат е изпитан на пациенти с много голям успех. Откритието е направено от немски учени от института от град Хайделберг.
Линк към публикацията е от 20.10.2016 г. в онлайн изданието на вестник "Труд":

http://trud.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B3%D1%8A%D0%BB%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B0/

Давам и линк към телефонно интервю на акад. Ангел Гълъбов директно от Шестия европейски конгрес по вирусология в гр. Хамбург, излъчено по Българско Национално Радио:

http://bnr.bg/horizont/post/100750529/ucheni-sa-razrabotili-preparat-za-lechenie-na-hepatit-b

hepa-stop:
А дано!!
То и други действат с частичен успех за сега.  По вечето говорят функционално излекуване, тоест да се постигне неактивен хепатит и след спиране на терапия

Силвана Лесидренска:
Тази статия е толкова некадърно написана с толкова много грешки, че се чудя дали наистина е давано такова интервю?

" Това е един протеин, постижение на химията на протеините и се надявам, че професорът скоро ще бъде гост в България. Значи хепатит Б и свързания с него хепатит Д вирус“, каза академик Гълъбов."

???

GACH:
Източник на информацията е сайта на  Университетската болница в Хайделберг:

http://www.cellnetworks.uni-hd.de/news/953636/Myrcludex_B__First-in-class_Drug_for_the_Treatment_of_Hepatitis_B_and_D


Myrcludex B: Първи в класа лекарствата за лечение на хроничен хепатит B и D

Публикувано 23 Август, 2016

Учени от Центъра за немски за инфекция Research (DZIF) в Университетската болница в Хайделберг, разработени вирус блокер срещу хепатит B и D, който е бил успешен в две клинични проучвания.

Около 350 милиона души страдат от хроничен хепатит B, 25 милиона от хепатит D, който се среща само във връзка с хепатит Б. В повечето случаи съществуващите одобрени терапии за хепатит B обикновено не лекува болестта, и няма специфично лечение затова от голямо значение достъпно за хепатит D. нови терапевтични стратегии са. В Университетската болница в Хайделберг, DZIF професор Стефан Urban и неговия изследователски екип разработи активен агент, myrcludex B, който инхибира навлизането на хепатит B и D вируси в клетките на черния дроб при ин витро тестове с животни. В две клинични проучвания, учените вече са в състояние да докажат, че активното вещество се понася много добре при хора, и всъщност също има ефект върху хепатит D вируси при човека.

"Myrcludex B е първият член на нов клас лекарство за хепатит B и D", обяснява проф Walter E. Haefeli, който ръководел фаза-I-делото заедно с д-р Анте Blank в Университетската болница в Хайделберг. "За първи път, агентът е бил приложен успешно и се понася много добре при хора. Това е важен етап в развитието на всяко лекарство, "ученият обяснява. В Clinical Research Unit KliPS, която е специализирана в провеждането на първата по човешки изпитания, 36 здрави доброволци са прилагани инжекции на активното вещество, до високи дози от 20мг. Blank, първият автор на публикуваните резултати от проучването (Blank и др. 2016 г.) е ентусиазиран, "Myrcludex B се понася много добре през целия път до най-високата доза, и ние вече знаем как лекарството се държи в човешкото тяло, и можем да използваме тази информация, за по-нататъшни изследвания. "

Във второто проучване, което е все още в ход и се провежда в Москва регионални изследвания клинична институт в Русия, на предположението, че myrcludex B всъщност има ефект върху хепатит D вируси вече е потвърдено. 24 пациенти с хроничен хепатит D взеха участие в този пилотен процес и са получавали или новото активно вещество или интерферон алфа, или комбинация от двете. "Междинните резултати от това проучване показват, че след половин година myrcludex B значително намалява хепатит D рибонуклеинова киселина вирусен товар в една част от пациентите. В същото време тя е била добре толерирана и доведе до нормализиране на чернодробните стойности, "обобщава Urban. Тъй като това ще бъде първият конкретен лекарство за лечение на хепатит D инфекция, най-агресивната форма на вирусен възпаление на черния дроб, учените виждат добри шансове за нататъшното му развитие бързо, и се надяват, че положителните резултати, наблюдавани до момента ще бъдат потвърдени в по-големи изпитания. (Богомолов и др. 2016 г.)Нито едно вписване за Хепатит D вируси (червено; вляво) в хепатоцитите с Myrcludex B (вдясно) © Uniklinikum Heidelberg / Urban.

Развитието на myrcludex В е пример за много успешна изследвания хепатит в DZIF. Учените DZIF също участват в проекти за подобряване на лечението на хепатит C. Те са намерили начини за специално насочени към вируса на хепатит В наследствена информация в чернодробните клетъчните ядра. Това също така ще открие нови възможности за лечение. The DZIF работи в тясно сътрудничество с Германската фондация Черен дроб и получава клинични изпитвания в ход.

контакт

Д-р Стефан Urban

DZIF професор по Транслиращи вирусология

Университетската болница в Хайделберг

T +49 6221 56-4902

Stephan.Urban [в] med.uni-heidelberg.de

Д-р Валтер E. Haefeli

Катедра по клинична фармакология и фармакологична

Университетската болница в Хайделберг

T +49 6221 56-8722

walter.emil.haefeli [в] med.uni-heidelberg.de

Д-р Antje Blank

Катедра по клинична фармакология и фармакологична

Университетската болница в Хайделберг

T +49 6221 56-39537

antje.blank [в] med.uni-heidelberg.de


Преводът е с translate.google
hepa-stop:
Някой ако може да преведе тази статия.  Много е интересна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия