Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Неуточнена диагноза

<< < (2/4) > >>

anti-HBs:
С какво се храниш? От това, че не можеш да свалиш килограми и от това за месото.. ми се струва, че си на високовъглехидратна диета с малко протеини и почти никакви животински чисти мазнини. Ако е така, от това ти е стеатозата. Аз изчистих омазнен черен дроб изключвайки въглехидратите - като не се изразходят, те се отлагат като мазнини там и в кръвта.

MilenaK:
Месо отскоро не ям. Ако включвам месо е най-вече риба и понякога пилешко. Ям черен гляб, ако ям такъв, но се старая ако ям нещо високовъглехидратно да е сутрин. Сладко също рядко ям. Сирене и яйца консумирам често, колбаси почти никакви. Начина ми на живот не е особено динамичен, тъй като работя в офис. Напълняването ми е само в коремната област. Старая се да изключа и пърженото. Като цяло порциите са ми малки и бързо се засищам.

Напълнях най-вече заради джънк фууд, в комбинация със заседнал начин на живот у доста стрес и ефекта е на лице. Силно се надявам да се окаже от храна  :bravo2:

anti-HBs:
Моите "правила" са - прясно месо (предимно свинско мазно, врат например и мазно телешко), яйца, масло, зрели млечни продукти, всичко това с минимална термична обработка, както и доста зеленчуци. Почти никакви ориз и картофи (много подценявана е вредата им.. страшно много се пълнее от тях). Черен хляб по малко и рядко, иначе почти нищо с бяло брашно и захар. Никакви сладки напитки, главно вода и никакъв алкохол почти (бяло вино чат пат само по малко). Никакви пакетирани храни (което е главно джънк) и колбаси. Плодове от тези с по-малко захар, а от другите рядко и по малко. Но на мен този режим не ми е проблем, защото обожавам месо, масло и яйца. Така свалих 30кг за 2 години и си изчистих черния дроб, както и си нормализирах липидите в кръвта и захарта.
"Вдъхновен" е новият ми начин на живот от тук -> http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

Дано ти е от полза, но не прави нищо без да си следиш показателите :)

MilenaK:
Благодаря за информацията  :congrats: Старая се да се храня максимално здравословно предвид високите показатели на черния дроб. Диетолог ми препоръча извара вместо сирене, която била подходяща за изчистване. Скоро ще си пусна изследвания и от утре съм на Есенциале Форте, тъй като от Трансметила ме боли и корем и гърба ниско в дясно

MilenaK:
Здравейте отново,

Диагнозата е неалкохолен стеатозен хепатит породен от метаболитен синдром. Остава да видя какво ще покажат и изследванията, за да се потвърди.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия