Повече за вирусния хепатит > Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии

 Лекарства генерици за лечение на хепатит C

(1/1)

Силвана Лесидренска:

Според три презентации на Международния конгрес за лекарствените терапии при ХИВ инфекциите, който се проведе в Глазгоу през месец октомври 2016 г., използването на генерични версии на директнодействащи антивирусни средства (ДДАС) е довело до високи нива на излекуване при пациенти, които са се сдобили с продуктите чрез три потребителски клуба (т.нар.buyers’ clubs), което показва, че генериците са ефикасни.

Генеричните версии на ДДАС се произвеждат в Индия по доброволно предоставен лиценз от страна на компанията Gilead Sciences, както и от други индийски компании, които не са лицензианти, а и в други страни, като например Бангладеш, където не съществуват патенти върху продуктите. Липсата на патентна защита позволява на производителите на генерици да произвеждат собствени версии на лекарствата. В много страни е законно да се внасят лекарства за лична употреба чрез поръчка по Интернет. В други страни вносът на генерици е или забранен, или е разрешен само в случаите, когато лекарствата минават през митницата, внасят се лично и са в количества, които са достатъчни за лична употреба.

Съществуват някои тревоги във връзка с това дали хората, които си купуват генерици ДДАС, получават висококачествени, ефикасни лекарства. Едно от изследванията, които бяха представени през миналия месец (м. октомври 2016 г), идва от популация, в която всички поръчани лекарства са били подложени на тестове за активните им съставки. Изследването не е показало наличие на случаи, в които пациентите са получили неактивни хапчета.

Трите изследвания са проведени сред клиентите на потребителски клубове, намиращи се в Австралия, Югоизточна Азия и Източна Европа. Използваните лекарствени комбинации са софосбувир/рибавирин, софосбувир/даклатасвир и софосбувир/ледиспавир. Нивата на излекуване за тези терапии варират между 81 и 100%, но изследванията показват устойчива тенденция на по-ниски нива на излекуване (под 80%) сред пациентите с инфекция с генотип 3. Кохортите са твърде малки, за да се открият разлики между терапиите или циротичния статус. Изследванията докладват резултат от 888 души, всички от които са завършили лечението или контролните посещения при лекаря 12 седмици след лечението.

Световният Хепатитен Алианс (World Hepatitis Alliance) наскоро беше домакин на уеб-семинар по темата за лекарствата генерици за хепатит C. Гледайте семинара в Ютюб: watch the webinar on YouTube и разгледайте презентацията в този файл webinar presentation slides.


Оригинален източник: http://www.infohep.org/page/3101351?utm_source=NAM-Email-Promotion&utm_medium=conference-bulletin&utm_campaign=English#item3101360
 
Новината на нашия сайт: http://www.hepactive.org/news/generic_treatment_HCV_October_2016

Feya:
Хипотетино, ако си ги поръчаме тези лекарства генерици от Индия сега, то вероятно ще можем да се излекуваме, дори преди НЗОК да са ни одобрили протоколите (след всичките готвени от нея безумщини)...

Освен да изтеглим по едно кредитче и да действаме, вместо да се осланяме на милостта на Касата да ни отпусне лечение...  :smile:

mravche_ot_gorata:
Ха-ха-ха, напълно съм съгласна с Фея. Мисля, че времето е съизмеримо. Дори ще сме забравили, че сме били болни  :laugh:

Vesetoo:
Да ви кажа и на мен почват да ми минават такива мисли през главата,относно генериците. Не знам за добро или зло,но колкото по-бързо започнем да се лекуваме ще имаме по-голям шанс за изчистването му(според мен)

snd242:
При мойто ниво на вируса ще има да чакам 1000 години, за да ми отпуснат някакви хапчета :angry3:. Ако се "регламентира" лечението с генерици  :medicine: за собствена сметка на пациента, ще се отвори голяма дупка в лодката на алчните типове :crying2:. Имам предвид само скъпите изследвания да минават през касата, а скъпите оригинали на лекарствата да си ги ползват за свещички.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия