Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Re: Моля за помощ!

(1/1)

Hbv 8835:
Може ли някой да ми помогне с тълкуването на резултати от изследванията ми за ХБВ. Понеже съм на лекар чак другия месец,пък съм бременна и се безпокоя.Благодаря предварително!

Силвана Лесидренска:
Здравей,

според изследванията, хепатит В е положителен, с ниска виремия, нормални чернодробни ензими. Две различни лаборатории ти изкарват различни стойности на количественото измерване на hbsag, което е странно, но така или иначе хепатитът е потвърден.
Предполагам, че имаш въпроси...?

Hbv 8835:
Интересуваше ме дали ми е активен или съм само носител.И мога ли да го предам на бебето? Това изследване на HBsAg май двете не са едни и същи,едното е HBsAg quant.Нямам на представа каква е разликата.

Силвана Лесидренска:
куант.означава куантитив, т.е. количествен.
На бебето се слага ваксина веднага след раждане; ако вирусният товар на майката е над милион копия пред раждането, тя започва краткосрочен прием на Зефикс, а на бебето се слага допълнителен хиперимунен гамаглобулин. Това би трябвало да го знае твоят гинеколог, изговори ги нещата с него сега, за да няма после изненади.
За да да се установи дали хепатитът е активен, се прави биопсия, за да се види има ли увреждане на дроба или не. Само по ензими и ПСР не са достатъчни.

Hbv 8835:
Благодаря за отговора

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия