Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Диагностика на хепатит С на 7 годишно дете. Болен или Не!!!

(1/4) > >>

сперанца:
Здравейте!
Разбрах, че съм болна от Хепатит С преди около 15 години. Минах през всичките фази на болестта и се научих да живея с нея. Забременях и изчетох томове литература. Спомням си, че при момченцата рискът беше по-малък или обобщено шансът да заразя детето си беше около 3%. Рискът от заразяване при раждането туширах като ми направиха секцио, а рискът при кърмене като пиеше от шише. Какъв беше шокът за мен обаче, когато след изследвания в родилният дом ми сервираха че новороденият ми син също има Хепатит С. Това помрачи радостта ми от появата му. Сами знаете какво означава това. Само аз си знам как съм го преживяла.
Здравната система в която вече съм изгубила доверие реши, че неговото състояние трябва да се следи, като веднъж в годината му се взема кръв от пръстчето и минава видеозон. При всичките изследвания, които сме направили до сега показват че детето е в отлична форма.
В миг на просветление аз прочетох някаква статия в която пишеше, че е абсолютно нормално след раждането да са останали някакви тела от майката и то да даде този резултат.  На мен това обаче никой не ми го каза!!! Оставиха ме да живея с тази вина!!!
Коментарът на личната е че дори той да е добре бил вирусоносител. Следователно аз си зададох въпроса- тези хора, които даряват кръв как разбират дали са болни или вирусоносители. Според мен много лекари не са добре запознати какво говорят.
Та баща му е казал на личната, че сме готови да си платим изследване, което да покаже с точност болно ли е детето или не. Отговорът обаче бил че на тази възраст - 7 години такова изследване не може да бъде проведено.
Следователно съм допуснала грешка като им казах, че съм болна и сега ми разиграват детето като маймуна. А най-вероятно то е здраво!
И понеже както споменах повече на лекар вяра нямам, реших да попитам вас приятели. Защото всяка ваша дума е изстрадана!
Вярно ли е това твърдение на личната или пак ме вкарва в заблуда???
Ще ви бъда много благодарна за помощта!

Силвана Лесидренска:
Привет,

от кой град сте? Ако има съмнение, че детето е болно, трябва да се пусне ПСР изследване, което единствено може да каже има ли вирус в кръвта или не. Не бих разчитала на думите на джипито, няма такова положение ''вирусоносител''. Или има хепатит С, който ще трябва да се лекува на някакъв етап, или има антитела, които са му останали от вас, но това не нарича ''вирусоносителство''.

mravche_ot_gorata:
Здравей, сперанца  :smile:

И аз бих казала същото като Силвето. Толкова кръв са вземали на детето, че още един път няма да е кой-знае какво. Е, вярно, че и цената си я бива.
И съм напълно съгласна с теб, че докторите в много случаи нямат представа какво говорят.  :fool3:

А детето ти още ли има антитела? При мен го има същия риск, но аз не съм изследвала детето. Просто се правя, че нищо няма, пък ще видим като порасне още.
 :flowers: горе главата!  :carate:
мравчето

сперанца:
Изследванията са на нищожна цена. Мисля, че 2лв. за кръвта, а видеозона мисля че беше безплатен. Доколкото знам се гледат само показателите на Алат и Асат. Само след раждането са били завишени, след това не. За антитела не са ни изследвали. Ние сме готови да си платим някакво точно и категорично изследване. Но личната е казала, че не може на 7 години??? От Ямбол сме.

Силвана Лесидренска:
2 лв?????
Изследването, за което говоря е 150 лв. Предлагам да ми се обадите на 0988 722 988 пон-петък между 10 и 16 часа, за да ви насоча.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия