Автор Тема:  Неясна за мен диагноза - реактивирал или остър хепатит Б  (Прочетена 17783 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Боян Спасов

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей Ники!
Чудесно е, че Зефикс ти понася добре.(Аз имах и обриви и разстройство).
Много е важно да си спокоен и подготвен за продължителна борба с вируса, а ако го победиш бързо - толкова по-добре!
Искрено ти го пожелавам!
Доктора ти го е казал много точно - да не напълняваш и да се пазиш.
Широкорекламираните "хепапротектори" са по-скоро "свеж планински въздух".
Пий си там някакъв, защото и плацебо ефекта е важен, но не прекалявай.
Гледай да се храниш не толкова "здравословно", колкото "пълноценно".
Ако това ще те накара да се чувстваш по-спокоен, пускай си изследвания всеки месец,
Така ще държиш нещатта под контрол.
И аз много съм се притеснявал от реактивация.
Започнах прием на Дазатиниб (заради друго заболяване ), а това е една от най-коментираните му странични опастности.
Да предизвика реактивация на хепатит Б , поради имуносуспресивното си действие .
Само че при мен не само, че не реактивира HBV , ами направо го унищожи :carate:
Много често в медицината нещата са индивидуални.
Сега като се обърна назад, си давам сметка за многото излишни притеснения.
Пожелавам ти скоро и ти да се чувстваш по този начин!

Неактивен Nikki22

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 25
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Остър хепатит В
Много ти благодаря за окуражаването!
И аз имах обриви и разстройство, но лекарят каза, че не е от хепатита, нито от Зефикса. От две седмици нищо ми няма, което съвпадна с излекуването. Има две седмици до шестия месец от установяването на болестта, надявам се никога да не се върне!

И аз мисля, че за някои неща съм се притеснявал излишно, особено когато объркаха диагнозата и ме тъпкаха с хепатопротектори, които отдавна спрях, после смених лекаря, но в крайна сметка имунната система е тази, която решава, независимо от грешки и опасения.
От няколко дни ходя и на фитнес и се чувствам добре. Не знам дали е редно, но ми писна да се съобразявам и да не правя нищо и оплаквам съдбата си.

Колко време ти отне изграждането на антитела? Само това ме притеснява в момента...
« Последна редакция: Април 06, 2019, 12:39:02 от Nikki22 »

Неактивен Nikki22

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Не дочаках още 6 месеца, както ми препоръча лекарят, и днес пуснах нови изследвания за антитела - имам 103 вече, преди месец и 20 дни бяха само 4,5. :) Много се радвам и се надявам да не намаляват, а само да се увеличават занапред, и го желая на всички тук! Надявам се това да означава, че вече мога да спра зефикса. :)))))
Утре стават точно 7 месеца, откакто открих болестта. Щастлив съм, че не повярвах на първата диагноза, която ми поставиха в Токуда - хроничен хепатит.
Горещо препоръчвам проф. Антонов от болница Св. Иван Рилски на всички!

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Страхотни резултати! Но само да те предупредя нещо - антителата ще ти намалеят, това е най-нормалното нещо. Когато вирусът е изчистен, те не са необходими и съответно няма нужда от висока концентрация от тях в кръвта. Ако се срещнеш отново с антигена, важното е че организмът ти се е научил да ги синтезира и пак ще се увеличат. Така че не се стряскай ако са намалели, може да паднат до почти незабележими дори, но новите изследвания показват,че пак си си защитен.

Неактивен Nikki22

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Изключително ти благодаря за внесените яснота и успокоение. Може би наистина ще може да спра лекарството, без страх от реактивация
« Последна редакция: Май 21, 2019, 19:48:51 от Nikki22 »

Неактивен Nikki22

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Днес посетих проф. Антонов и ми каза, че мога да спра зефикса и че имам предостатъчно антитела, както и вие ми казахте. :))) Много съм щастлив, че вече няма да се притеснявам дали не съм забравил сутринта да си взема хапчето.
Още веднъж благодаря на всички, които отделиха време да се занимават с мен!
На всички пожелавам трайно оздравяване! :)

Неактивен Боян Спасов

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Само да вметна, че професор кардиолог ми е предписвал противопоказен медикамент.
Поради прекомерното си самочувствие, не си даде труда да прочете в картона ми, какви медикаменти пия към момента.
Грешката му бе открита от общопрактикуващ лекар, след влошаване на здравето ми.
Аз бих потърсил още едно лекарско мнение, дали да спра Зефикс и кога и как точно.

Неактивен Nikki22

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Този път имам доверие, защото по-скоро се оказа, че съм го пил напразно. Погрешно ме диагностицираха с хроничен хепатит, а вторият лекар каза, че е остър и няма смисъл от лекарство, но пък вече е започнато и по-добре да го продължа, докато се потвърди, че е отминала остра фаза, което се и случи.

Неактивен Nikki22

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Само да вметна, че професор кардиолог ми е предписвал противопоказен медикамент.
Поради прекомерното си самочувствие, не си даде труда да прочете в картона ми, какви медикаменти пия към момента.
Грешката му бе открита от общопрактикуващ лекар, след влошаване на здравето ми.
Аз бих потърсил още едно лекарско мнение, дали да спра Зефикс и кога и как точно.
Ти ме наплаши, хем бях решил да не правя повече изследвания. :)
Е, върнах се от чужбина, и малко повече от месец след последния тест и спирането на зефикса, всичко е в норма, няма вирус, а антителата са 170 вече. Вече наистина се имам за здрав. :)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007