Автор Тема:  Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения  (Прочетена 30143 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения
« Отговор #30 -: Март 03, 2021, 23:58:08 »
Благодаря много за съвета.

“Прясно” COVID-19 ваксиниран съм - ще изчакам втората доза да мине и тогава ще си играя с имуномодулатори. Тогава ще пусна и още един количествен HBsAg да видя как върви.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #31 -: Април 20, 2021, 23:05:34 »
Здравейте на всички, които следят моята история. Вчера ми беше часът за кръвни и за ултразвук, а часът ми със специалист е след около 3 седмици, когато ще обсъдим резултатите. Споделила съм за носителството си на не повече от 4-5 човека и нямах търпение да споделя и с вас.
На ултразвука ми казаха, че всичко изглежда нормално  :girl_in_love:, но нямат право да изпадат в подробности.  Надявам се да няма изненади, когато обсъждам със специалиста, но ако имаше нещо тревожно предполагам щяха да ми кажат.
За кръвните ми съм много щастлива отностно АЛАТ И АСАТ - от години не съм ги виждала толкова ниски. Алата ми е 30  :dance:(последно февруари беше около 47), а Асата ми е 25 (беше около 35). За моите кг лекарите казват, че очакват чернодробните ми да са около 19, но все пак съм с чернодробно заболяване, така че реалистично аз съм много доволна и с 30 на този етап.
Не видях резултати за товара, което е важно също, но не знам дали не е изследван или още не бяха готови. Ще питам и ще пиша отново.
Изненадващо е за HbsAg quantitative, че края на януари тук в чужбина ми беше около 4700 и всъщност ми пуснаха двойни изследвания поради объркване в системата и с една и съща кръв резултатите бяха 4700 и 5500, което според мен е голяма разлика. Също така след около седмица при изследване в България бяха 980 и 2 седмици по-късно 580. А сега тук в чужбина ми е 3800. Не знам на кои резултати да вярвам - дали са спаднали според тези в чужбина или са се качили според тези в България. Но сякаш сега като си гледам някои изследвания и от преди е имало голяма разлика - важното е че според изследванията тук има спад, както и според изследвянията в Бг също има такъв. Изследваната единица е една и съща, но явно има някаква разлика в лабораториите.
Все още не съм сероконвъртнала за съжаление, но си давам време и вярвам, че и това ще стане. От това, което съм изчела след флеър с минаване на времето е все голям процентът на сероконвърсия и има голям шанс до около година и половина след флеър да се сероконвъртне. При мен са минали около 8 месеца и всички показатели продължават да спадат. И преди се чудех дали първо ставаш еAg негативен и изграждаш антитела и след това спадат чернодробните или първо спадат чернодробните и тогава изграждаш антитела.
Обикновено един от показателите за терапия е алат поне два пъти над норма, моят в момента е в норма, така че се надявам лекарят ми да не продължи да настоява за терапия, а да се съгласи, че моите методи явно помагат дори и бавно. Все още не смея да се зарадвам, защото и товара е изключително важен и се надявам и той да е спаднал. Всъщност до голяма степен се надявам да има подобрение, защото лекарят ми понамекна, че ако продължавам да си намирам причина да не започна терапия, а той продължи да препоръчва, то ще редуцираме прегледите (един вид няма какво да продължаваме до безкрай - той да настоява, а аз да отказвам), но за мен и на около 6 месеца е ок. Последният път му казах, че според мен няма голям спад в показателите, защото имах Ковид, което вярвам, че е реална причина и трябва да се вземе под внимание. Вече смених един специалист и явно оставям впечатление, че съм труден пациент, но разчитам на упоритостта си в това да следвам алтернативни методи, а и като пациент мисля, че имам право да взема това решение.
Продължавам със здравословните навици, както и с приема основно на лецитин и филантус, както и л-глутамин и котешки нокът (добавени от март). По веднъж дневно вземам и силимарин и рейши - гъбите свършват скоро и ще направя пауза и с тях. Витамин Д, Ц и Б също си продължавам ежедневно.
С риск да ме помислите за луда - аз вярвам в зодии и че има неща, които са ни заложени да се случат и т.н. И така, наскоро случайно реших да си направя хороскоп при астролог, който каза, че не вижда при мен да е заложено лечение с медикаменти, а по-скоро алтернативни лечения чрез билки, медитации и т.н - неща, които правя, но не му бях споделила. И така това ме обнадежди доста. Естествено ще си следя показателите и ако има нужда ще започна терапия, а няма да се доверя на астролог на 100%, но е приятно да чуеш, че пътят по който си поел изглежда като правилния.  :love5:
« Последна редакция: Април 20, 2021, 23:11:16 от positivevibes »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #32 -: Април 21, 2021, 11:39:52 »
Питах и за вирусния товар - пропуснали са да го включат в резултатите, които ми пратиха, но изпратиха всичко на ново. Края на януари товара ми беше малко под 3 милиона... а сега  :yahoo: е 93 325  :girl_in_love: За мен това е много добър спад и щом за 12 седмици е спаднал толкова се надявам, че в скоро време ще падне още повече и мисля, че под 2000 ще има възможност за сероконвъртване. :party:
Ще чакам сега след около 3 седмици да се чуя с доктора си и да видя какво е неговото мнение. Иска ми се да забременявам вече, но високите нива на вируса ме притесняваха, както и това, че е активен. Но сега въпреки, че все още съм е+ то поне се наблюдава спад, така че мисля, че не е толкова зле положението вече.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Публикации: 67
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #33 -: Април 21, 2021, 22:54:55 »
Много хубаво,че имаш такива резултати.Пожелава ти да стават все по-добри.Все още нямаш 30г и имаш шанс за изчистване.
По твоя препоръка аз също започнах да пия соев лецетин.Пия по 2 капсули на ден,но никъде не открих схема и искам информация,ако е възможно.
Колко продължително може да се пие,без да се прекъсва.( моят фиброскан е 6.1РК).
След месец ми свършва куса с Биозин и ще се консултирам с Балабанска за Филантус.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #34 -: Април 23, 2021, 00:32:49 »
Благодаря, Лени! Аз приемам соев лецитин от януари 2020, почти без прекъсване и по препоръки на други мнения тук от март тази година приемам и Л-глутамин, тъй като имат сходна роля.
Аз приемам по 2 таблетки лецитин на ден, което е 2400 мг, а дори на кутията препоръчват по 3 или 3600 мг. В началото се опитвах по 3, но ми се насъбраха и доста добавки и си останах с 2.
От това, което съм прочела, останах с впечатление, че лецитина е нещо, което е добре да се приема като добавка постоянно, особено ако не се приема месо, а и като цяло добавката има различен състав. При условие, че подпомага сформиране на здрави клетки, а черния ни дроб води или е водил битка с вирус, то мисля, че имаме нужда от лецитина и няма да ни навреди. Дори може да се дава и при бременни. Също така бях чела, че чернодробните клетки се обновяват напълно (или нещо подобно беше)  за 18 месеца, така че защо да не им помогнем с “качествен материал”.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Април 23, 2021, 22:31:27 »
Благодаря!
Мисля,че за добра имунна система освен качествена храна трябва и стабилна нервна система.Хубавите преживявания и емоции са важни за имунната ни система.Това го знам и от личен опит.Наслаждавай се на младоста и живота.Всеки миг е значим.????????????????

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #36 -: Май 25, 2021, 11:43:23 »
Здравейте. Часът ми с доктора мина преди около две седмици и все се каня да пиша, но се захващам с нещо друго, а и малко останах разочарована и сякаш се опитвам да не отдавам много значение на неговото виждане.
Общо взето ми каза въпреки леките подобрения, все още би ми предложил терапия и аз останах супер учудена... определено смятам, че тук системата им е такава, че трябва да се “застраховат”, че винаги са предложили терапия. Индикация за терапия бил вирусен товар над 2000... да но има много други индикации също.. Аз му казах, че от своя страна всъщност съм излключително доволна от резултатите си и за мен това е много голям спад и явно това, което правя помага дори и бавно. Лекаря едва ли не ми казва, че съм много обнадеждена и е добре да си сложа някаква граница, от която ще започна да мисля за евентуална терапия.. с медикаменти. Моят отговор беше, че в момента виждам само добри резултати и постоянно има спад в изследванията, така че искам да дам шанс на тялото си и той подкрепя идеята, че има шанс да сероконвъртна, но някакси иска да съм готова и за терапия. И така следващият ни час ще е след 6 месеца, но се надявам до тогава да успея да си направя сама изследвания, за да знам как се движат нещата. Осъзнах, че като посещаваш лекар е нормално да ти изписва лекарства, тъй като това е методите, с които той е обучен и работи.. но не значи, че няма други опции, така че аз си продължавам с моята терапия и оставам позитивно настроена, а ако нещо се промени тогава ще го мисля.  :wink3:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #37 -: Октомври 24, 2021, 01:03:10 »
Здравейте на всички, които следят моята история.
Последните ми изследвания бяха преди 6 месеца като моето виждане беше, че имам много добър спад и резултати. Имах надежди, че следващите ми изследвания след 6 месеца (сега) ще са още по-добри и евентуално ще е настъпила сероконвърсия (деактииране на еАг). Но всъщност за първи път от последните 2 години спад няма, а дори има повишение. Естествено сега съм по-объркана от всякога.

Фибросканът и ултразвукът са ми с нормални показатели, което е супер. АЛАТ-ът ми не е чак толкова висок - 55, а беше 35 (за първи път беше в граници) и като цяло не ме притеснява толкова. Вирусният товар от близо 93 хил сега е около 2 милиона. Предния път (преди 9 месеца) когато спадна от 2 млн на 93 хил, докторът каза, че е лек спад, така че не знам дали това сега е леко повшение, което просто съм хванала с тези изследвания и в случая не знам до колко да ме притеснява.
Наясно съм, че съм в активна фаза и тези спадове и повишения са нормални, но все пак това е първото ми повишение, което хващам, откакто имах флеър преди около година. Очаквах този флеър да деактивира вируса и се пиех всички билки и добавки, за които четох. Но когато преди 6 месеца видях добрите резултати и реших, че имунната ми система е "захванала" каква й е работата и няма нужда от чак толкова помощ. Вземах и някои от билките продължително време и реших да направя лека почивка от някои от тях и да ги заменя с други, но не пиех чак толкова много неща. В момента не знам дали покачването евентуално е заради намаляването на "терапията" ми.. или просто си е нормален ход на вируса и няма нищо общо с моите билки и те не помагат в моя случай.
Успях да се свържа с д-р Балабанска за второ мнение, тъй като знам, че тук в чужбина, където се следя, отново ще препоръчат терапия. Имах надежда, че д-р Балабанска ще ме посъветва различно и впредвид, че обмислям забременяване, ще препоръча първо това и после терапия, както при други.. но е факт, че всичко е индивидуално и в моя случай тя също препоръчва терапия.

Тепърва започвам да обмислям това като опция честно казано, но естествено си имам своите притеснения и за това и избягвам тази терапия толкова време и се опитвам с други методи. В крайна сметка не съм сигурна дали моите методи са помогнали изобщо и има ли смисъл да продължа примерно още 3 месеца, приемайки всичко на макс и да видя как ще се повлияят отново нещата. Или просто да се опитам да приема истината, ако е такава... че трябва Тенофовир и това е.

Както споменах - тотално объркана съм, тепърва ще чета и ще се информирам отново, за да взема възможно най-правилното решение за мен. Някои от вас са пробвали билки и разни терапии с успех, но забелязвам, че при мен вирусът е с активност, а при много от вас не е бил. От друга страна пък други, които са започнали нуклеотидна терапия, споменават, че ако можеха да решат сега, биха изчакали и не биха я започнали толкова бързо.. И така, в момента се лутам и скоро трябва да реша какво да правя, защото въпреки всичко дълбоко вярвам, че алтернатините методи помагат.. или поне тази опция ми харесва повече.

Извинявам се за дългия ми пост, но реших, че е добре да си споделя мъките в този форум и някой някога, когато чете, може и да се успокои, че не само при него нещата изглеждат объркващи, защото с този вирус май при всички си има такива периоди.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Октомври 24, 2021, 20:23:57 »
Много тъжно с тези резултати,но пък дроба ти е перфектен.Защо не можеш да станеш Нbeag отрицателна не разбирам.Толкова ли е страшно да се пие тенефовир?Аз се успокоявам,като знам,че има лекарство което спира размножаването на вируса.Аз пък се притеснявам ,че отрицателни Hbeag   като мен никога нямат шанс да изчистим вируса.При теб нищо на е  окончателно и дано  следващите резултати да са оптимистични.Аз нямам информация с която да съм ти полезна.Ти си много напред със занията относно вируса,но искренно ти пажелавам негативиране.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #39 -: Октомври 25, 2021, 02:23:14 »
Лени, честно казано вече и аз не съм сигурна какво точно разбирам за вируса, тъй като той е доста непредвидим и действа индивидуално при всеки.
Успях да сваля вируса от 446 млн до 93 хиляди за 14 месеца - дали беше случайно развитие на нещата или "терапията" ми помогна няма как да знам за съжаление. А в момента няма как да стана HbeAg отрицателна, тъй като нивата на товара се покачват.
Да, прекрасно е, че има лекарство, което спира размножаването на вируса, но има случаи, в които и имунната система се справя с това, но до колкото виждам при доста случаи е с цената на фиброза. Но пък все още съм млада и това ми дава надежда, че ако не сега - кога? Освен това идеята за започване на терапия, която е толкова обвързваща във времето и вероятно може да е доживотна никак не ме кара да се хврълям към нея като първа опция. В момента живея в чужбина и изписването на Тенофовир е супер лесно, но в близките години искам да се прибера в България и системата там ме плаши сериозно. От друга страна, ако започна терапия на 28 знам ли колко дълго ще мога да я приемам и какъв страничен ефект може да ми се появи. Със сигурност знам, че ако се реша да започна приема, няма да чета листовката за странични ефекти.
Това, че отрицателни HbeAg нямат шанс да изчистят вируса не е вярно до колкото знам. Дори напротив, щом няма активност от страна на вируса и количеството му е малко, то има шанс да се изчисти.

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #40 -: Октомври 25, 2021, 14:16:33 »
Здравей.Не искам да те отчайвам, но така е с този коварен вирус. Като ти чета ситуацията при теб, съм сигурен, че е време за терапия за съжаление. От друга страна е по-добре човек да знае истината и да е наясно, че в един момент трябва да се почне с НА.Вероятно и за съжаление доживот. Ако вирусът се задържи до 100000 копия и ХБсАГ остане до 2000, както и Алат да не е повече от 2пъти нормата, тогава имунната система го контролира, но все пак може вируса изведнъж да се развихри и да нанесе поражения върху ЧД. В това време на пандемия човек е натоварен и психически с толкова ограничения, не дай боже да го хване и ковид и да му се срине имунитета от боледуване. Наблюдавайте се по-често и си правете изследвания, дано не стигнете до ежедневна терапия с НА. Успех.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #41 -: Октомври 25, 2021, 22:57:07 »
NO_HBV благодаря за отделеното време на моята история и за това, че се включваш. Определено свалих розовите очила и виждам Тенофовира като вероятно налагаща се терапия. Всъщност вече преболедувах Ковид и на това отдавам до някъде забавянето в резултатите ми, но разбира се няма как да съм сигурна.
В момента всъщност клоня към това да се наблюдавам за още 3 месеца и да видя какво се случва, надали ще има чак такова поражение надявам се. А и за тези месеци няма да седя и да чакам на чудо, а ще направя това, което така или иначе правя, но този път на макс - здравословна храна, много зелени смутита, билки и витамини. Ако не помогне, поне ще знам, че съм пробвала всичко възможно и всичко, в което вярвам. Остава докторът ми да се съгласи с мен.  :doubleup:
Понякога сама си се ядосвам на упоритостта, но до сега не ме е завела на лошо място. Или поне оптимизмът ми не ми позолява да виждам ситуациите като лоши.  :pardon:

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #42 -: Октомври 25, 2021, 23:49:18 »
 Здравей отново!Следя твоята история и се чудя за филантус -билката ,която казват ,че подтиска вируса в твоя случай не помага ли?Чела съм ,че има много доволни.На мен Балабанса ми изписа  Биозин за 1 година.И вече го пия 8 месеца,но започвам да се колебая дали да продължа.Ако ми разбута имунната система какво ще се случи.Понякога и аз като теб се двуомя.Плаша се от тази фиброза и цироза не дай си боже. Искам да ти вдъхна оптимизъм.Наистита е важно да премислиш плюсовете и минусите . :flowers:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #43 -: Октомври 26, 2021, 01:02:07 »
Лени, точно тази билка помага най-много според моите наблюдения. Аз я приемах дълго време, но след задоволяващите ми резултати преди 6 месеца, реших да дам лека почивка на организма си и да поспра някои билки, тъй като аз ги пиех заедно, а не една по една. Точно, защото се опасявах да не прекаля с тях.. все пак експериментирам. И тук четох, че повечето хора по съвет на лекари ги редуват, а също четох и за прословутия котешки нокът. И реших да го пробвам, въпреки, че в много от източниците, които изчетох, така и не го срещнах. Тук имаше доста коментари относно него и самостоятелното му ползване и това ме накара да пия него като основен стимулант за Т-клетките. Поне при мен обаче не мисля, че подейства. Но спирането на филантуса сега е доста дълго вече (около 4-5 месеца) и ако това е нещото, което е помагало, вероятно за това се е поувеличил моя скъп приятел. За това и искам да го пробвам за последно, но не знам да не са и загубени още 3 месеца. Не ме притеснява увреждане, а че искам бебче вече и не знам ако скочат много стойностите, ще имам ли време да ги сваля с Тенофовира докато родя. Не ми се иска да чакам лечение, резултати и чак тогава бебе.. то отиде още една година  :sad3: И накрая никой не знае какво ще стане в последния момент и как може да се случат нещата.. колкото и да пресмятам просто трябва да приема, че рискове ще има.   :sad3:
А ти с каква идея го приемаш този Биозин?
« Последна редакция: Октомври 26, 2021, 01:07:41 от positivevibes »

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #44 -: Октомври 26, 2021, 08:07:49 »
Балабанска не ми разясни подробно за Биозина.Каза ,че помага при хепатити,но и аз не исках да съм досадна с  подробности.На другият преглед ще попитам.Бременните пият Биозин-мама по 9 месеца,и реших,че няма да е проблем и за мен(Пият го бременните без хепатит-познавам много,защото съм фризьор).Аз родих на 30г.Имах лека бременност ,а даже не съм знаела за хепатита.Никой не ме е изследвал за него-сега изследват бременните задължително(тогава имам познати кото се следиха в София и са ги изследвали).Не знам тогава дали съм била с активен хепатит.Детето ми не е с хепатит ,а го родих естесвено и кърмих една година.Имах кървящи  зърна(като се сетя ,че не съм знаела и кръв е попадала в кърмата се вбесявам).Сега го ваксинирах отново,защото му бяха спаднали anti hbs на5.4.Така,че шанс има и ти да родиш бебе без хепатит.Между другото,моята сестра е също с хепатит Б и е 37г не е раждала и вече иска.Но и тя е  hbeag -отрицателет и HBV DNA 860lu/ml 4300kopies ,нормални чернодробни,и фиброскан 5,4.Ще се радвам да ви се случат нещата по най-добрия начин и живот и здраве  да отгледате  здрави бебчета. :smile:На сестра ми Балабанска изписа да редува Изопринозин 2м и Биозин 3м.Може да е така защото писиара и е с тези стойности(860lu/ml). :smile:
« Последна редакция: Октомври 26, 2021, 08:15:59 от Лени »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007