Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Контролни изследвания-кои лаборатории препоръчвате?

(1/1)

Лени:
Здравейте!Искам съвет относно предстоящите ми изследвания ,които трябва да направя в декември.Аз съм от провинцията и първия ми писиар  HBV DNA беше направен в 2 лабораторий.Едната е Цибалаб,а другата е Иван Рилски.Резултата и в двете беше -не се открива.Колебая се между това да го направя в Цибалаб или Иван Рилски,защото трябва да пътувам до София за направата на изследванията,ако са в Иван Рилски.Но от друга страна,ако там са най-точни не е проблем.Моя доктор е Балабанска и имам час и за нов Фиброскан в Токуда.Знам,че тези които са на лечение постъпват в болница и там им правят всички необходими изследвания.Аз нямам таква възможност.Във форума прочетох,че има кръвни изследвания за  увреждането на черния дроб,които били много точни -Fibro Max.В кои лаборатории се правят и наистина ли дават по-голяма яснота за състоянието на черния дроб от Фиброскан.И още не ми е ясно кое е по важно да се прави по-често HBV DNA ,количествен Hbsag или и двете.Трябва ли всеки път да се изследва Hbeag ,защото моя хепатит е отрицателен.

Силвана Лесидренска:
Забрави за Фибромакс, това си е жив обир (май е към 400 лв), Фиброскан е най-точното изследване.
За ПСР - Рилски.
За количествен Hbsag - хубаво е веднъж в годината например. Hbeag щом е отрицателен, няма смисъл да правиш, няма да стане положителен.

Лени:
Благодаря!Ще последвам съвета Ви Силвана. :flowers:

d_t:
Аз всички изследвания ги правя в Токуда. Нямам идея колко са точни, за мен по важно е да виждам накъде се движат стойностите. Най-удобно в случая е, че имам всички изледвания на едно място и винаги мога сверя данни назад във времето :)

Лени:
Благодаря! Така и така ще пътувам до София за писиара.Ще се доверя на Силвана ,пък и ще са направени  в една лаборатория писиарите ми .Късмет на всички.И дано скоро имаме лекарство за изчистване на Австралийския антиген.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия