Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Разчитане на резултати

(1/4) > >>

lorceto:
Здравейте,  Ще съм благодарна,ако някой може да ме ориентира какво означават изследванията ми.                HBsAg отрицателен.  HBc ,-totalAb положителен 0.56 .        Преди две седмици си пуснах АСАт и АЛАТ и  урина, всичко е в норма. Означава ли този положителен резултат, че съм заразена? Много съм притеснена. Предварително благодаря за отговора   .Да добавя, че нямам ваксина и не знам да съм боледувала от хепатит досега.

Силвана Лесидренска:
Означава, че си се срещала с вируса, но е изчистен. Пусни изследване за антитела (anti Hbs), за да видиш дали си образувала и ако има, означава че си защитена.

lorceto:
Благодаря много за успокоението. Но сега у мен възниква въпросът дали не трябва да тествам и другите членове на семейството. Не е ясно кога съм го карала.

lorceto:
И още един въпрос. Доколкото разбрах понякога при среща с хепатит В има заразяване и с хепатит Д. Да се тествам ли и за него? От три месеца имам здравословни проблеми и не могат да ми поставят диагноза. Не знам вече какво да правя. Отново благодаря за насоките! :smile:

Лени:
При хроничен хепатит В се изследва хепатит Д.
В твоя,случай  не,е необходимо .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия