Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Бременност и тест за хепатит Б

(1/1)

danonche:
Здравейте! Първо искам да благодаря за този прекрасен форум, в който има толкова много полезна информация., както и на всички, отделящи от времето си, за да помогнат.
Бременна съм в 17 г.с и ми пуснаха стандартните изследвания - ХИВ, хепатит Б, сифилис. Тестът ми за хепатит Б излиза със стойност 0.31, като референтните стойности са: < 1.0 (negative). Виждам, че тестът е негативен според референтните стойности, но се притесних заради стойността, която все пак се открива. Звъннах в лабораторията - Рамус, за да ги попитам дали тестът е бил количествен и те ми казаха, че е такъв. Четох мнение на Радо, в което той обясняваше, че количественият тест измерва количеството на вируса в чернодробната клетка и много се притесних. Това значи ли, че макар и отрицателен, в черния ми дроб е открито някакво количество вирус? Много съм притеснена. Ще помоля за разяснения от някой, който е компетентен относно тези тестове. Ще се радвам и ако Силвана се включи, защото се притеснявам за себе си и бебето. Благодаря Ви предварително. Прикачвам и изследванията.

Силвана Лесидренска:
Здравей,

Това, което си чела засяга ПСР тестването, а твоят тест е друг тип. Не се притеснявай, щом е под референтната стойност, значи е отрицателен, без значение, че има число след нулата.

danonche:
Много ти благодаря, Силвана! Бъди здрава! :)

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия