Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Persona

Страници: [1]
1
  Здравейте!
  Този форум винаги ми е бил изключително полезен - намирала съм комперетно мнение и подкрепа, затова отново искам да потърся информация тук.  Много се надявам да открия сред вас някой, който е успял да спре Виреад успешно с HBeAg-отрицателен хепатит В. Знам, че има такъв човек от Пловдив. Ще бъда изключително благодарна за всяка информация относно спирането на Виреад в случай на HBeAg-отрицателен хепатит В?
Бъдете здрави!

2
Общи теми / Стеатоза 2-3
« -: Януари 06, 2018, 09:54:23 »
Здравейте,
Мъжът ми е на Виреад около година, последните му изследвания са : стеатоза 2-3, фиброза 1. Някой би ли могъл да ми даде съвет какви добавки и режим са подходящи за намаляване на стеатозата? По принцип не се храни нездравословно, не пие, но и не спазва определен режим към момента.

3
На лечение съм / Въпрос за ВИРЕАД
« -: Януари 07, 2017, 21:59:06 »
Здравейте,
въпросът ми е допустимо ли е по празници да се пие по чаша вино или бира, когато си на Виреад?

4
Общи теми / Въпрос за хепатит Б
« -: Ноември 04, 2016, 12:42:01 »
Здравейте, някой знае ли дали може да се замразяват сперматозоиди при хепатит Б. Във всички клиники имат изискване преди замразяване да се прави изследване за хепатит и се чудя дали не е пречка, ако си носител.

5
Здравейте,
Искам да помоля за информация какви са последиците при отказ от лечение с Виреад след вече издаден протокол и вече поръчан от аптеката. На съпруга ми му отпуснаха това лекарства след един отказ, при второ кандидатстване. Разбира се, това е добра новина, но, когато прочетохме листовката, установихме, че има неща, с които не сме били напълно наясно. Възможно ли е да отложим лечението без последици, въпреки че сме взели една опаковка?
Осъзнавам напълно колко абсурдно звучи, но това е толкова необратимо решение, искаме да сме сигурни, че сме взели най-правилно решение.

6
Общи теми / Отказано лечение
« -: Юли 11, 2016, 14:51:15 »
Здравейте,
Моля за съвет - отказаха лечение с Виреад на мъжа ми, който е с хепатит Б, отрицателен е-антиген и фиброза 2 за период от 5 години. Отказват му заради ниско вирусно натоварване. Не вярвах, че е възможно... А сега какво?!

7
Диагностика / Странен резултат
« -: Ноември 10, 2015, 18:20:22 »
Здравейте,
Моля ви за мнение за резултата на мъжа ми, който по никакъв начин не можем да си обясним.
Съвсем накратко - вирусно натоварване 1000 в международната единица, а в същото време на два пъти за последните 6 месеца космически стойности на ензимите от 300 АСАТ и 500 АЛАТ. Фиброза - 2, преди 5 години изобщо нямаше. Толкова нисък вирусен товар досега не е имал, а в същото време тези ензими... Не можем да си го обясним и все още не сме чули лекарско мнение, тъй като се лекуваме в София, а сме от Бургас. Моля, ако някой има обяснение да сподели и предварително благодаря!

8
Диагностика / Моля за съвет и мнение!
« -: Май 07, 2015, 19:19:40 »
Здравейте, ще ви бъда безкрайно благодарна, ако ми дадете мнение за тези резултати. Ровя се в гугъл, но е много трудно, а лекуващия лекар е дал предписание за амбулаторно лечение в специализарано здравно заведение и е казал, че не знае точно какво се случва. Първите резултати са при постъпване в болницата, а вторите след 3 дни на трансметил интравенозно по два пъти на ден. Става дума за хроничен хепатит Б, който в рамките на 1 месец се активира толкова силно.

http://prikachi.com/images.php?images/842/8099842S.jpg

9
Здравейте,
Преди години разказах историята си тук и получих безценна информация. Мъжът ми беше диагностициран с хепатит Б през 2011. От тогава до сега изпробвахме куп алтернативни неща, за да вкараме АСАТ и АЛАТ в норма и доскоро това беше така. Но днес получихме шокиращи резултати - АСАТ 180, АЛАТ 508. В рамките на последните няколко месеца за пореден път опитахме алтернативно лечение с хомеопатия и добавки Алфа-липолиева киселина. Моля, обяснете ми с тези резултати възможно ли е мъжът ми да се разболява от активната форма на хепатит Б?
В момента са празници и няма към кого друг да се обърна, а имам нужда от мнение. Благодаря ви предварително!

10
Здравейте, мили хора :flowers:
Преди по-малко от година си изплаках историята във форума и благодарение на ценните съвети, които получих от вас, успяхме с мъжа ми да се ориентираме какво ни се случва и какво трябва да предприемем. Така стигнахме до днес, когато ни остават около 2 месеца до раждането на първото ни дете. Излишно е да ви казвам какви вълнения и приготовления ме тресат...
Днес отново се обръщам към вас с молба за съвет, защото не знам какви предпазни мерки да вземем, ако изобщо се налага, при общуването на бебето и таткото до поставянето на 3-та ваксина.
Двамата ходим на училище за родители, той се учи как да къпе бебчето с голямо желание, как да му прави тоалет и т.н. и затова моментът е доста деликатен. Днес питах една акушерка дали има нужда да се притеснявам на тази тема, но за съжаление за пореден път се убедих, че в Бургас няма нито едно медицинско лице, което има ясна представа от хепатит Б. Не можа да ми даде смислен отговор. Не смятам да търся мнение от друг медик тук. Надявам се, че някой тук може да сподели компетентно мнение.

11
Виждам, че темата отдавна не е активна, но все пак си позволявам да пиша. Вероятно всеки, който се е ровил в информацията за HBeAg-отрицателен хепатит Б, е разбрал, че единствената временна терапия за него е интерферона. Нуклеотидите, ако се стигне до тях, при този вид хепатит Б трябва да се пият цял живот. При спиране вирусът полудява и се развива в пъти по-бързо.
Ако сте одобрени за лечение по Здравна каса или се включите в експериментална програма, трябва да сте наясно, че нуклеотидът ще ви бъде отпускан само за няколко години, а после ще се налага сами да си го осигурявате. Доколкото успях да разбера - лечението на месец излиза 1000-2000 лева.
Другият проблем е, че при всички нуклеотиди с изключение на Виреад (тенофовир) се развива резистентност и понякога се налага да бъде добавен втори и трети вид.
Хубаво е да се знае, че пациенти, които приемат нуклеотид, не могат да имат деца независимо дали са мъже или жени. Това означава, че за тези с HBeAg-отрицателен хепатит Б от момента на започване на приема до края на живота им - децата ще са забранени.
Извод, до който съм достигнала сама: Вероятно, разполагайки с тази информация, пациентите с HBeAg-отрицателен хепатит Б категорично отказват да се включат в експериментални програми, тестващи нукеотиди. Затова много често на тях им се спестяват тези данни. В информираното съгласие никъде не се прави разделение на пациентите на положителни или отрицателни за е-антигена. Според вас редно ли е? Чудя се няма ли начин като организация, която защитава пациента, да повдигнем този въпрос. Надявам се, че няма да подразня никого с този въпрос, но не ми дава мира по причини, които съм описала в друга тема.
Не съм чела и чувала за статистика, според която лечението с инерферон да е неефективно в случай на HBeAg-отрицателен хепатит Б. Надявам се, че не е истина от дъното на душата си и ще помоля, ако някой разполага с такава информация, да коментира.

12
Моята история / Един уплашен човек
« -: Юни 17, 2011, 09:57:40 »
Здравейте,
Трудно ми е да се представя по стандартния начин в момента...
На 27 съм, преди 2 месеца разбрах, че моят любим е с хроничен хепатит. Във вторник тази седмица му направиха биопсия, лекарят каза, че ще е на интерфероново лечение. Прочетох всичко за интерферона и съм в ужасен шок, не мога да спра да плача, не мога да работя, не мога да мисля и за секунда трезво... Тук прочетох, че има хора, които не изпитват толкова силни странични ефекти и се моля на Бог и той да е сред тях.
Той е на 26 в момента, няма видимо увреждане на дроба според изследванията, които му направиха. АСАТ и АЛАТ са в норма, но въпреки това лекарят каза, че ще е на интерферон. Репликацията му е 7 000 и затова. В петък ще излязат резултатите от биопсията. Според вас има ли шанс да не се наложи това лечение? Моля ви дайте ми надежда.
Ние живеем на семейни начала от 3 години и тъкмо планирахме да имаме дете, а сега трябва да се откажем. От една страна разбрах, че интерферонът дава малформации у плода независимо дали мъжът или жената се лекуват с него, а от друга - предвид начина, по който той ще се чувства едва ли момента е подходящ.
Чувствам се безсилна, че с нищо не мога да му помогна. Депресята и страхът ме побъркаха, а любимото ми момче има нужда да съм силна, за да е спокоен и уверен, че ще се справим. Не знам как да се оправя, колкото повече чета на тази тема ми става по-зле, а искам да се образовам и да съм адекватна на нуждите му. Смятам аз да му поставям инжекциите, а и търся информация за някакъв начин за облекчаване на страничните ефекти.
Просто не знам какво да очаквам...
Благодаря ви, че ме прочетохте и ви стискам палци на всички в предстоящите трудности!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007