Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Ива

Страници: [1]
1
Привет,

за съжаление нямам контакти с рекламни агенции, но мога да превеждам от английски. Докато се ровех за информация за хепатитите попаднах на много изследвания и статии, за които обаче беше достъпен само abstract в базите данни с научни статии. Имаше изследвания за брой излекувани, подложени на различни изследвания с данни за различни страни и такива за ефикасност на тестовете, видях във форума да се коментират false positive резултати и т.н. За някои от тези бази данни имах достъп преди да завърша в университета, но пак мога да си осигуря достъпа. Не знам, обаче, дали ще мога за медицински изследвания, трябва да проверя, тъй като съм сигурна само за статистика и икономика. Предполагам, че за разработване на нови лекарства информацията е достъпна свободно от сайтовете на компаниите.
Надявам се да мога да бъда полезна.

Поздрави,
Ива

2
Здравей,

впечатлена съм от бързите отговори и възможностите, които предлагате на хора като мен. Искам да ми разкажете за начините на финансиране на тази организация, за да мога да се включа и аз по някакъв начин - да ми дадете сметка, на която например мога да превеждам част от заплатата си. При мен наистина нищо не се знае все още, инфекцията може да е станала преди много време, но миналата година ми оперираха апендицита по спешност и ми правиха всевъзможни изследвания (за хепатит не са ми правили), но ми изследваха черния дроб със сигурност. Може да съм се заразила и по време на операцията, в крайна сметка нищо не е ясно.
Искам, обаче, да ви разкажа как разбрах за моя хепатит С. В началото на декемрви дарявах кръв за дъщерята на наша колежка, която претърпя тежка катастрофа. В четвъртък миналата седмица отидох отново да дарявам кръв и ми съобщиха с прискърбие, че имам хепатит В. След трите теста за хепатит В: HBsAG - отрицателен, Anti-HBs - 76% (т.е. положителен) и Anti-HBс - отрицателен, всъщност се оказва, че нямам хепатит В и е твърде вероятно да съм ваксинирана и никога да не съм имала. Но Anti-HVC - положителен, и така от миналия петък се разиграва драмата ми с хепатита. За мен е необяснимо как е възможно да установяват, че някой има хепатит е да не те уведомяват. Това е безотговорно и обрича хората, те може да разберат, когато е твърде късно. А с хепатит В мога да заразя всичките ми близки и тогава не знам какво трябва да направя, освен да взривя кръводарителния център. Според мен е задължително да се направи нещо в тази посока. Освен това се сблъсквам с тотална некомпетентност от страна на медицински лица по отношение на хепатитите. Изчела съм доста неща на тема хепатити за няма и една седмица и единствено отношението на доц. Антонов беше адекватно и компетентно, не че съм успяла да се срещна с много лекари за 5 дена, за да мога да давам крайни оценки.

Поздрави

3
Привет,

мисля, че не си говорил с приятеля ми, той разбра вчера. Доц. Антонов няма да бъде в тук през месец юли и за това ни каза да отидем август, явно има сходен случай като нашия. По моята теория на вероятностите, най-вероятно сме заразени, защото няма как да имаме и двамата положителни тестове за антитела. Доколкото разбрах, ако са нормални чернодробните ензими и няма увреждания на черния дроб, въпреки положителни тестове за хепатит С, НЗОК не отпуска лечение и трябва всъщност да изчакам болестта да напредне, за да се лекувам. Хепатитът може и да не ме убие, но чакането на резултати със сигурност.

Благодаря ви за отговорите

4
Здравейте,

преди една седмица си направих иследвания за анти тела на хепатит С и излезе положителен, нивата ми на асат и алат са в границите и сега изчаквам ПСР теста. В момента съм страшно притеснена, моят приятел също е  с положителен тест за антителата. Вчера бях на преглед при д-р Антонов в Св. "Иван Рилски" и той ме успокои, поне докато бях в кабинета му. Тъй като най-вероятно съм се заразила през ноември 2008 г., възможно ли е лечението да е по-ефективно, ако започне скоро, т.е. независимо че са минали 8 месеца да имаме по-големи шансове за излекуване? Ако не съм се заразила миналата година, а някога в далечното минало, може ли да се установи приблизително от кога е инфекцията? В края на декември имах висока температура, повръщане и урината ми беше тъмна, каквито са обичайните симптоми, но чак сега разбирам от какво може да е било.

Благодаря предварително

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007