Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - alice_in_wonderland

Страници: [1]
1
Здравейте, последната информация в темата е от 2012 г. Имате ли актуална такава за практиките в София през 2015 г. Все още ли Токуда е единствената алтернатива?

2
Изглежда ли ви надеждно място за поръчка? Турската фирма има и постнат сертификат.

http://badizdrav.info/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=20&category_id=10

3
Страшна вечер стана. И какви железни нерви и благи сърца имате, да да търпите добичета като мен, че после даже и да хапнат ги водите. На горепишещите 2 лейдита ще звънна др. седмица, да се видим муцуни.  :party:

С темповете на разрастване на групата, дано скоро да търсим допълнителни столове за сбирките.

4
Банда, утре сме там, нали? Да не си отвися самостоятелно  :fight2:

5
Офри, и аз много исках да дойда, но в единствения свободен следобяд тази седмица, май ще съм пас. Иначе и без това се завъртях само 2-3 пъти на сбирките, а са хубави. Ще ми е приятно да ви вида скоро. Може би следващия път?

6
Като новобранец, да информирам и другите такива, че срещите са полезни, умерено посещаеми и доста позитивни. Отразяват се добре на хепатитен депрешън. Индивидите на сбирките не хапят, носят на майтап, говорят смислено и миришат на чисто на фона на маринована София.

Вчера групата приключи с вечерна сиеста в градината на Червената къща с превъзходен таратор в красиви чаши от Икея. Така че, всички пред компютъра, ОСМЕЛЕТЕ СЕ и елате. Не струва пари, освен това е конфиденциално. Aко някой наруши това правило при външна комуникация, има мнооого невербални начини да му затворим устата :laugh:

Ами, до 24 юни  :bye2:

7
Тъй като някои от нас бягат от София, когато има повечко почивни дни, както се пада за следващата среща в края на април, чакаме началото на майските срещи. Пролет е, да цъфтим заедно  :girl_wink:

8
В четвъртъка сме там.Неизменно ще водим и домашния си любимец (бета, цета). Излизането на тази книга е жестоко събитие. В личен план съм убедена, че ако не помогне да излекуваме зверове в нас, ще потуши бесовете. Отново - чудесна новина и поздрави !
 :congrats:

9
Радвам се, че споделяте моята настройка да бързам бавно. Както казват китайците „най-важно във войната е да атакуваш стратегията на врага” (в този случай на вируса  :laugh:). Хроничният хепатит се оказва приказка с лошо начало и неизвестен край  :book_read:

Но, за да се спази природният баланс, във всяко лошо нещо трябва да търсим и добро. Което означава, че независимо дали майте предричат края на света, 2012 г. за мен започва с хубаво начало - ще се науча за бъда приятел със собствения си черен дроб, ще спортуваме заедно, ще се смеем повече, ще се храним здравословно, белият дроб ще ме посъветва да спра цигарите. За първи път черният ми дроб ще се събуди всяка сутрин, без да му се драйфа, защото притежателката е обърнала няколко чашки повече, правила се е на парен локомотив с кутия цигари или е прибавила някой сантиметър върху подкожната изолация за зимата   :laugh:


10
Благодаря ви за бързите отговори, момичета! :girl_angel:

Надявам се и други да се включат с мнение, защото нямам много време за размишление - проф. Чернев настоява за хоспитализация след 3 дни.

Съображенията, които имам, за да не започвам веднага лечение са - относително ниският вирусен товар, нормалните стойности на АСАТ и АЛАТ (в момента не страда черният дроб), добрата ехография  и изчетената информация, че лечението се повлиява по-добре, ако върусът е по-активен. Имам въпрос за биопсията -  доц. Антонов каза, че трябва да има мърдане на стойностите на чернодробните ензими, за да ми направи биопсия, защото тя не е стандартно изследване , което се прави ей така. За съжаление обаче само тя дава ясна представа за увреждането на черния дроб, тъй като не се знае през годините дали върусът не е нанесъл поражения. Ами ако дробът е увреден, а аз не предприемам нищо?

При HBeAG -, трябва да се подхожда внимателно с лечението ,за да не се окаже накрая, че то е навредило, вместо да помогне. Наясно съм, че в 90% от случаите интерферона ще свали вирусното ДНК до неоткриваеми или ниски стойности, но след това в 80 от тези 90% след края на лечението той се връща. След това само алтернативата е нуклеозидни аналози. В крайна сметка колко души могат да са сигурни в България, че могат да отделят 800-1000 лева месечно до края на живота си?

Още веднъж ви благодаря за подкрепата и съдействието  :girl_in_love:


11
Така.... моята история е следната - както обикновено става, случайно ми откриха хепатит Б, за съжаление хроничен. Бях на консултации последователно при доц. Антонов и проф. Чернев.

За мое объркване обаче, мненията им за последващите стъпки са различни. Доц. Антонов е на мнение, че трябва да ме наблюдава около една година , за да види има ли движение в стойностите на АСАТ и АЛАТ, след което евентуално да направи биопсия. Каза, че не бърза с лечението, защото съм млада (28) и нямам деца. С моите показатели той изрази особено мнение за нуклеозидни аналози, които в моя случай трябва да се пият доживот.

На противоположно мнение е проф. Чернев, който при посещение в частния му кабинет ми каза, че съм класически случай за лечение с интерферон и веднага трябва да ми направи биопсията и да започна лечението. Спомена, че ако съм била на 35 г. примерно, ведната щял да ме сложи на нуклеозидни аналози. На последвалия ми въпрос както правим след 5 години обаче, когато ЗК спре финансирането им, той ми отговори, че ще му мисля, след 5 години.

Пускам резултатите и чакам съвет, какво да направя в случая. Наясно съм, че никой тук не е медицинско лице, но също така знам, че има достатъчно хора, които са наясно с дебрите на обърканата ни здравна система. Основното към което лично аз се стремя за себе си е, не да имам правото на информирано съгласие, а на информиран избор за лечението си.

Резултати:
 HbSAg +
Anti- HbSAg-

HBeAG-

Anti-HBEaG+

HBV DNA 150 000 cop или HBV DNA 28 800 iu

ASAT   22.5    до 40(U/L)

ALAT  18.0      до 40(U/L)

GGT   18           до 10-35 U/L

Хематология: СУЕ ПКК ДКК, Общ и директен Билирубин, Фиброген, С-реактивен протеин – всичко е в нормалните граници

Ехография: Не се откриват ехографски данни за заболяване на коремните органи.Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007