Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Morgan8675

Страници: [1]
1
Здравейте.Някой може ли да сподели дали е преминал лечение с интерферон?Какви са страничните ефекти и какъв е процента на преборилите вируса?

2
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 11, 2018, 23:29:53 »
HBV DNA:
29.09.2017 - 180 000 iu/ml
17.11.2017 -  76 000  iu/ml
07.03.2018 -  94 000  iu/ml

ALT - 13

Коремен ултрасаунд скан:
30.10.2017 - нормален

Фиброскан:
01.12.2017 - 6,6 kPa

Чернодробна биопсия:
15.03.2018 - леко хронично възпаление и фиброза - 2/6

  Като заключèние от леко хроничното възпаление на чèрния дроб след биопсията препоръчвам пациента да започне с Тенофовир,алтернатива би могъла да бъде използване на пегилиран интерферон за една година, но тъй като няма АЛТ който е повишен, вероятността за сероконверсия е много ниска.
  Абзаца от горе е заключението на доктора в писмото,което сега ми звучи малко нелогично тъй като след биопсията от март ми каза че черният дроб е много добре а сега е изтъкнато като основна причина за започване на Тенофовира.
 

3
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 09, 2018, 21:32:47 »
Здравейте,не съм писал близо година но, около раждането на първото ни дете и работата все не оставаше време да отворя темата.За съжаление това повлия негативно на състоянието ми.Последните 6 месеца спрях регенериращите хапчета и котешкият нокът с идеята че и с тях и без тях се чувствам еднакво добре.Правех леки почивки м/у тях преди и държах горе-долу прилични показатели.През юли лекуващият ме лекар ми препоръча да започна лечение с хапчета заради повишаване на нивата но,поради факта че трябва да ги пия за цял живот отказах категорично.Докторът ми предложи и алтернативно лечение с инжекции всяка седмица но предупреди че може да повлияят негативно на съня ми,да се появят проблеми на нервна почва,чести изпотявания и други странични ефекти който аз категорично отказах.Преди 2 седмици бях отново на рутинният преглед и докторът ми показа графиката на монитора която е завишена в пъти от предходната година и ми препоръча незабавно да започна лечение.Каза че нивата ще спаднат до минимални показатели и ще предпазя черният си дроб от увреждане.И тук идва дилемата пред мен която споделих с него а сега и с вас.
  Ако започна с въпросните хапчета Тенофовир който се предполага че може да пия цял живот ,но пък след Брекзит аз и семейството ми възнамеряваме да се прибираме завинаги в България,има ли възможност да използвам същите в България?
  Може ли да започна с въпросните и да продължа с други в България?
  Започнах отново да пия имуностимуланти и регенериращи хапчета.Може ли да се окаже прекалено негативно върху здравето ми ако откажа Тенофовира и опитам до април да сваля нивата,да спечеля време поне малко с котешкият нокът и т.н.?
Давам си ясна представа че съм аматьор в познанията за вируса все още и за това ще съм благодарен да споделите вашите мнения и да взема най правилното решение.
  През април направих биопсия и резултатите според доктора бяха много дори.Каза че няма увреждания а преди седмица пристигна и писмо с резултатите ми за последните месеци което изисках да ми изпратят.Ще се радвам ако някой има желание да ги погледне и да сподели какво е положението.Това е една от основните причини поради която ще се приберем в България.Искам макар и малко късно да науча повече за хепатита и какво би било най-добро за мен и семейството ми.
  В края на поста искам да ви споделя и нещо положително.В края на последната ни среща с др. Готто ,той сподели че два пъти в годината посещава конференции свързани с хроничния хепатит Б. В тях широко се обсъжда да се удвоят средствата за лечението на хепатит Б поради факта че хепатит Ц вече се лекува а болните от Б са много повече.Увери ме че до няколко години е сигурен че ще може да се лекуваме от вируса а когато някой ти вдъхне поне малко кураж е достатъчно човек да излезе с усмивка че дори и от лекарският кабинет... :)

4
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 19, 2017, 19:15:20 »
Velimira,благодаря за отговора.За съжаление не мога да отговоря на този въпрос относно HBV DNA тест,но мога да изискам от болницата всичките резултати който имат да ми ги изпратят по пощата и да ги споделя с вас.Дали ще се съгласят,също не съм сигурен.Някой може ли да сподели какви са стъпките който трябва да се предприемат ако си болен от хепатит Б в България.Колко и какви изследвания се правят и кога се предприема лечение,когато човек се почувства зле или според резултатите от изследванията?Благодаря предварително!

5
Моята история / Хроничен хепатит Б
« -: Декември 18, 2017, 13:22:47 »
Здравейте скъпи съфоромци.Радвам се че намерих този сайт защото се надявам хората като мен да ми помогнат със съвети за да мога час по скоро да започна ответния удар срещу тази коварна болест.Историята при мен е доста сложна поради факта че живея в чужбина,но аз съм зареден с доста хъс като спортна натура и се надявам някой ден резултата да бъде положителен.
   Диагнозата която ми поставиха през април след едно случайно кръвно изследване докато бях във ваканция в друга държава беше хроничен хепатит Б. И тъй като бях в чужбина а доктора не говореше добър английски изпаднах в голям шок защото не знаех какво точно е хепатит Б и дали не са ме заразили няколко часа преди това когато ми взеха кръв.Бях с приятелката ми с която 2 седмици по-късно разбрахме че чакаме бебе.Слава на бога още на другият ден се върнах във въпросната клиника и си платихме да и направят тест и той се оказа отрицателен.Мога доста да разказвам относно подробностите ,но мисля че е по-добре да ги прескоча и да кажа че 9 месеца по-късно, голямо развитие при мен няма.Причината е бавната английска медицинска система.Сега ще се опитам да обобщя това което знам а то е оскъдно.HBsAg - 3551,70 е от първоначалната диагноза. В Англия чаках да дойде часът ми за кръв 3 седмици,след това нови 4 седмици за резултатите.След това втори кръвни изследвания а доктора не вярваше че имам хепатит.Каза че това в Англия и скандинавските страни било рядко срещано заболяване.След втория положителен тест и още два месеца през юли ми назначиха среща със специалист.На срещата си говорихме с доктора и той ми каза че оздравяване от тази болест 99% няма.След близо час празни приказки ми назначи друга среща за след 2 месеца на която най накрая ми направиха един скан.След още два месеца час за фибро скан.На първия ми казаха че са ми разгледали органите и всичко било Ок,на втория преди месец ми премериха черния дроб и казаха че е 6,6 показателя а ако е над 7,3 щели да предприемат мерки.От тези данни и това което чета какви изследвания се правят в България осъзнавам че имам едни загубени близо 9 месеца.Никога не съм пил кафе,не пуша и не пия алкохол което може би допринася благоприятно за доброто ми физическо състояние,чувствам се така все едно нямам болест и не усещам нищо необичайно ,но знам че вируса е там и рано или късно ще се прояви.През януари ще стана баща и по съвет на докторите ще ваксинираме бебето и приятелката ми след раждането.През септември другата година сме решили да се приберем в България окончателно и да започна лечение, но до тогава бихте ли ми казали как да не бездействам а да започна лечение с хомеопатия или дали мога да си подсиля имунната система с въпросният котешки нокът,глутамин или просто да се отдам на мудната английска здравна с-ма и да се доверя на лекарят с който ще имам среща отново през март... Поздрави на всички!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007