Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 223
31
Моята история / Re: Открит хепатит Б
« -: Януари 18, 2024, 08:14:37 »
Супер!

32
Моята история / Re: Открит хепатит Б
« -: Януари 17, 2024, 18:11:18 »
Д-р Добромир Райков, Токуда, приема с направления

33
Моята история / Re: Открит хепатит Б
« -: Януари 17, 2024, 11:40:54 »
От кой град сте

34
Моята история / Re: Открит хепатит Б
« -: Януари 17, 2024, 10:48:33 »
Карзил е прекалено слаб хепатопротектор за ензими 1000. Следвало е да предпишат трансметил. Ако можете, отидете при друг гастроентеролог.

35
Моята история / Re: Новооткрит хепатит В
« -: Януари 10, 2024, 08:43:11 »
И как са установили, че не работи, с изследване на вирусен товар ли, или въз основа на чернодробни ензими?
Всяко лекарство има нужда от време, няма писано правило точно след колко дни ще 'заработи'.

36
Моята история / Re: Новооткрит хепатит В
« -: Декември 30, 2023, 20:55:31 »
РЗИ са длъжни да съобщават острите случаи, никой не се пита от къде е дошла инфекцията.
Няма причина да се побъркваш, случило се е вече, дори и да хронифицира, има лечение. Всички сме минали през това и сме продължили с живота си напред, не сте сами. Всяка криза е до време, въпросът е как подхождаме към нея. При вас е пресен случай, нормални са тези чувства, но и те ще се успокоят.

37
Моята история / Re: Новооткрит хепатит В
« -: Декември 30, 2023, 15:48:43 »
За превенция няма какво да се направи, седите и чакате 6 м.
Напълно съм съгласна за това, че подобна немарливост не трябва да остане ненаказана, но дори и да се издирят останалите (което е много малко вероятно), пак е почти недоказуемо. Не пречи да пуснеш жалба до Медицински надзор, пък каквото стане.

38
Моята история / Re: Новооткрит хепатит В
« -: Декември 30, 2023, 15:18:25 »
Здравей, Диана,

Инфекциозна е мястото за лечение само на остри хепатити, затова не си я видяла в нашия списък, нас ни интересуват хроничните. Разбирам, че си страшно притеснена, но ми се струва, че избързваш прекалено много - трябва да минат 6 м. след установен остър хепатит, да се направят изследвания и едва тогава може да се говори за хроничен.
Зефикс е антивирусен препарат;
Биопсията е задължителна;
Хепатит Д се изследва само при кандидатстване за лечение на В, не е стандартно изследване;
Диета отдавна не се спазва при хепатит, това са отживелици. Просто не се пие алкохол и не се яде кофти храна като наденици, маргарини и тн, но всеки уважаващ здравето си човек не ги консумира тези неща;
Нормални чернодробни ензими няма как да покажат увреждане на черния дроб, защото такова при ензими 19 няма;
Напълно възможно е тя да е бил инфектирана през септември, следват 40 дни прозоречен период без симптоми и сега се развиват симптомите;
Няма как да търсиш отговорност на лекар, защото не можеш да докажеш, че точно при него се е заразила;
В момента е абсолютно излишно да правите Фиброскан, чакате 6 м. и след това АКО маркерите за хепатит В са все още положително, демек има хроничен, се насочвате към Иван Рилски или Токуда;
Не е нужно да чакаш за да си сложиш ваксина, правиш изследванията, антителата, кор тотала и австр.ангитен следва да са негативни и действаш смело с ваксината;

При остър хепатит ензимите могат да спадат много бавно, със седмици или месеци, докато се нормализират, човек просто е нужно да следва препоръките на лекарите.

Това е от мен, успех,
Силвана


39
Аз самата още нямам мнение за себе си дали всички с хепатит В трябва да се лекуват независимо от стадия на чернодробно заболяване и виремия, просто казвам какви са новите световни препоръки. Това е нещо, което трябва да обсъдиш с хепатолога и да вземете съвместно като решение. Нито трябва да е твое, нито негово-наложено.

40
Виремията е ниска, но при хепатит В никога 2 и 2 не прави 4, затова вече се измениха и препоръките за лечение. Дори и хората, които сме на терапия, не сме защитени напълно от развитие на чернодробен рак, но все пак опасността намалява, затова трябва консулт с добър хепатолог.

41
Здравей,

Има ли начин да направиш Фиброскан? Това е стандартното образно изследване при хепатит В, не скенер. Трябва да се види степен на фиброза и да се прецени нужда от лечение. Доскоро се считаше, че не всеки следва да се лекува (решение се взима въз основа на степен на фиброза, виремия, чернодробни ензими, история на чернодробен рак в семейството), но новите световни препоръки всъщност предлагат всеки с хепатит В да се лекува, независимо от всички изброени по-горе неща. Трябва ти читав хепатолог, не личен лекар.

42
Ще повторя отново-ти нямаш хепатит В, това изследване го потвърждава. Окултен хепатит е, когато има вирусен товар при отсъствие на автралийския антиген. Ти нямаш вирусен товар, тоест нямаш причина да се притесняваш от предаване и тн.

44
Здравей,

ти си изчистила хепатит В, чернодробните са в норма, ехографа е нормален, не знам какво точно ти е питането??

45
Привет,

със сигурност след лечението мозъчната мъгла ще изчезне, съжалявам, че си станала потърпевша и си губила работа заради нея. Следи 60-те дни за отговор от НЗОК и ако ги надвишат и нямаш информация,пусни жалба до Касата.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 223

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007