Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Орфей

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 46
31
На лечение съм / Re: Хемоглобин < 9 ...EPO?
« -: Юни 19, 2013, 10:52:32 »
Веспа, не мога да те разбера точно, би ли написала колко ти е хемоглобина сега и референтните стойности, както и колко е бил преди седмица. Тези 6 и 9 какво са? Защото помня смътно референтните стойности на хемоглобина, които са нещо от типа на 120 за жени като долна граница. За да можем да отговорим трябва да е написано ясно и точно. Аз съм взимала Неопоген, но той беше за левкоцитите. Тези лекарства за повишаване на кръвните показатели са скъпи и болезнено се понасят от организма. Но понякога се налагат. Може да дадеш и линк към лекарството ЕРО, което ще взимаш да го разгледам. Най-вероятно ще го взимаш, къде ще ходиш, щом си с опасно ниски стойности на хемоглобина. Имаш ли световъртежи, причернявания, задъхвания, сърцебиене?

32
Лечението си е тежко, фиброзата напредва много бавно обикновено, затова най-смислено проред мен е да повярваш на лекарката. Искам и да попитам нещо - в статуса си си написала Остър хепатит Ц. Остър ли е или хроничен? Че това, което описваш май е към хроничния по-скоро.

33
 :sad_girl: Всичко това, което пишеш е силно притеснително. Аз съм се карала с хората, но за смисъла от лечението ми и за самоубийство не ми е и минавало през ума! Това каза ли го на психиатъра? Мислиш ли, че е реално, което говори? На теб 100% ти е адски тежко. След лечението в рамките на 2-3 месеца всичко ще се стабилизира и ще е както преди него, без никаква разлика. Просто трябва да го издържиш, като пазиш себе си от него и него от него. Това е много трудно сама, невъзможно е сам сама. Тук в София се събира група за подкрепа, мисля че ще ви се отрази добре да отидете с него на една сбирка поне!!! Навий го, кажи заради теб. Защото с майка му са един на двама, но с хората минали през това вече има шанс да чуе исдтината, да види че е временно и за добро! И пиши по-често тук. Ние сме за това.
Ам, извинявай, нали от софия ли сте? Ако не сте това ще ви е затруднително и ще трябва да търсите други подобни варианти като семейна терапия или нещо друго. иначе ето линк:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3849.30

34
 :no: Не, това е недопустимо. Лечението наистина е много тежко при някои хора и човек може да започне да мрази всички и всичко, аз бях така накрая, когато ми изследваха ТСХ се оказа че беше над 100! И прекратихме лечението (това беше в моя случай решението, не знам дали с всички така скочили ТСХ-та така се процедира). Но ти трябва да се пазиш пак в името на връзката ви и на децата. Точно заради него не бива да му позволяваш да преминава граници, които после не може да поправи. Кажи му го, а ако трябва дори временно отидете с децата някъде. Познавам хора, които се разделиха от това лечение. Но по-добре временна раздяла, отколкото непоправим ущърб на връзката ви. Ако той е поне малко с всичкия си ще те разбере и подкрепи. Има и добри психолози, които могат да помогнат в тези случаи, това също е вариант. Защото до декември има още половин година!
Дръж се, не се давай! Това е една от най-важните ви битки сега. И на двамата.

35
 :baby3: Страхотно и честито!!!!
 :clap: :clap: :clap: и честит НЕ СЕ ОТКРИВА!!!
 

36
На лечение съм / Re: Хайде и аз тук :)
« -: Юни 10, 2013, 20:56:43 »
Мисля че има някакви контейнери и методи, но аз да си призная само много внимателно опаковах моите, така че да не се набоде някой дето рови из кошчетата за боклук и ги изхвърлях с боклука  :ashamed2: Това, че чак 2017 ще вкарват безинтерфероновото лечение е доста неприятно, а още по-неприятно е, че няма и тогава да е достъпно за всички болни от хепатит хора  :medicine:. Не знам какво да ти кажа - ще трябва да си починеш и да вземеш решение внимателно с най-близките си хора, като претеглите всичките плюсове и минуси и така... :sad3:

37
Е, нееееееееееееееееееееее  :crying2:.
Стискам палци да не става повече :fight: и да се занули пак!

38
Радвам се много! Нали знаеш, че ти трябва хладилна чанта за интерферона?

39
О, правят се в София и частно. ПСР т.е. проследяване на колко копия вирус имаш в кръвта се прави в няколко болници в София: Александровска, Св. Иван Рилски и още няколко, виж ги тук:
http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals
 Май беше в порядъка на около 135 лв. Самата пълна кръвна картина може навсякъде вече да я пуснеш, аз винаги си я плащах сама в Цибалаб, но сигурно и в болницата ще може, това вече не знам, в Цибалаб тя е около 12 лв, ако искаш с диференциално броене беше малко по-скъпа. С една дума поносими са цените, макар да не са малки и има къде да си пуснеш изследванията, а щом ще идваш дори бих те посъветвала да го съчетаеш с едно второ мнение относно как върви лечението ти в съответната болница, която сама си избереш. АСАТ, АЛАТ, ГГТ, АФ не са скъпи много също, само си запиши какво точно ще ти трябва и спокойно идвайте насам.

41
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юни 07, 2013, 15:47:22 »
Браво! На мен резултатите ти наистина ми изглеждат както са ти казали в болницата - добри. Също е правилно, че си спазваш диетата и каквото са казали лекарите. Диетата май се спазва поне 6 месеца. Сигурно си прочел, че острото изкарване на хепатит Б е най-доброто, което може да ти се случи, след като вече се е оказало, че си заразен. Партньорката ти е добре все пак да си сложи ваксина, че виждаш как може да се случи и да се зарази.

42
Хора, сори за горния пост, този форум е за хора и аз го знам, но бях в шок от тези резултати на домашния ми любимец и освен това за мен той си е част от семейството. Лекуваме се вече с Легафитон. Дано даде подобрение.
Аз самата си чакам още ПСРа.

43
Хора, не ми се смейте, ама искам точно с вас да си споделя мъката. Защото баща ми ме попита сега какви са тези АСАТ и АЛАТ, т.е. какво представляват тези съкращения... без коментар.
Днес водих морското си свинче на лекар. Правиха му ехографско изследване и какво - хетерогенна структура на черния дроб, с множество септи и насъбрана течност. АСАТ 140, при норма за морски свинчета до 30, АЛАТ 116 при норма за морски свинчета до 54, алкална фосфатаза 126, при норма 110.  :scream:. Докато аз съм си се лекувала съм хранила свинчето с нитратни краставици, които са ударили по дробчето! Почваме лечение, но при тези животинки не е като при хората, а той има сериозни симптоми вече.

44
Общи теми / Re: Надежда!
« -: Юни 04, 2013, 15:13:55 »
 :flowers: Еййй, Джун,  :girl_in_love: тези са ми най-любимите постове!!! Пожелавам ти и занапред да се чувстваш отлично и вирусът да не се появява!
The Beatles-Hey Jude

45
А сега де! Аз видях там днес трима лекари от тези, които бяха в Александровска и няколко сестри: д-р Кадиш, д-р Идрис и още един доктор, но не му помня името, той е по-възрастен от д-р Идрис и д-р Кадиш, мъж. Та затова реших, че сигурно са всичките там. Но има логика да се разцепи екипа на 2 за да има специалисти и в двете болници. Аз бях в тази, защото ми е по-близо и нали бях в нея и за гастрита, по-свежа е и няма студенти.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 46

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007