Автор Тема:  Лечение на Хепатит Б с Пегасис. Миро започва битката.  (Прочетена 33298 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте!

Преди малко си проверих резултата от пуснатия днес Anti-HBsAg в сайта  www.kandilarov.com.

Резултат:
Мерна единица - UI/l
В реф. граници - >1000
Извън реф. граници -----
Реф. граници - 10-1000

Това ">1000" би трябвало да е резултата, нали?

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5566
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
На мен нито едно от тези неща не ми изглежда като резултата ти. Сигурна ли си, че резултата ти е готов. Защото е възможно важното поле просто да не е попълнено, защото теста не е готов. Има период, в който се вкарват данните за това, че такъв тест се обработва, но все още не са попълнени резултатите от него.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Радо, обаждах се в Кандилатов. Казаха ми, че резултата е този - ">1000". Тъй като реф. граници са 10-1000, не е посочена точна ст-ст, а е написано ">1000". За тълкуването му да съм си говорела с лекар.
Миро се обади в "Ив. Рилски" и от там са му обяснили, че резултата е мн. добър. Тази висока ст-ст на антителата можело да означава, че съм имала имунитет още преди да сложа Twinrix-a. Тук, в Козлодуй нямаше къде да пусна Anti-HBsAg и аз поставих ваксината /на 3 приема/ без да правя това изследване.

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5566
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Аха, ясно  :smile:
Значи наистина резултатите ти са идеални!
Възможно е и преди това да си имала имунитет, т.е. да си се сблъсквала с вируса и съответно ваксината да е вдигнала още повече антителата.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Мери_

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2373
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Супер ти е резултата!
На големия ми син една година след като му поставихме трите дози на  Twinrix adult антителата продължаваха да са около 1000!
Дишай спокойно!
Предпазена си от гадния вирус! :congrats:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен sunshine

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 710
  • Пол: Жена
  • генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Моят резултат от ЦибаЛаб също беше изписан ">1000".
Това е след Енджерикс (като последната доза вместо мускулно ми я сложиха подкожно) и никога преди това не съм се срещала с вируса на Хепатит Б.

Така, че споко, всичко е 6 при теб!  :girl_wink:



Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
И моят резултат 1 месец след ваксината Туинрикс беше >1000!Любопитна съм 2-3 години след нея каква е стойността,аз август правя 2 години и ще направя изследване!



Тедибон
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте!

Миро днес пуска изследвания на 5-ти месец от началото на лечението.
Ето и резултатите:

ASAT - 43
ALAT - 70
GGT- 69

ALP - 143
GLUCOSE - 7,24
Cholesterl - 3,68
HDL - 0,72
triglyceri - 1,73

WBC - 46,4 (4-10,5)
Neu% - 43,9 (48-75)
Eos% - 1,7 (0-6)
Bas% - 1,3 (0-2)
Lym% - 44,1 (175-48)
Mon% - 9,0 (2-10)
Neu# - 2,8 (1,9-7,9)
Eos# - 0,11 (0,08-0,6)
Bas# - 0,08 (0-0,2)
Lym# - 2,8 (0,7-4,8)
Mon# - 0,58 (0,08-1)

RBC - 5,24 (3,2-6,5)
Hb - 161 (110-180)
Hct - 0,490 (0,35-0,54)
MCV - 93,5 (75-105)
MCH - 30,7 (26-33)
MCHC - 328 (290-390)
RDW - 14,8 (10,9-15,7)

Plt - 176 (150-500)
MPV - 10,3 (6-11)
Pct - 1,8 (1,5-3,2)
PDW - 0,149 (0-1)

Няма голяма разлика от миналите резултати...
Много се притесних обаче от ст-ста на кр. захар. :sad3:
Преди месец беше 5,2, мисля. Той има някакви бегли спомени, че малката сутрината му е напъхала желирани бонбони - мечета в устата. Възможно ли е това да е причината?
Моля, помогнете с коментар.

Неактивен tetibulka

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2318
  • Пол: Жена
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Ами аз не бих коментирала, само ви давам идея да повторите захарта - не много скъпа, ако си я самофинансирате.
Принципно, не що ми се върти из главата, че за да е точен резултатът, не трябва да се храни и да пие вода, въобще да приема каквото и да било след 22 часА на предната вечер.

Дани
Hang in there.

Неактивен anita

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2988
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
За кръвната захар и ензимите е много важно изследванията да са сутрин на гладно. ПОвторете ги за да сте сигурни в резултата.
Кръвната картина може да се прави по всяко време без проблем.


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте!
Сигурно това е коментирано многократно, но в момента не мога да намеря инфо за това колко пъти по време на лечение се прави ПСР. Миро пуска на 3-я месец и резултатът беше - вирусът не се засича. Доц. Антонов спомена нещо за следващ ПСР след края на лечението, но като чета тук, виждам, че някои пускат и след 6-ти, 9-ти мес.
Бихте ли ме ориентирали?
Ще ви бъда много благодарна.

Павлина

Неактивен tetibulka

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2318
  • Пол: Жена
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравей,
ЗК покрива ПСР на 12 седмица и на 48 седмица.
Някои тук наистина сме правили и други ПСР, но в повечето случаи сме си ги финансирали.
На вас едва ли ви се налага допълнителен ПСР - имате "не се открива" на 12 седмица, имате или ще имате протокол за вторите 24 седмици, така че...

Дани

Hang in there.

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Мерси много, Дани!
Просто четях форума и се замислих дали не пропускаме нещо.

Лека вечер!

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте!

Да се отчета с контролните изследвания на Миро на 6-я месец от началото на лечението.
Ето:

ASAT - 35
ALAT - 49
GGT- 59
ALP - 157
GLUCOSE - 6,69


WBC - 4,5 (4-10,5)
Neu% - 43,7 (48-75)
Eos% - 1,9 (0-6)
Bas% - 0,6 (0-2)
Lym% - 45,4 (17-48)
Mon% - 8,4 (2-10)
Neu# - 2,0 (1,9-7,9)
Eos# - 0,08 (0,08-0,6)
Bas# - 0,03 (0-0,2)
Lym# - 2,0 (0,7-4,8)
Mon# - 0,38 (0,08-1)

RBC - 5,17 (3,2-6,5)
Hb - 154 (110-180)
Hct - 0,479 (0,35-0,54)
MCV - 92,6 (75-105)
MCH - 29,8 (26-33)
MCHC - 322 (290-390)
RDW - 14,9 (10,9-15,7)

Plt - 164 (150-500)
MPV - 10,1 (6-11)
Pct - 1,7 (1,5-3,2)
PDW - 0,151 (0-1)

Отново завишена кръвна захар. :sad3:
Миналия месец, след резултатуте, които съм споделила тук, пуснахме и едно контролно изследване на кр. захар в друга лаборатория. Беше в норми, вярно на горна граница, но в норми. /5,6/
Какво ще кажете за другите изследвания, а и за тази кръвна захар?

Неактивен anita

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2988
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Резултатите са перфектни. Кръвната захар е леко завишена, но това може да се дължи на хепатита.
Предполагам изследванията са сутрин на гладно правени. Консултирахте ли се с лекар за нея?


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007