Ехей, мисля трайно да се преместя в този раздел - поне докъм 2015-16г., когато излязат новите лекарства за хепатит Ц.
Дотогава лично аз смятам да се третирам с олио от
черен сусам.
Правила съм го и преди и ефектът беше, че вирусният ми товар спадна за има-няма два месеца от 2 680 000 на 9 000.
По това време се мажех и с едно мазило, което ми дадоха от един храм, но нека не пренебрегваме олиото от черен сусам.
Него го бях получила от един мюфтия, а в Бг се внася само по линия на Главното мюфтийство. Това е тегава линия за снабдяване и затова миналата седмица като бях в Истанбул, го потърсих на Египетския пазар. Съгласно любимия ми турски принцип "Няма "няма" открих олиото, което струваше жалките 18 лири и то за едно доста обемисто шише. Беше ми подчертано от продавача това, което ми каза и мюфтията - че въпросното олио лекува всяка болест по думите на пророка Мохамед.
Пак по данни на мюфтията, потвърдени от надписа върху новото ми шише, се пие по една чаена лъжичка на ден.
Тъй като ходя на курс по аюрведическа кухня и учителят ми препоръча медена вода за подобрение на черния дроб, сутрин в топла /но не гореща/ вода разтварям една лъжичка мед от магарешки трън и една лъжичка от олиото и си я изпивам на гладно.
В този смисъл ще препоръчам на хора, които отскачат до Истанбул, да не пропуснат Египетския пазар и да се сдобият с ценната суровина, неоткриваема засега в Бг. Ако ли пък някой попадне на това съкровище из софийските магазини, да докладва веднагически!