Здравейте,не съм писал близо година но, около раждането на първото ни дете и работата все не оставаше време да отворя темата.За съжаление това повлия негативно на състоянието ми.Последните 6 месеца спрях регенериращите хапчета и котешкият нокът с идеята че и с тях и без тях се чувствам еднакво добре.Правех леки почивки м/у тях преди и държах горе-долу прилични показатели.През юли лекуващият ме лекар ми препоръча да започна лечение с хапчета заради повишаване на нивата но,поради факта че трябва да ги пия за цял живот отказах категорично.Докторът ми предложи и алтернативно лечение с инжекции всяка седмица но предупреди че може да повлияят негативно на съня ми,да се появят проблеми на нервна почва,чести изпотявания и други странични ефекти който аз категорично отказах.Преди 2 седмици бях отново на рутинният преглед и докторът ми показа графиката на монитора която е завишена в пъти от предходната година и ми препоръча незабавно да започна лечение.Каза че нивата ще спаднат до минимални показатели и ще предпазя черният си дроб от увреждане.И тук идва дилемата пред мен която споделих с него а сега и с вас.
Ако започна с въпросните хапчета Тенофовир който се предполага че може да пия цял живот ,но пък след Брекзит аз и семейството ми възнамеряваме да се прибираме завинаги в България,има ли възможност да използвам същите в България?
Може ли да започна с въпросните и да продължа с други в България?
Започнах отново да пия имуностимуланти и регенериращи хапчета.Може ли да се окаже прекалено негативно върху здравето ми ако откажа Тенофовира и опитам до април да сваля нивата,да спечеля време поне малко с котешкият нокът и т.н.?
Давам си ясна представа че съм аматьор в познанията за вируса все още и за това ще съм благодарен да споделите вашите мнения и да взема най правилното решение.
През април направих биопсия и резултатите според доктора бяха много дори.Каза че няма увреждания а преди седмица пристигна и писмо с резултатите ми за последните месеци което изисках да ми изпратят.Ще се радвам ако някой има желание да ги погледне и да сподели какво е положението.Това е една от основните причини поради която ще се приберем в България.Искам макар и малко късно да науча повече за хепатита и какво би било най-добро за мен и семейството ми.
В края на поста искам да ви споделя и нещо положително.В края на последната ни среща с др. Готто ,той сподели че два пъти в годината посещава конференции свързани с хроничния хепатит Б. В тях широко се обсъжда да се удвоят средствата за лечението на хепатит Б поради факта че хепатит Ц вече се лекува а болните от Б са много повече.Увери ме че до няколко години е сигурен че ще може да се лекуваме от вируса а когато някой ти вдъхне поне малко кураж е достатъчно човек да излезе с усмивка че дори и от лекарският кабинет...