Автор Тема:  Туризъм и пътешествия  (Прочетена 45118 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Туризъм и пътешествия
« Отговор #30 -: Януари 14, 2011, 22:37:53 »
ГОСПОДИ, колко красиво! И аз ти благадаря за невероятното усещане при разглеждането.
Поне за малко човек се пренася на толкова далечни и толкова въздействащи места! УДИВИТЕЛНО!

Неактивен BeRa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #31 -: Януари 18, 2011, 01:10:48 »
Оооо заповядайте.   :flowers: :flowers: :flowers:
Идеално място за почивка и отдих. Само спокойствие да искате тука. Радвам се че са ви харесали снимките и съм ви разведрила  :love5:
На мен пък страшно много ми харесаха снимките от Хърватия които Мери е споделила. Така се навих за една почивка до там, че не  е истина  :crying2: Определено на мен вече ми липсва буйната зеленина хехехехе

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #32 -: Ноември 08, 2011, 18:04:48 »
Ами че то имало тема за туризъм и пътешествия! И то невероятна! За какво ни беше да правим отделна - ако искате, преместете постовете за Лисабон и Прага тук, става ли?
С голямо удоволствие четох и разглеждах, благодаря ви за споделянето на тези прекрасни преживявания, хора. Най-интересно ми беше прекарването на Тедибон в Швейцария, но снимките на Вера бяха страшно екзотични, а пък тези на Мери от Хърватия - неописуемо красиви.
Много интересно ми беше и за Крушунските водопади, Геопарк Искър.
Въобще, ще бъде прекрасно да развием тази тема. Аз може би ще прехвърля някои спомени от албумчетата ми във Фейсбук тук - с голямо удоволствие се сещам за най-великата екскурзия, организирана лично от мен в Турция и преминаваща през Коня-Кападокия-Истанбул, а също за една пъстра и слънчева седмица в Барселона, за миналата Коледа и Нова година в Ню Йорк и още други хубавинки.
Обожавам я тази тема!

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #33 -: Ноември 08, 2011, 19:04:26 »
Ели, чакам с нетърпение снимки и впечатления от Ню Йорк. :girl_wink:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #34 -: Ноември 08, 2011, 19:30:27 »

Ще ми бъде нужно време да събера мислите си за Ню Йорк и да ги осмисля :) след като го видях, докоснах, помирисах, усетих вкуса му.

Не сградите, не светлините, не скайлайнът му ме очароваха. Това, което го прави красив, е разнообразието на хора с идентичност, свободата да бъдеш себе си, толерантността.

Нюйоркчани не са арогантни, не са парвенюта, не са високомерни, нито враждебни. Те просто са себе си – не се опитват да изпъкнат, нито се крият, не говорят на висок глас, нито си шепнат, не се мръщят, не правят забележки и винаги биха ви подали случайно изпуснатата на улицата ръкавица.

Тук правилата се създават, не за да се размаха пръст над нечия приведена глава, а напротив – за да се съхрани човешкото достойнство, да се уважи трудът, да се запази доброто ви настроение.

Много по-голямо значение се отдава на съдържанието, отколкото на формата. Може би затова е лесно да се сдобиеш с наръч свежи рози или лалета, но много трудно да купиш красиво изработен букет. Може би заради това е почти невъзможно да намериш изящни дрехи или обувки освен ако не си решила да изтеглиш кредит в петцифрена сума и да посветиш много уикенди на щателно претърсване магазините на 5-то авеню.

Но винаги можеш да изпиеш едно хубаво кафе, след като уточниш, че искаш еспресо :); да похапнеш вкусно кроасанче или търноувърче/руло с пълнеж от праскова; да влезеш в първия изникнал пред очите ти луксозен магазин, като чистосърдечно признаеш, че си там просто да се постоплиш, а на излизане да ти благодарят за вниманието; да ти подарят карта за метрото или да те поканят без билет в автобуса, защото машинката не чете кредитната ти карта.

Могат да те изненадат като на минус 10 градуса връхлетят в метрото с пухени якета, вълнени жилетки и сака, кожени палта, а от кръста надолу голи-голенички, при това със сериозни физиономии и с отворена книга в ръка. И всичко това, само за да те разсмеят! Могат весело да ти подвикват по улицата, че са влюбени в палтото ти или да се очароват, че си от България, защото в магазина им за първи път влизал човек от тази страна. Засипват те с въпроси какъв език се говори в България, по какъв случай им гостуваш, а накрая ти казват, че са много щастливи от запознанството – независимо дали от магазина им си излязъл като таралеж, нарамил тежки придобивки, или си излетяла като волна птичка, без от портмонето ти да падне перце...

Непретенциозни, естествени и различни именно един до друг нюйоркчани взаимно си придават уникалност, цвят, забележителност; изнежват вкуса ти към разнообразието, с което изобилно те засипват и шеговито подлагат на изпитание дълбочината на разума и чувствата, с които европеецът се гордее и измеренията на гордостта и предразсъдъците му, с които му пожелаваме да се раздели :)

« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 19:38:53 от eli13 »

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #35 -: Ноември 08, 2011, 21:38:36 »
Здравей Ели, прекрасно описание, чудесни разсъждения!
Без да съм посещавала Ню Йорк и със сигурност без да имам възможност и за напред да отида там, ти ти успя да ме пренесеш дори и за миг в различната обстановка!
Дали защото сме по-различни от тях, или защото рядко срещаме истински хора ние се впечетляваме?
И у нас е хубаво, и тух има хора надраснали себе си - с мечти, с идеи, съвършени. Там обаче възможностите им са по- толеми, а това никак не е малко. Сигурно  при тях това се цени повече.                                                            :flowers:

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #36 -: Ноември 08, 2011, 22:01:10 »
Чудесен разказ, Ели. Точно така съм си представяла този мегаполис и много ми се иска да имам един ден възможност да го посетя.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #37 -: Ноември 08, 2011, 23:08:24 »
Много ви благодаря за вниманието, душички. Моят личен фаворит остава Лисабон - мъничък, пъстър, морски /устието на Тежу си е направо като морски залив/ и толкова романтичен! Много весел през деня, меланхоличен нощем, толкова ароматен, вкусен и лежерен - това е градът, който рисува мечтите ми сега! Пък за по-нататък ще видим ...

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #38 -: Ноември 09, 2011, 08:46:46 »
Много ви благодаря за вниманието, душички. Моят личен фаворит остава Лисабон - мъничък, пъстър, морски /устието на Тежу си е направо като морски залив/ и толкова романтичен! Много весел през деня, меланхоличен нощем, толкова ароматен, вкусен и лежерен - това е градът, който рисува мечтите ми сега! Пък за по-нататък ще видим ...

Отидеш ли в Сидни ще си промениш мнението. Беден ми е речника да опиша красотата. Трябва да се види. Най-добре е да влезеш в залива от океана. Усещането е неописуемо.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007