Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - lili9306

Страници: [1] 2 3 4
1
Дъщеря ми е с хепатит С и се  лекува с Роферон. На 30.06 навърши 17 год. и трябва да й се направят следните реимунизации:
[b]Седемнадесет години
мускулно, 0,5 мл Реимунизация против тетанус
и дифтерия ТетаДиф ваксина
Седемнадесет години
вътрекожно, 0,1 мл Реимунизация против тубер-
кулоза (след отрицателна
проба Манту) БЦЖ ваксина
[/b]
Проба манту е отрицателна при нея.
Едногодишното лечение с Роферон приключи на 04.09.2010 г.
ПСР тест след лечението ще бъде направен след 6 месеца - през Март 2011. ПСР теста след 3 третия месец беше отрицателен, АСАТ и АЛАТ са в норма още след първия месец от лечението.
Трябва ли да изчакаме резултата от ПСР теста или може още да сега да й се направят двете реимунизации.
БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!

2
Привет на всички!
Имам нужда да споделям с вас, защото аистина разбирате за какво става дума.
Вече започнахме втория шестмесечен курс на лечение с Роферон. Документите подадох в РЗОК на 22.02, а протоколите получих на 31.03. с условието да преставя отново изследване на ТSH и при необходимост консултация с ендокринолог. В поданите документи резултата на 17.02. беше 0,19 UI/ML, но на 29.03. вече беше  0,045 UI/ML, а Free_T4 - 28.54. Ходихме на преглед при ендокринолог - естествено постави диагноза Хипертириодизъм, изписа й да пие Пропицил /3х1/ за шест месеца, като начало. Антителата МАТ /ТРО/  са в норма 9,77 при граници  /0 - 34/.
Отслабна видимо /няма никакъв апетит/, почти постоянно е с главоболие, косата й остана наполовина- това може би са резултати от лечението и от нарушената функция на щитовидната жлеза.А сега от Пропицила сигурно има сърбеж по тялото и главата.
 Мисля че успяхме да ограничим доста косопада с витамини Приорин екстра. Изпи една опаковка от 30 капсули и наистина вече не събирам по една шепа коси от пода. Поръчала съм опаковака от 60 капсули, за да пие още два пъти по месец. Не зная дали някой от форума е пил тези витамини /аз от интернет рабрах за тях/, но при нас подействаха.

3
След като прочетох написаното от вас - отново се разлаках. Дано ме разбирате, нямам думи, за да благодаря за подкрепата. Без вас не бихме стигнали за това време до тук и то с такива резултати.
На всички ви желая само ДОБРО, ДОБРО, ДОБРО. СТИСКАМ ПАЛЦИ НА ВСИЧКИ!!!!!!!!

4
Не съм писала скоро - времето лети - минаха пет месеца от началото на лечението на детето ми. Уж /а как ми се иска тази думичка УЖ да не я използвам/ всичко е в рамките на нормалното - изследванията, още след първия месец са в норма, ПСР теста след 3 месец - е отрицателен, почти няма странични проблеми, освен косопада - свърши една опаковка на Рене Фуртерер, но не виждах някакъв ефект и сега ползва на Виши - видимо  по-добре изглежда косата й. Правя й маски с Тривитаминол  и една малко по-особена /с червено вино, зехтин, мастика и урина/. На своя глава реших и я карам да пие бирена мая. Малко е отслабнала /щом и лекарката забеляза/ -  тя каза, че Роферона намалявал апетита.
   Проблем е и главоболието - освен от Роферона, се засилва и от астигматизма. Ходихме при офталмолог в София - безвъзвратно късно е открит проблема и нищо не може да се направи, освен очила с 4 цилиндира за болното око - установиха, че с него вижда 10%. По този повод един  съвет -  на 3, 6 и 11 години  водете децата си  на преглед при очен лекар и  настоявайте да бъде установено с апарат /не зная как се казва/ има ли астигматизъм.
   Утре отивам в Токуда за необходимите документи за продължаване на лечението за още 6 месеца.
   Желая ви сили, упоритост и вяра в доброто!

5
Забавни теми / Re: За любителите на музиката
« -: Декември 15, 2009, 16:04:23 »
Тази песен на мен много ми харесва.
Поздравявам ви с нея.
http://vbox7.com/play:d938d0f3

6
Здравей!
Да, д-р Лазарова преглежда с направление - обаче сега блокирах и не се сещам талон № 3 ли се казва. Трябва да е с код за специалист 52 /мисля, че не греша, но личния лекар ще ти го напише както трябва/ - детски гастроентеролог.
Пак ще те посъветвам, чуй се първо по телефона с нея.
И още нещо като вариант - по принцип часовете за преглед са заети, но се случва някой от пациентите да не отиде и часа остава свободен - ако ти е удобно и имаш време можеш да пробваш с направление и без предварително записан час.
Обади се на детска регистратура, за да разбереш кога д-р Лазарова е на кабинет , а не в отделението.
Ако имаш и други въпроси, ще ти отговоря непременно.

7
Здравей!
Пиша ти телефоните на д-р Елена Лазарова - детски гастроентеролог в Токуда
детска регистратура  -02 / 403 4948
детска клиника - 02 /403 4806
и мобилен 0884 933 064
И аз ходих веднъж при доц. Желев, но детето ми се лекува при д-р Лазарова, консултирам се и доц. Антонов.
Ако решиш да отидеш и в Токуда - първо говори по телефона с д-р Лазарова, защото ако се одбадиш за час за преглед на регистратурата, гаранция ще ти кажат чак след .... не знам си колко дни.
Трябва много ходене и много питане, докато се убедиш, че това, което казват лекарите наистина е така.
УСПЕХ!

8
На лечение съм / Re:И аз почнах лечение.
« -: Ноември 30, 2009, 17:07:16 »
Теди, голямо благодаря.
И аз преди няколко години имах сериозен проблем с щитовидната жлеза - хипертиреодизъм /може и да не съм го написала съвсем правилно/. Тогава ми казаха, че било наследствено заболяване, но аз не се сетих за близък с такъв проблем, по скоро при мен се получи от голям стрес, който преживях. Година и половина пих по схема Метизол /отначало по 6 таблети на ден/ и Пропронолол и да чукна на дърво след това не съм имала проблеми /поне веднъж годишно следя хормоните/.
Но за детето задължително ще искам направление и за тези хормони след 3 месец от лечението.
Благодаря, че ви има и че всички сте толкова добронамерени.
Желая ви само добро.


9
На лечение съм / Re:И аз почнах лечение.
« -: Ноември 30, 2009, 12:01:26 »
Пламене, здравей!
Извинявай, но искам да те попитам нещо - ти кои хормони следиш всеки месец - тези на щитовидната жлеза ли?
Все задавам въпроси, защото установявам, че все нещо съм пропуснала - на две седмици правим кръвна картина, а месечно и асат и алат - това достатъчно ли е?
Пиши как е минал прегледа в Токуда на третия месец от лечението - и ние ще ходим там през януари, но при д-р Лазарова в детско отделение. Предния път носих кръв за ПСР тест в клиниката на Мазнейкови.
Пожелавам ти резултатите от всичките ти изследвания да са така както трябва.

10
Аз имам пак въпрос - днес отново за трети път /месец и половина след началото на лечението/ направихме кръвна картина и нещата май почват да се влошават - левкоцитите продължават да падат и вече са 4,5, хемоглобина и той е паднал до 122, а пък тромбоцитите са се повишили на 247, еритроцитите и те малко са се понижили - 4,31. За хемоглобина и левкоцитите вече зная, че при лечението се понижават, но тромбоцитите при всички ли се увеличават?
Четох статии от форума и удачно ли е да купя бирена мая и Герисан? Ще я карам да  яде повече ядки и стафиди.

11
Благодаря отново на всички, които са ми писали.
Имам един въпрос  - най-после направихме изследване за титъра на хепатит В и резултата е следния - Анти HBs тотал  - >100.0 mIU / ml. В лабораторията, под резултата са написали, че има изграден имунитет срещу HBV. Това така ли е? Трябва ли да й се прави ваксина срещу хепатит В?
Анита, не сме от Варна. Но твърдо съм решила и за астигматизма да отида при лекар в София - имам телефона на д-р Галя Димитрова /все още не съм звъняла и не зная къде работи/, научих за очен лазерен център "Вижън", там детски офталмолог е
д-р Цонев и съм чувала добри отзиви за офталмолозите от Токуда. Проблема е, че не съм се насочила все още към никого, не мога да преценя къде ще е най-добре да отидем.

12
За кой ли път ме разплаквате.
Съжалявам, но не мога да намеря подходящи думи , за да изразя благодарността си и най вече удовлетворението от общуването с вас в този форум.

cvetna, както за хепатита в началото, така сега и за астигматизма не зная нищо.
Значи, ще се повторя - лекарката не изписа очила, защото разликата в диоптрите ще е голяма и тя въобще няма да може да ги носи. Сега, когато знаем за проблема, включително и Лили, като си затвори здравото око  казва, че с другото вижда замъглено  наблизо, а надалече  - почти нищо. Това се казвало "мързеливо око". Ясно, че в сравнение с хепатита това е малък проблем, но все пак и него трябва по някакъв начин да реша.
Дано, дано, дано всичко се оправи - и при детето ми и при вас - и аз, както вие, ви го желая от цялото си сърце и цялата си душа.

13
Здравейте!
Не можеше да не пиша точно сега - в петък направихме вторите изследвания /един месец след началото на лечението/ и меко казано съм доста изненадана - от АСАТ и АЛАТ. На 05.10., в деня в който започна лечението АСАТ 46, АЛАТ 75. На 06.11. - АСАТ 16,7,  АЛАТ 10,1. Това възможно ли е?
И другите изследвания            05.10.                            06.11.
    хемоглобин                          131                                 132
    еритроцити                           4,3                                 4,57
    левкоцити                           10,9                                 5,2
    тромбоцити                           217                                 211
Май всичко горе -долу е в норма.

Чета тук, че почти  всеки пие нещо допълнително към основната терапия. На нас не са ни казали нищо.

Уж се стараем да спазва  това, което препоръча доц. Антонов - много месо, мляко ,сирене.
Искам да споделя, защото в някои теми сте коментирали за диета, че доц. Антонов НЕ препоръчва червените зеленчуци и плодове. Винаги, когато сме коментирали какво може да се яде, той е отбелязвал това.
Вече 15 инжекции съм й поставила и /не смея да кажа, да не чуе дявола/ няма оплаквания.
Освен главоболие. Но за него се разбра причината - водих я на очен лекар - просто ей така, прочетох тук във форума, че е добре да се прегледат очите. И добре, че сме отишли - появи се нов сериозен проблем /не е свързан засега с хепатита и роферона/ астигматизъм - много голям. Лекарката уж щеше да й изписва очила, но в крайна сметка каза, че не може да направи нищо и ни праща в София, евентуално за леща.
И... успях да я накарам да си постриже косата - после 2 дни беше чудо - като каза, че не се харесва с къса коса -то беше рев . Но нещата се поуспокоиха и на новата прическа вече  не обръщаме внимание.
Купих й шампоана на Рене Фуртерер, който препоръчвате.
Има ли нещо, което пропускам, а трябва да правим?
Това е засега при нас.
Всичко добро на всички!

14
Моята история / Re: HCV+
« -: Октомври 28, 2009, 11:35:10 »
Митко, и на мен ми стана много тъжно, заради състоянието, в което се намираш. Моето дете е на 16 години и сега се лекува с Роферон А - какъв ще е резултата въобще не зная, а как ще развият нещата в бъдеще - още по-малко.
Искам категорично да ти кажа, че ти трябва да се бориш - не разчитай на голямо съчувствие и разбиране от служители в РЗОК,  от лекари,  /някои правят изключение, разбира се/, не мисли, че всичко от самосебе си ще върви по реда си -нужно е много да ходиш, да питаш, да се срещаш с един, втори лекар,  да търсиш познати, които, където могат да ти съдействат, да четеш и да питаш най-вече в този форум.
Почти всеки, който ти е писал, ти е казал за доц. Антонов. Аз също ти казвам да отидеш при него - той  е преди всичко човек. По принцип май всеки ден до обяд е в отделението на болница "Свети Иван Рилски". Върви там около 11 - 12 часа, помоли го да ти погледне изследванията и да ти каже какво да правиш.
Ето телефона на Габриела /сестрата, която е с него на кабинет/ 0888 244 908
Кажи й, че проблема ти е изключително сериозен, попитай дали доц. Антонов е на работа и дали е удобно да се видиш с него.
ДЕЙСТВАЙ!

15
Отново благодаря за топлите думи!

Искам да попитам - кръвна картина на всеки две седмици ли трябва да се прави или веднъж месечно. Дадоха ми таблица, в която да нанасям резултатите, но в нея първото изследване е две седмици след началото на лечението и после ежемесечно - кръвна картина и АСАТ и АЛАТ.

Разглеждала съм снимки във форума - всички сте много хубави. Наистина.
Всичко добро ви желая.

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007