Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - ralka

Страници: [1]
1
Здравейте приятели!  :love5:

Изчаквах резултатите след приключване на лечението преди да пусна тази тема и те вече са на лице. Тази сутрин говорих с професора и той ме зарадва с новина – вируса не се открива, ПСР орицателен. :dance: :dance: :dance: Не мога да ви опиша как се почуствах, почнах да крещя по телефона “супер, супер”, голямо вълнение. Ето това е, всичко си е струвало,  много съм щастлива и от сутринта не мога да си намеря място. Ще отида да запаля и една свещичка за същият резултат и след 6 месеца.

И за всички лекуващи се – стискайте зъби, защото след приключването на лечението нещата светкавично се променят. Не мога да ви опиша как човек за месец се преобразява и си връща нормалният тонус, концентрация (както каза Румбата на последната среща “ изведнъж ти просветва”). Няма ги вече досадните болежки, скапаното настроение, възвърна ми се желанието да върша изобщо някакви неща- общо взето не мога да се спра да действам, да се движа и не преставам да бърборя- голям купон.   :party:

Добри хора, прегръщам Ви силно и Ви благодаря за подкрепата и  информацията, която дава този, за мен най-ценен форум.
Мили приятели пожелавам на всички Ви успешно лечение и Ви чакам всички тук с отрицателни резултати- желая ви го от сърце.  :hug1:

Поздрави,
Ралка

2
Честита Нова Година!
Пожелавам на Вас и целият Ви екип много здраве и професионални успехи!

Бях диагностицирана с хроничен хепатит ц (генотип1), преди близо две години, като започнах лечение с пелигриран интерферон и рибавирин преди 8 месеца. Също така страдам от Псориазис от 16 години. Месец след започване на лечението се прояви страничен ефект обостряне на псориазиса, като от слабо изразени плаки в областта на тялото и скалпа до 70% покритие на тялото.  Беше ми предписана фототерапия (UVB), за контрол на псориазиса, от която ефекта е задържане на разпространението.  До момента резултата е 60% покритие на тялото, като се разпространява и  в областта на лицето, където лечението е много деликатно и при мен без ефект.

Въпросът ми е, дали сте имали пациенти с псориазис и хепатит, подлагани на лечение с интерферон и рибавирин и ако да, как сте поддържали обострянето на псориазиса?

3
Здравейте,

лятото поприключи, за съжаление, но реших да споделя това, което аз знам за излагането на UV- лъчи по време на лечението.
Причината за препоръката на проф. Чернев и на други специалисти в областа, да не се излагаме на слънце е, че много ниските или високи температури, големите дози ултравиолетови лъчи и йонизиращата реакция потискат имунната активност, което затормозява организма при борбата му с вируса.
Прочетох в друга подобна тема - за излагане на слънце с цял бански. Това не е решение, защото няма нищо общо с локалното облъчване на кожата, в случаят черният дроб.
Аз страдам от псориазис и периодично се подлагах на лечение с UV-лъчи.
След започване на лечението ми за хепатит, проф. Чернев ми забрани категорично да се подлагам на процедурите.
Лекуващият ме дерматолог д-р Росица Денчева беше на същото мнение, след като разбра, че съм започнала лечение. Именно тя ми обясни, че излагането на UV-лъчи потиска имунната система и е противопоказно при лечението на хепатити, както и няма значение коя част от тялото се облъчва, така че  избягвайте плаж/солариум или излагане, под каквато  и да е форма на UV-лъчи.

Поздрави

4
Здравейте!
Името ми е Ралица и съм на 29 години, с "диагноза хроничен хепатит Ц" - генотип 1+2+3.
Заболяването ми откриха покрай друго мое заболяване "Псориазис".
Започнах лечение преди 3 седмици с "Пегасис" и "Копегус" - чуствам се много добре:)
Лекуващият ми гастроентеролог е проф. Чернев - изключителен професионалист!
Ще се радвам да помогна на всеки, който има въпроси относно лечението и подготовката за него.

А относно псориазиса, ако имате въпроси питайте- лекувам се от 15 години и да не кажа голяма дума съм изпробвала почти всичко!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007