Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Радостена Куцарова

Страници: [1]
1
Моята история / Здравейте!
« -: Декември 06, 2010, 01:10:38 »
Отдавна следя темите в този форум и благодарение на него научих неща, които нито джипито ми, нито гастроетеролозите при които съм ходила до сега са ми казали.
Ето и моята история.
След кръводаряване през 2006 г. ми откриха хепатит Б (HBsAg). Всяка година джипито ми дава направление за изследване на носителството на австралийския антиген, а след това - направление за гастроентеролог. След изследване на чернодробните ензими (които винаги са били в норма) специалистите ме успокояваха, че тъпата болка, която чувствам в дясното подребрие се дължала на прегъната злъчка и на газове в дебелото черво. В заключение: "Здрав вирусоносител и не се налага лечение!".
Тази година, както и предишните, отидох при джипито си за направление за гастроентеролг, но той ми отказа. Започна да ми развива теории, че може да съм се изчитила от този вирус и изброи няколко свои пациенти, които без никакво лечение се изчистили от този вирус. Каза ми да се изследвам за носителството и в зависимост от резултата ще прецени какво да прави. Направих изследването и резултата е POZITIVE(+) 248,73 единици S/N (тези единици не знам какво показват). Направих справка с предходно изследване - 185,31 единици и това ме обезпокои. Показвам двата резултата на джипито ми и той ми обяснява, че това означавало че организма ми се бори с инфекцията и ми отказа направление за специалист. Едва си изпросих направление за чернодробните изследвания. Много ме заболя от тези просии (БЪЛГАРИТЕ НЯМАЛИ ЗДРАВНА КУЛТУРА).
Както споменах по-горе благодарение на всичко публикувано в сайта на ХепАктив във връзка с вирусните хепатити, аз предприех следната стъпка: изследвах се по скрининга на сдружението Хепасист и бях насочена към клиниката по гастроентерология към УМБАЛ "Света Марина" гр. Варна. Там ме консултира доц. Мария Атанасова. Предписа ми изсладвания. Ето и резултатите:
HBeAg - (-) отрицателен
AntiHBe - (+) положителен
AntiHDV (-) отрицателен
Заключение: Данни за хронична HBV инфекция в стадий на имунен толеранс. Три месеца да пия Легалон 140 или Карзил 30 и всеки месец да си правя чернодробните изследвания (за които джипито едва ми даде направление - специалистите като искали такива изследвания да си ги правели те, а не да прехвърлят топката на тях и да дават основание на здравната каса да ги глобявала че я източвали). От 2 седмици пия Легалон. Днес ще се обаждам на доц. Атанасова за да ми каже кой ден да отида в клиниката за да ми направят изследване за PCR HBV от скрининга на сдруженито.
Предполагам, че някои ще ме упрекнат за тази моя стъпка, носъм свидетел на подобно лечение: брат ми бешеболен от хепатит Б и по същия начин беше лекуван - почина от усложненията на този вирус.
Въпросът ми е: След като съм тръгнала по този скрининг какви други изследвания трябва да ми се направят и как да процедирам по-нататък?

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007