Автор Тема:  Изчистване на камъни от жлъчката с помощта на билки  (Прочетена 253238 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Изчистване на камъни от жлъчката с помощта на билки
« Отговор #105 -: Октомври 19, 2012, 13:55:16 »
Преди 3 дни завърших трети курс приемане на билката на бай Васил. Този път изкарах 23 камъка, като най - дългия беше 1,8 см, но имаше доста камъни по 1 см от всичките 23.  Третя ден нямаше никакви изхвърлени камъни и аз прекъснах взимането на билката - няма смисъл повече. Опита ми от предишните 2 пъти учи, че ако веднъж няма камъни, те не се появяват и до края на курса, въпреки приемането на лечебният сок. Равносметката ми е - първи курс прием - 77 камъка, втори куср - повече от 44, а трети - 23. Така показаха и ехографските снимки - след 2 курс имаше голям % светла част , имаше само в средата едни дълги сенки, които се надявам да са изчистени сега. Снимка ще правя след 7-8 дни и тогава ще се види. Ако има нужда, ще правя 4-ти курс, но сега вече след 6-7 месеца,т.е. малко почивка от приемите.

Неактивен bogdanov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Чернодробна стеатоза
« Отговор #106 -: Октомври 19, 2012, 15:18:57 »
Аз също направих тридневния курс и се чувствам отлично. Болките изчезнаха/дано не се появяват повече :smile:/, направо ми "светна пред очите".
Интересна е информацията за бай Васил. Според сайта за отварата той е бил пенсиониран по болест с диагноза цироза, най-вероятно става дума за вторична билиарна цироза. Според инфото в нета самия той би трябвало да е около 87 годишен, много прилична възраст за човек преболедувал цироза!

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #107 -: Октомври 20, 2012, 10:10:08 »
Да, не знам на колко години е, но е доста възрастен човек. Но пък се държи и не изглежда грохнал.

Аз също направих тридневния курс и се чувствам отлично. Болките изчезнаха/дано не се появяват повече :smile:/, направо ми "светна пред очите".
Интересна е информацията за бай Васил. Според сайта за отварата той е бил пенсиониран по болест с диагноза цироза, най-вероятно става дума за вторична билиарна цироза. Според инфото в нета самия той би трябвало да е около 87 годишен, много прилична възраст за човек преболедувал цироза!

Неактивен bloemy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #108 -: Декември 05, 2012, 07:10:02 »
Здравейте,
Юни месец съвсем случайно ми откриха камък в жлъчката. Цели 25 мм. Кризи, да чукна на дърво не съм получавала.
Въпроса ми е към всички с по-големи камъни и ползвали билката на бай Васил, има ли шанс тази канара да я изкарам през 7-8 см каналчета или по-добре да не рискувам?
От юни насам пия едни чайове, дадени ми от много хвалена фитофармацевтка. За момента обаче камъка си е на място.

Неактивен bogdanov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Статус: Чернодробна стеатоза
« Отговор #109 -: Декември 05, 2012, 11:15:36 »
Можеш да пробваш, мисля че дори и да не помогне няма и да навреди. Все пак имай предвид, че основната съставка на отварата на бай Васил е реза, според твърденията на един лекар недолюбващ билкарите.

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #110 -: Декември 05, 2012, 12:08:51 »
Ако лекар,ти е казал че камъка в жлъчката ти е толкова голям като размер,че неможе да излезе през каналчетата не го прави. Аз също съм с камък в жлъчката който не може да излезе през каналчетата и лекаря ми забрани да правя каквито и да е опити с билки да го изкарвам. Може да стане много по зле ситуацията. Ами ако това 25мм камъче ти скъса жлъчен канал ? Какво правиш? На мен доц Генов /ИСУЛ/ми каза,че мога да си живея с него,мога да получа криза,ама може и да не получа.Ако получа така,няма друг начин за отстраняване освен оперативен. Така ,че според мен не рискувай .

Поздрави,

Ивето
« Последна редакция: Декември 05, 2012, 12:22:26 от ivka81 »

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен bloemy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #111 -: Декември 05, 2012, 15:29:24 »
Лекаря, който ми откри камъка беше хирург/от ИСУЛ/ и ми каза, че жлъчката задължително трябва да се махне и нямало друг начин за лечение. Беше готов едва ли не още на следващия ден да ме оперира. Единственото, което ми каза беше, че при евентуална браменност, тъй като не съм раждала може да стане много голяма беля.
На следващия ден започнах да пия билките, за които споменах по-горе като фитофармацевтката /Цонка Даскалова/ ми каза, че за 2-3 месеца трябва да изхвърля камъка. На 4-я месец ходих на ехограф, но при друг доктор, камъка си беше на място. Неговото мнение беше, че щом не ми създава проблеми, за момента да не ходя да ме режат. Ако почувствам обаче болки, ще бъда един вид "спешен случай""
Засега си продължавам с билките, но се чудих дали да не пробвам и с отварата на бай Васил. Определено искам да избегна ножа...

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #112 -: Декември 06, 2012, 02:27:00 »
Засега си продължавам с билките, но се чудих дали да не пробвам и с отварата на бай Васил. Определено искам да избегна ножа...
Здравей,
Всички, които пият тези билки явно искат да избегнат хирургическа намеса.
Няма как обаче ние да ти препоръчаме или не какво да направиш, при положение, че явно този камък ако тръгне да излиза може да бъде много опасно за теб.
Препоръчвам ти да се консултираш с още лекари, няма как някой тук да свърши работата на лекарите.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен bloemy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #113 -: Декември 06, 2012, 07:14:22 »
Благодаря за отговорите :)
Ясно ми е, че тук няма кой да ми даде конкретен отговор, а и всеки си поема риска. :)
Мисълта ми беше хора, с по-големи камъни, пили билката да споделят техните наблюдения.

Неактивен Lidy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #114 -: Декември 29, 2012, 13:13:19 »
acho13 Какво стана на ехографа?
Аз удържах да пия билката ден и половина преди около две години, 26мм на стеснената част причини запушване и голяма криза, този ден и половина тогава не помогна, сега пак получих 10 дни мъки, имам два големи камъка в жлъчката, но този на усмуса или там как се нарича прави най-голям проблем. Всички хирурзи казват, че съм за операция. Но аз реших сега пак да пробват от днес, пак пия билката, зехтина и минералната водичка. Поръчах билката по еконт от Севлиево, дъщерята на бай Васил ми я прати. За да ми е по-лек приема слагам по малко кисело мляко в зехтина и взимам по един случащ бонбон след това. Чудя се може ли след зехтина да взимам по едно локумче мисля, че някъде го бях чела..? Много се надявам сега да удържа и наистина да изкарам камъните в жлъчката независимо от големината йм. Аз съм на 26 години и още не съм раждала и искам да се изчистя преди това. Вие през колко време повтаряте процедурата си, ако няма резултат на ехографа първия път? Колко време след процедурата трябва да ида на ехграф? Леки болки в областта на жлъчлата и отзад нормални ли са повреме на курса?
Моля ви хората които имат очевидни добри резултати и на ехографа нека пишат това ме стимулира и ми помага да продължа! Желая късмет и здраве на всички  :girl_angel:

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #115 -: Февруари 01, 2013, 04:50:49 »
Аз удържах да пия билката ден и половина преди около две години, 26мм на стеснената част причини запушване и голяма криза, този ден и половина тогава не помогна, сега пак получих 10 дни мъки, имам два големи камъка в жлъчката, но този на усмуса или там как се нарича прави най-голям проблем. Всички хирурзи казват, че съм за операция. Но аз реших сега пак да пробват от днес, пак пия билката, зехтина и минералната водичка. Поръчах билката по еконт от Севлиево, дъщерята на бай Васил ми я прати. За да ми е по-лек приема слагам по малко кисело мляко в зехтина и взимам по един случащ бонбон след това. Чудя се може ли след зехтина да взимам по едно локумче мисля, че някъде го бях чела..? Много се надявам сега да удържа и наистина да изкарам камъните в жлъчката независимо от големината йм. Аз съм на 26 години и още не съм раждала и искам да се изчистя преди това. Вие през колко време повтаряте процедурата си, ако няма резултат на ехографа първия път? Колко време след процедурата трябва да ида на ехграф? Леки болки в областта на жлъчлата и отзад нормални ли са повреме на курса?
Моля ви хората които имат очевидни добри резултати и на ехографа нека пишат това ме стимулира и ми помага да продължа! Желая късмет и здраве на всички  :girl_angel:
quote author=Lidy link=topic=2757.msg58263#msg58263 date=1356779599]
[/quote]
На 29.12 съм на работа и чак сега видях във форума, че се интересувате от моето мнение за билките на бай Васил.засега трети път не съм билна ехограф,а отдавна трябваше. Някак си се успокоих душевно и реших да не бързам с изследването.Резултата засега е, че веднъж,след употреба на суха храна и повече( май ) люта горчица започнаха някъкви болки,а аз по навик веднага изпих комбинацията - нош па, бусколизин и спазмалгон - по 2 броя. Преди болките минаваха след 10-12 мин, сега веднага след приемането на лекарствата преминаха. Чувал съм, че и когато нямаш камъни вече пак има по някоя и друга криза и аз си обяснявам това с наличие на клетъчна памет. Явно тя е причина за кратката кризичка, но все пак какъв кеф, че не ме мъчи дълго. А преди да почна с първото изчистване миналата година,през 2010 г имах една криза с болки над 6 часа, че даже накрая и в Пирогов ходих за инжекция.
Очаквам чиста или почти изчистена жлъчка като отида сега, след около 10 дни. От бай Васил в разговор съм  чул, че на ехограф се ходи около 10 дни след процедурата, но не обясни защо.
От личния опит се убедих, че че въпреки уверенията на бай Васил за 100 % ефект, не е така. Трябва повторение(я), докато се стигне до задоволителна картина на ехографа. Моето мнение е, че въпреки този извод е по - добре да се направи процедурата, а не да се реже жлъчката. А и се поотслабва, изчиства се организма за тези 3 дни.
Не съм медицинско лице, съвети не би трябвало да давам. Така че , бих помолил този пост да се
разглежда  като споделен опит.
А за локумчето по време на приема на билките - питай по телефона бай Васил - 071892583. А порад
и закъснението с отговора, ако си направила процедурата, ти пожелавам да е успешна. Но все пак - най много камъни излизат в края на 1 ден и втория, после нищо, поне така беше при мене, а аз първия и втория път не съм си позволил отклонения с изключение на 5-ия прием първия ден при първото приемане на билката.
билката.

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #116 -: Февруари 27, 2013, 10:27:49 »
Днес е особено щастлив ден за мене - ходих на ехограф и се установи,че няма какво да се снима - имало слаби следи от нещо, но камъни няма.
Сега рекапитулацията - след 3 пъти чистене и всеки път  след чистенето снимки,имам пълната история на лечението. Големината на камъните постепенно намаляваше и сега вече всичко е почти чисто, само следи от нещо, но няма какво да се измери. доктора се чудеше какво става.
Имам и снимки, изпратих такива и на сайта на бай Васил. Процеса при мене не беше лек, но след 3 пъти сега съм вече спокоен.
Имайте вяра в лечението. Изпълнете го стриктно. Има светлина в тунела. Който не вярва,тъй като има много такива хора,а и аз съм един от тях, мога да покажа цялата история в снимки по дати.

Неактивен Lidy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #117 -: Февруари 27, 2013, 23:21:57 »
Здравей acho13!
Много се радвам за теб и съм много щастлива да чуя това от теб, даваш ми надежда и истинска надежда!!! Моля те, ако не те притеснявам да ми дадеш твой мейл да си пишем, имам толкова въпроси към теб. Обнадежди ме, при мен положението е същото :( на мен лекарите освен операция друг изход не дават и изобщо ситуацията ми е сложна. Ще се радвам подробно да споделиш с мен целия си опит и да си пишем, така искам и аз да мога след време да кажа същото като теб! Желая ти всичко най-добро и чакам да ми отговориш

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Днес е особено щастлив ден за мене - ходих на ехограф и се установи,че няма какво да се снима - имало слаби следи от нещо, но камъни няма.
Сега рекапитулацията - след 3 пъти чистене и всеки път  след чистенето снимки,имам пълната история на лечението. Големината на камъните постепенно намаляваше и сега вече всичко е почти чисто, само следи от нещо, но няма какво да се измери. доктора се чудеше какво става.
Имам и снимки, изпратих такива и на сайта на бай Васил. Процеса при мене не беше лек, но след 3 пъти сега съм вече спокоен.
Имайте вяра в лечението. Изпълнете го стриктно. Има светлина в тунела. Който не вярва,тъй като има много такива хора,а и аз съм един от тях, мога да покажа цялата история в снимки по дати.

Да , ама не. Явно се храня неправилно, защото имам отново камъни в жлъчката. Днес поръчах от дъщерята на бай Васил билката, за да почна пак чистене. После ще напиша за броя на камъните, които евентуално ще изхвърля.

Неактивен Ивелина

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #119 -: Септември 10, 2013, 15:26:35 »
Здравейте, преди седмица след поредната криза разбрах, че жлъчният ми мехур е пълен с множество песъчинки.Аз също си поръчах билката от бай Васил но все още не съм я започнала, защото въпреки , че доста пъти препрочитах написаното във форума все още имам притеснения свързани със изчистването.Тъй като песъчинките са запълнели почти целият мехур ме е страх да не направя някоя страшна криза. Моля ако има някой да сподели опит, защото наистина се двоумя.Благодаря предварително :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007