Автор Тема:  Моето лечение  (Прочетена 316306 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радостена Куцарова

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 73
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моето лечение
« Отговор #420 -: Февруари 11, 2011, 17:44:41 »
Браво, Руми! :clap: :clap: :clap:
Нека винаги  ПСР-а да е на --------!!! :congrats: :congrats: :congrats:

Неактивен pamche

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 980
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #421 -: Февруари 11, 2011, 18:47:47 »
Евала Руми зарадва ме , дано завинаги ПСР-ра да си остане отрицателен  :good:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен ralka

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 366
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #422 -: Февруари 11, 2011, 18:48:46 »
Браво Руми  :clap: :clap: :clap:

Страхотна новина, само това да чуваме от теб.  :bravo2:

Неактивен tetibulka

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2318
  • Пол: Жена
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #423 -: Февруари 11, 2011, 19:25:56 »
Руми,
ето затова имаше смисъл да си направиш този ПСР - да повярваш, че лечението върви добре, и да не се обезкуражаваш.

Честито.

А за Трансметила - ситурна съм, че бързо ще ти свали ензимите, но и вярвам, че те и сами ще почнат да падат. По-добре да го пиеш, все пак.

Дани

Hang in there.

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #424 -: Февруари 11, 2011, 19:45:53 »
Благодаря Ви, приятели за пожеланията! :girl_haha: Дано за винаги да е изчезнал този "звяр". :witch:

В понеделник ще  направя  АФП и феритина за да проследя и тях.

Искам да споделя и друго:консултирах се онлайн с доц.Герчева  /хематолог/ в сайт- www.ZDRAVENCHAS.org  във връзка с поддържане на високо ниво на серумното желязо.

ОТГОВОРЪТ и е:

"За да се изключи или потвърдихемолитична анемия и да се разбере точната причина за повишаване на серумното желязо, е необходимо да се изследва броя на РЕТИКУЛОЦИТИТЕ.
При описване на резултата прибавете  показателите- MCV   и   MCH"

Неактивен tedi

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1168
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #425 -: Февруари 11, 2011, 20:00:42 »
Честито!!!!

Никога вече да не видиш положителен теста!
 :clap: :clap: :clap: :clap:


Поздрави,
Теди

Неактивен cvetna

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 584
  • Пол: Жена
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #426 -: Февруари 11, 2011, 20:10:12 »
Поздравления за страхотния резултат  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен anita

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2988
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #427 -: Февруари 11, 2011, 21:20:32 »
Поздравления, Руми!

Само минуси да виждаш  :flowers:


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен ivka81

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 608
  • Пол: Жена
  • генотип 1b
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #428 -: Февруари 12, 2011, 22:52:40 »
Браво РУМИИИИИИИИИИИИИИИИ :)))))))))))))))))))))



Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #429 -: Февруари 13, 2011, 18:14:46 »
Здравейте, искам да питам каква означават следните изследвания?
От параклиниката в епикризата са поместени тези резултати: CRP-<0.168,  LgA-2.24(0.7 - 4),  LgG-14(7 - 16)-специално това изследване ми обясниха, че е за алкохолен Хепатит,  LgM-0.294(0.4 - 2.3).

Имам направено изследване, което е обозначено като: AntiHBs (+) - за какво се отнася?
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 21:32:09 от Rumi_ »

Неактивен Vancheto

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *******
  • Публикации: 1558
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моето лечение
« Отговор #430 -: Февруари 14, 2011, 10:42:41 »

Имам направено изследване, което е обозначено като: AntiHBs (+) - за какво се отнася?
Това са антитела за хепатит Б.При теб са положителни, което означава че имаш имунитет след ваксина за хеп.Б или прекаран вече остър хепатит Б.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #431 -: Февруари 14, 2011, 15:19:22 »
Здравей Ванче, а другите изследвания какво показват? Днес питах гастроентеролога и той обясни само, че били имуноглуболини??? Те за какво се отнасят? Нищо не разбрах. Съвсем се обърках. :fool3:

Неактивен Vancheto

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *******
  • Публикации: 1558
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моето лечение
« Отговор #432 -: Февруари 14, 2011, 16:02:52 »
Ето това намерих в нета, обяснено накратко и на достъпен език :
 
"...Най-често IgM се увеличават при вирусни инфекции, IgG при бактериални. Високо IgE говори за алергии, а IgA е ниско при деца с инфекции на дихателната система.
По принцип, когато се излседват имуноглобулини, се търси техния титър. Когато един титър не се повишава, това означава, че инфекцията не е активна. Ако втората му стойност е 4 пъти по-висока от първата, това означава, че болестта е в острата си фаза.."
"..От лабораторните изследвания най-важният показател, който говори за бактериална инфекция, е CRP (C-реактивен протеин). Това е острофазов белтък, който най-бързо се увеличава при такава инфекция. Нормалните му стойности в повечето лаборатории са 6 мг/мл..."
 
http://drmaneva.com/?p=547
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #433 -: Февруари 14, 2011, 17:24:55 »
Ванче, много ти благодаря!Прочетох, добре, че сте вие! :clap:
Посетих днес специалист, носех всички изследвания: разлистя, разгръща, раздава поздрави  :hug1:ицелувки на дами по телефона....
Аз по запомних пожеланията,отправени към дамите, отколкото становището му по моя хепатит???
 В крайна сметка ми пусна АФП, ретикулоцити, ПКК и ДКК. :girl_haha:

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моето лечение
« Отговор #434 -: Февруари 17, 2011, 15:17:14 »
Здрявейте отново,
ето последните ми изследвания:

WBC                2.84                                  (4.0-11.0)
RBC                  3.10                                 (4.0-5.5)
Hgb                  101                                  (120-160)
Hct                    0.304                               (0.350-0550)
Pit                     97                                    (140-440)
MCV                  97.8                                  (82.0-98.0)
MCH                  32.6                                  (28.0-33.0)
MCHC                333                                   (330-350)
GRAN                 1.52                                  (1.30-7.40)
AFP                    9.180                                (0.5-11.3)
ретикулоцити   31                                     /24-80/


От трансметила много ме заболя стомаха и корема  /изпих само две хапчета/ и го спрях за сега.
Посетих гастроентеролога, но и той се чуди на моите резултати.Гледа ме на ехограф: черен дроб не  увеличен, образно не се вижда стеатоза и цироза, далак и жлъчка - Б.О.
 Изпрати ме на гинеколог. Преглед  и видеозон - Б.О., цитонамазка - ПАП / 1- 2 гр./. Видя нещо на уретрата и утре ме изпраща на нефролог??? Само при такъв специалист не съм  ходила.   :sad3:
« Последна редакция: Февруари 17, 2011, 15:32:50 от Rumi_ »

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007