Автор Тема:  От днес започнах лечение  (Прочетена 67206 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: От днес започнах лечение
« Отговор #30 -: Март 04, 2011, 16:02:30 »
Здравй lyudmila!

Пожелавам ти леко лечение, без много и неприятни странични ефекти!

Не се притеснявай за левкоцитите, нормално е да паднат първите седмици и то с доста.

За боядисването на косата, разбира се, че можеш да използваш обикновенна боя, особено при наличието на такъв повод.  След 2рия-3тия месец сама ще се откажеш от нея. Аз си боядисвах моята коса по-светла от естествения ми цвят и използвах боя с амоняк разбира се - иначе няма как да се получи ефекта. След започването на лечението я боядисах още два пъти в първите два месеца и след това спрях. Като видях как половината ми коса опада за две седмици, реших да си оставя моята да израсте. Ама тя пък започна да излиза една бялаааа - ужас. По съвет на фризьорката ми започнах да се боядисвам с напълно безвредна билкова боя- оцветител с моя естествен цвят. Определено положението стана по-добре. Е, не покриваше белите коси на 100%, ама пак изглеждах къде по-прилично от преди. И сега все още се боядисвам с нея. Страх ме е да опитам с друга боя, докато не ми се възстанови косата.

Пожелавам ти щастлив семеен живот, много любов и щастие. :flowers:

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 103
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #31 -: Март 04, 2011, 20:26:17 »
Ирка,благодаря ти много!За косата най вероятно ще стане както казваш и сама ще се откажа.Това определено
ще ме извади извън равновесие.Но ще му мисля като дойде.
Като чета тук,всички взимате някакви витамини.Странно защо,тук ,в Италия,не ми препоръчват абсолютно нищо
допълнително.Дори и при много ниски левкоцити,казват,че няма никакав смисъл.Вече нищо не разбирам.
Лека вечер на всички!!!!

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #32 -: Март 04, 2011, 20:37:28 »
Това определено
ще ме извади извън равновесие.Но ще му мисля като дойде.

Аз никога не съм била на лечение, но пък се ужасявам от падаща коса.
Пробвала съм с бои и доста гадно ми се отрази.
От три-четири години ползвам къна. Е, бавно е, изборът на цветове не е кой знае какъв, ама пък косата си ми е на главата. И доста прилично ми покрива бялата коса.

Дани
Hang in there.

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #33 -: Март 05, 2011, 05:52:20 »
lyudmila, аз се лекувах в САЩ. Тук също никой не ми препоръча да пия каквито и да е витамини, билкови или хранителни добавки. Няколко пъти ги питах дали да пия нещо допълнително, да се храня с нещо по-специално, за да спра падането на кръвните показатели, особено на левкоцитите. Всеки път ми отговаряха, че няма смисъл - докато съм на лечение -така ще е. Ако паднат кричтично, те щяли да ми дадът нещо. И това е. Така и през цялото лечение не съм пила нищо допълнително, хранех си се с каквото можех да изям и каквото ми се ядеше, че и плюс това апетит нямах никакъв. За косата също не съм ползвала нищо специално. В началото си бях купила един шампоан Ниоксин - за косопад и третирана коса, но след като той свърши към третия месец започнах да използвам по - мек обикновен шампоан.  Просто лечението си минава през определени фази и това е - трябва да си мине. Така като четях темите на потребителите които взимаха добавки и използваха специални продукти за косата, голяма разлика нямаше с мен. Всичките минаахме през едни и същи периоди, горе долу през един и същи период на лечението.

Всъщност бяха ми изписали желязо да пия защото имах /и все още имам/желязодефицитна анемия.  Ама на мен толкова ми беше писнало да пия хапове, че и него не пиех. Започнах да го пия чак след края на лечението и то пак не особено редовно.

Поздрави!

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #34 -: Март 21, 2011, 11:32:15 »
Здравейте!
Отдавна не сам писала,защото чаках резултатите за активноста на вируса.При започване на лечението беше

321 878,а на първият месец от лечението е 8700.Според лекарката това е един много добър отговор,но
според това което четох не трябваше ли да е отрицателен?
Моля,пишете ми какво мислите по въпроса.Благодаря предварително!

Неактивен Svi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #35 -: Март 21, 2011, 12:03:17 »
Здравей ,
резулатът ти е много добър наистина  :congrats:, спада е голям, което предполага, че на 3 месец вероятно вируса няма да се открива
Не знам каква е схемата за проследимост в Италия , тук правим ПСР на 3 -4 месец от лечението , но при теб щом още на първия месец има такъв напредък значи реагираш добре и има ефект от лекарствата
Давай смело, ще го пребориш
Ако имаш въпроси и проблеми с пътуванията - пиши, аз пренесох сума ти  интерферон и хапове по време на лечението си.

Сви

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #36 -: Март 21, 2011, 16:00:58 »
Благодаря ти много за отзивчивостта,в Италия тези изследвания ги правят всеки месец.Относно пренасянето
на интерферона 2 пъти вече пътувах и за сега хладилната чанта действа,притесняват ме само високите
температури през лятото.Аз съм от Дупница и дори и със самолет имам нужда от поне 8 часа при най-добрия
случай.

Неактивен Svi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #37 -: Март 21, 2011, 21:25:13 »
Здравей ,
не знам каква хладилна чанта ползваш, но за лятото със сигурност трябва от стабилните твърдите чанти( не от плат). На мен ми се е случвало по 10-11 часа да пътувам с такава , малко се поразтапят ледените блокове, но държат хладно , все пак необходимата температура не е 0 , а 3-8 градуса.Ако ти се случи да ти се разтопят много ледовете, можеш в самолета да помолиш да дозамразят някои от тях , но няма да приемат да сложат лекарствата ти в хладилника, само вземат ледените блокове и ги слагат във фризера, но и това е нещо.

хайде дерзай, всичко е възможно  :flowers:

Сви

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Април 13, 2011, 11:10:02 »
Здравейте!Ето че и при мен започнаха кожните проблеми.Появи ми се една червенина в областта около устата
и брадичката.Отидох на дерматолог и ми изписа дипросоне ,вече се мажа 3 ден,но ставам по зле,не по добре.
червенината започва да се разпростира и по останалата част от лицето.Накой  може ли да ми даде съвет?

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 366
    • Профил
« Отговор #39 -: Април 13, 2011, 20:37:25 »
Здравей,

Дипросоне е доста силен кортикостероид и не знам защо са ти го изписали особено, когато става въпрос за областта на лицето. Има други препарати, които биха могли да помогнат или поне да облекчат нещата, но започването със стероиди и то силни определено не е добре. Моят съвет е да направиш консултация и с друг дерматолог и най- добре с такъв имащ поглед върху пациенти на лечение, като нас. Често срещано е да се изписват кортикостероидни препарати, които в много от случаите водят до бърз ефект, но усложняващи сериозно положението във времето. Направи консултация възможно най- скоро и сподели как се развива обрива.

Успех!

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #40 -: Април 14, 2011, 10:46:59 »
Ами и аз не знам защо ми го изписа,казах че сам на на лечение,нещата се успокоиха за 2 дни и аз го спрях.
Мисля при следващи проблеми да се обърна към друг дерматолог.

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #41 -: Април 14, 2011, 11:05:27 »
Забравих да кажа,че пср преди започване на лечението беше 321 878,след 1 месец лечение стана 8700,
а след втория месец е 273.Някой може ли да ми даде коментар за това?
Благодаря много!

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #42 -: Април 14, 2011, 11:54:58 »
Здравей!

Според мен добре спадат копията и стискам палци след третия месец да се похвалиш с отрицателен резултат!!! :bravo2:

Можеш да прочетеш тази тема, за да се ориентираш в ситуацията за отговор на лечението - Термини за отговор на лечението

Поздрави,
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #43 -: Април 14, 2011, 15:50:02 »
Здравей,
за да се приеме, че има шанс лечението ти да е успешно, натоварването трябва да е спаднало 100 пъти на 12та седмица.
Твоето вече е спаднало към 1000 пъти, така че имаш сериозни основания за оптимизъм.

Дани
Hang in there.

Неактивен ivka81

• Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #44 -: Април 15, 2011, 13:33:48 »
Здрасти,на мен също ми изписаха Дипрозон за обривите само че моите са по краката. Наистина бързо действа за 2-3 дни всичко отшумява.Спра ли го обаче пак съм на петна и рани.Ползвам и един лосион за тяло Excipial lipolotion neutrale,става за всеки ден и много подходящ за сухите ни кожички.Колкото до успеваемостта на лечението ти мисля че при теб нещата се развиват перфвктно сигурна сигурна съм ,че на 12та седмица ПСР ще е голям МИНУС !

Късмет
Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007